nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Jöhet a nyolcadik! oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Jöhet a nyolcadik!
Bajót-gyulai utánpótlás focitábor nyergesi szemszögből - újabb két táborlakó igazolt a Grosics Akadémiára

A népszerűség továbbra is töretlen. Az idei 25 hely betöltéséért is nagy lesz majd a küzdelem, így tanácsos minél hamarabb elküldeni azt a bizonyos e-mailt. Hogy mitől a szűnni nem akaró érdeklődés? A választ csak az tudhatja, aki legalább egyszer is átélte már azt a közösségi élményt, amit a két helyszínen zajló egy hét képes nyújtani. Kell az a bizonyos egy hét, legalábbis ezt mondják azok, akik évről-évre visszatérő résztvevői a Bajóton és Gyulán zajló edzőtábornak. A mediterrán hangulatot árasztó Bajót kitűnő választás volt a szervezők részéről. A kellemes atmoszféra ideális helyszín a játéktudás pallérozására. A napi két edzés és a bentlakás igazi közösséget kovácsol az ország minden tájáról érkező résztvevőből, hogy aztán egy csapatként vegyék fel a küzdelmet Gyulán, az edzőtábor második felében megrendezendő edzőmérkőzéseken, felkészülési tornákon. A gyulai Grosics Akadémia igazi ékszerdoboza a hazai utánpótlás-nevelésnek. Nemzetközi szintű létesítmények és felkészült edzők várják azokat a szerencsés focistákat, akik felvételt nyernek az Akadémiára. És akkor még nem beszéltünk a mindig pezsgő Gyuláról. A szinte mindig virágban pompázó ezerszínű városról. Hogy ez mennyire így van, azt az évről-évre csak gyarapodó idegenforgalom igazol. Ennyi ember nem tévedhet. Hogy minden út Gyulára vezet? Majdnem, a bajóti focitábor ugyanakkor minden bizonnyal! A szervezők és a gyulai Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia évekkel ezelőtt egy együttműködési megállapodással is szentesítette a közös munkát. Az edzőtábor nem titkoltan azt a célt is szolgálja, hogy népszerűsítse az Akadémiát, az ott folyó szakmai munkát. Aki tehát eljön, ha csak néhány nap erejéig is, de átélheti, milyen érzés is akadémistának lenni. Ha a szimpla tehetség kellő kitartással és elhivatottsággal is párosul, akkor könnyen lehet, hogy a néhány napból több is lehet. Jó példa erre a bajóti Manga Milán és a balatonalmádi Mészáros András is, akik a tavalyi évben vettek részt az edzőtáborban. Tehetségükre hamar fény derült, így nem meglepő, hogy azóta már az Akadémia U14-es csapatában fociznak.

Szintén Gyulára készül a nyergesi Kovács László is. A mindenki által csak „Kokónak” becézett ifjú focistával egy rögtönzött interjút készítettünk.

- Kokó, hányadik alkalommal veszel részt a Bajót-gyulai focitáborban?

Idén, már 4. alkalommal!

- Melyik volt a legemlékezetesebb táborod?

Mindegyik felejthetetlen volt. Talán a legemlékezetesebb a tavalyi volt, amikor a gyulai tornán az U 15-ös csapatunkkal ezüstérmesek lettünk, és én lettem a torna gólkirálya!

- Jelenleg hol focizol, terveid a jövőre nézve?

A Nyerges-Lábatlan NB II-es korosztályos csapatában focizok. Ezt az évet még itt játszom végig, de jövőre már a gyulai Grosics Akadémián szeretném folytatni a pályafutásomat.

- Melyik csapatnak szurkolsz, és ki a kedvenc játékosod?

A Chelsea-nek szurkolok, a kedvenc játékosom pedig a Manchester United kiválósága Juan Mata.

- Miért ajánlod a Bajót-gyulai focitábort?

Azért ajánlom, mert itt sokat lehet tanulni, mindig jó a hangulat, Gyula pedig egy csodaszép város, egyszóval minden tökéletes.

Az utóbbi évek alatt egy sor neves focista is tiszteletét tette már Bajóton és Gyulán. Hajnal Tamás, Dudás Ádám, Lisztes Krisztián, és a sort még tovább folytathatnánk. Hogy mire számíthatunk idén? Az idei edzőtábor 2014. július 21-27. között lesz. Hétfőtől csütörtökig Bajóton, péntektől vasárnapig pedig Gyulán pattog a labda. Újdonság, hogy idén Bajóton is lesz felkészülési torna, ahova a Nyergesújfalu és a Puskás Akadémia korosztályos csapatait is várják. Gyulán pedig román és szerb csapatokkal egészül ki a tavalyi mezőny. Az edzéseket idén is volt fradi kiválóságok vezénylik. Horváth Péter és Nyilas Elek is ott lesz Gyulán. Az esemény idei védnökei Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Kiss Rigó László Szeged-Csanádi püspök. A szakmai védnök pedig Lipcsei Péter a fradi egykori válogatott legendája lesz. A jelentkezési lap a www.grosicsakademia.eu honlapról tölthető le. A kitöltött jelentkezési lapokat pedig a hummel.rudolf@kemoh.hu e-mail címre várják a szervezők. Az idei évben az 1999-2001 között született korosztály jelentkezésére számítanak. Bővebb információ a 30-229-61-60-as telefonszámon kapható.

Plakát letölthető formában

Jelentkezési lap


[ 2014.05.09. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-