nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Jön az influenza oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
december 2020
előre
Jön az influenza
Idén megduplázódhat az influenzások száma, három új vírustörzs is terjedhet. Az új vakcinák két hét múlva a patikákba kerülnek.

A nagy hideg miatt egyre gyakoribbak a megfázásos megbetegedések. Ezeknek jellemző tünete a nátha és a torokgyulladás. Szakértők szerint a megfázás könnyen gyógyítható, de kialakulását könnyen meg is előzhetjük megfelelő öltözködéssel és vitaminfogyasztással. A meghűlést azonban ne keverjük össze az influenzával, utóbbi ellen ugyanis kizárólag védőoltással tudunk védekezni.

Három új vírustörzs is terjedhet, így idén akár kétszer többen is elkaphatják az influenzát - számolt be az az Egészségügyi Világszervezet teljesen megváltoztatta az influenza elleni vírus összetételét. Az új vakcinák két hét múlva a patikákba kerülnek.

Tavaly 800 ezren voltak influenzásak, az idei szezonban akár kétszer ennyien is megbetegedhetnek. Három új influenzatörzs is terjedhet Európában, így Magyarországon is. Nem valószínű, hogy ezek súlyosabb megbetegedést okoznának, mint a hagyományos influenzavírusok, de valószínűleg többen betegednek majd meg. A rendelőkben már most is sok a megfázásos beteg, ám még nem az új influenzavírusoktól.

A tavalyi vakcina már nem jó, ezért az Egészségügyi Világszervezet teljesen megváltoztatta az oltóanyagot. Az új vakcinák két hét múlva a patikákban lesznek, egy hónap múlva pedig elkezdik az oltásokat is. Járványügyi szakemberek szerint három-négy év múlva még nagyobb, világméretű influenzajárvány alakulhat ki. Az ellen egyáltalán nem védenek majd a mostani oltóanyagok.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2008.09.18. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-