nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Jövedelemkalkulátor oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Jövedelemkalkulátor
A Pénzügyminisztérium honlapján elérhető jövedelemkalkulátor megmutatja, hogy az adóváltozások következtében hogyan változik jövedelme.

Jövedelemkalkulátor

Adózás után

Oszkó Péter pénzügyminiszter csütörtökön mutatta be a pénzügyi tárca honlapján elérhető jövedelemkalkulátort, amelynek számításai szerint a havi 200 ezer forintos bruttó jövedelemmel rendelkezőknek havi 15 ezer forintos nettó növekedést jelent az adórendszer átalakítása.

Mintegy 20 ezer forinttal nőhet jövőre a havi nettó jövedelme egy 240 ezer forintos havi bruttó jövedelemmel rendelkezőnek - mutatta be Oszkó Péter pénzügyminiszter a tárca honlapján elérhető jövedelemkalkulátor számításait csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón. A kalkulátor bemutatásakor a havi 200 ezer forintos bruttó keresetre 15 000 forintos nettó növekedés, az 500 ezer forintosra 13 800 forint megtakarítás jött ki, míg 2 millió forintnál jelképes összeggel, 620 forinttal nőtt az adóterhelés. Az adócentralizáció összességében csökken, jövőre várhatóan 40 százalék alá mérséklődik, az szja-változások csak a kiugróan magas jövedelemmel rendelkezőknek nem jelentenek megtakarítást - mondta a pénzügyminiszter.

A cafeteria-rendszerbe tartozó elemek megadóztatásából mintegy 50-60 milliárd forint bevétellel számolnak, az szja átalakítása azonban 250-260 milliárd forintos adóbevétel-kiesést jelent 2010-ben az ideihez képest. Az adórendszer átalakításánál a kormány mozgástere szűk, hiszen a gazdasági visszaesés miatt amúgy is csökkennek az adóbevételek - fogalmazott Oszkó Péter.

A pénzügyminiszter sikeresnek tartja a munkahelyek megtartására tett kormányzati erőfeszítéseket, mert a munkahelyek számának csökkenése lassabb Magyarországon, mint a régió más országaiban. Az off-shore cégeknél keletkező jövedelmek megadóztatását firtató kérdésre a pénzügyminiszter azt mondta: ebből bevételre nem számítanak, hiszen nem éri meg 30 százalékos forrásadót fizetni a 19 százalékos magyar társasági adó helyett. Ugyanakkor a társasági adóalap növekedni fog, a vállalkozások összességében mégsem fizetnek több adót a megszűnő különadó miatt, aminek 70-80 százalékát fedezi az emelkedő adó.

forrás:Magyarorszag.hu


[ 2009.06.08. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek