nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Jubileumi Háziverseny oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Jubileumi Háziverseny
10 ÉVES AZ ARANYSZARVAS HAGYOMÁNYÖRZŐ ÍJÁSZ SZAKOSZTÁLY - JUBILEUMI HÁZIVERSENY - Lábatlan, 2014. 08. 23.
A szakadó eső ellenére gyülekeztek az íjászat szerelmesei Lábatlanon a kőbánya közelében lévő úgynevezett „Holcim” vadászháznál. 10 óra körül elállt az eső és ki lehetett tenni a 20 db célt. A célok az erdőben előforduló állatok eredeti méretében készült gumi változatai voltak (Pl. róka, őz, borz, farkas, muflon). 11 óra 30 perckor repült el az első lövés az íj idegéről. Így megkezdődött a jubileumi háziverseny.
A Lábatlanon működő íjász szakosztály jelenlegi létszáma 27 fő. Rendszeresen részt vesz történelmi bemutatókon (korhű ruhákban), gyerekprogramokban (íjászat népszerűsítése), városi rendezvényeken, történelmi ételek főzőversenyén. Sajnos, a kezdetben oly sikeres szponzori támogatás, mára már elfogyott. Így a nevezési díjakból és a tagdíjból tartják fent magukat. A szakosztály vezetése a jubileumi házi versenyre a tagjain kívül meghívott olyan versenyzőket, akik a 10 éves működésük alatt segítették tapasztalataikkal, tanácsaikkal a lábatlani íjászokat. Így még 11 fő csatlakozott Tahitótfaluból, Kabáról, Bicskéről a háziversenyre. A 7 csoportba osztott női, férfi felnőtt és senior, valamint gyermekversenyzők 14 óra 30 percre küzdötték le a célok teljesítését. Az eredményhirdetésig mindenki jóízűen elfogyasztotta a helyben, bográcsban főzött csülökpörköltet. Fél négykor kihirdették a jubileumi háziverseny eredményét. Az első három helyezett szép érmet és oklevelet kapott. A díjakat Ördögné Maros Edit adta át, aki felolvasta az elsőként átadott oklevél szövegét, mely így hangzik: „Aranyszarvas Hagyományőrző Íjász Szakosztály Jubileumi Háziversenye A. Bak Péter részére, aki a mai napon Robin Hood nyomdokaiba lépett, III. helyezést ért el SENIOR TR kategóriában.”
A díjátadások végén ismertetve lett a második félév programja, miszerint szeptember 13 –án a Gerenday - kertben kerül megrendezésre a hat éve elindított Városi Vándorkupa Verseny. Az évadzáró verseny november 9 –én lesz a „Holcim” vadászháznál. A mai nap eseményeit születésnapi torta gyertyagyújtással zárta, amit a legkisebbek fújtak el. Közös fényképezéssel, baráti beszélgetésekkel fejeződött be ez a jó hangulatú „öröm íjászat” nap.

A Jubileumi Házi Verseny kategóriánkénti díjazottjai:
Senior (TR): I. Molnár Miklós, II. Eckli József, III. A. Bak Péter
Férfi (TR): I. Kovács Zoltán, II. Janik Krisztián, III. Szabó János
Női (TR): I. Szabó Jánosné, II. Cimler Tímea
Gyerek – Fiú: I. Gábriel Dániel, Gyerek – Lány: I. Szász Emese
Mini – Lány: I. Szász Zsóka, Mini Fiú: I. Kóczán János
Férfi (Longbow): I. Pap Károly
Férfi (Vadászreflex): I. Ágoston Márton, II. Dóczé János
Csigás (3D): I. Fogarasi János, II. Vizi Ferenc, III. Rácz Ferenc


[ 2014.09.23. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-