nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Jubileumi kerekasztal oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Jubileumi kerekasztal
Az eltelt évek alatt a megye számos helyén megfordultunk. Megismerve a körülöttünk levő települések múltját, értékeit.

50. alkalom – 2012. október 26.

Az emlékezet egy érdekes dolog, mert lehet pontos, lehet szépítő, és tán feledékeny. Azért az a jó, ha sok szép emlékünk van - a 2005-ben alakult helytörténeti kerekasztal 12 alapító tagjával is így történt.
Az eltelt évek alatt a megye számos helyén megfordultunk. Megismerve a körülöttünk levő települések múltját, értékeit. Amikor október végén a Gerenday kúriában találkoztunk, felelevenítettük a tapasztalatainkat. Az értékmentés a XXI. században fontos, hiszen már elmúlik a népszokások, és viseletek kora, a régi eszközök kidobásra kerülnek. De változásban van a technika is, így az ipartörténet, a városemlékezet összegyűjtése alapja lehet a jövőnek.
A tagok közül sokan fontosnak tartották, hogy ismereteiket könyvben jelentessék meg. Bábáskodtak néprajzi gyűjtemények létrehozásánál, szerveztek hagyományőrző alkalmakat, táborokat. Köszönet a kör létrehozásáért Nádasiné Balatoni Annának, és szeretnénk sok új tagot soraink között üdvözölni a 100. alkalommal!
Óvári Zsuzsanna

[ 2012.11.13. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-