nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Jubileumi vándorlás a "Piroson" oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Jubileumi vándorlás a "Piroson"
A „Közép-Dunántúli Piros” Túra meghirdetésének 10. évfordulóján 15 napot vándoroltak Veszprém-Fejér és Komárom-Esztergom megyében
JUBILEUMI VÁNDORLÁS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYÉBEN A PIROSON
Az Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség a „Közép-Dunántúli Piros” Túra meghirdetésének 10. évfordulóján 15 napos vándorlást szervezett Veszprém-Fejér és Komárom-Esztergom megyében 296 km turistaúton Zirctől Lábatlan/Piszkéig.
A zirci július 19-i színpompás megnyitót követően /amikor 250-en túráztak egy napon a Cuha völgyében!- július 28-án érkeztek a vándorok Komárom-Esztergom megyébe. Oroszlány város táblájánál a volános természetjárók almás, meggyes és sós süteménnyel és hűs vízzel várták a vándorokat, köztük azt a 24-et, akik mind a 15 napra tervezték részvételüket. Másnap Oroszlány-Szár volt az útvonal, éjszakázás az Élni jó Vendégházban, ahova a következő napi Szár-Csabdi szakasz megtétele után visszatértek ismét aludni, hiszen ott volt elegendő ágy illetve sátorhely! Köszönet a „BUSZPLUSZ”-nak akik frappánsan oldották meg a túrázók szállítását két alkalommal is!
A Csabdi-Tarján szakaszon a TSC lepte meg a vándorokat Somlyóvár alatt süteménnyel és üdítővel. Tarjánban a Sziget Panzió nyújtott színvonalas szállást a vándoroknak, hogy aztán következzen a Tarján-Pusztamarót szakasz. Itt az indulás után alig egy órával a Vértesi Erőmű SE /VESE/ önkéntesei látták el hűtött üdítővel a tűző napon a vándorokat, akikkel együtt most már Héregtől csatlakozva a Vulkán 18 fős csapata is teljesítette a napi vállalt távot.
Pusztamaróton a „Sólyomfészek”-ben 60 /!/ túrázó lakott faházakban és sátrakban és költötte el a megyei szövetség által is „támogatott” vacsorát, üdítőt.
Az utolsó napon Pusztamarót-Lábatlan/Piszke távolság már „hab a tortán” volt, mivel Lábatlan polgármestere, Dinnyés István és a Gerenday Kúria /Közösségi Ház/ vezetője, Szabó Ildikó fantasztikus körülményeket teremtett a Gerenday Arborétumban a vándorok fogadásához, „tárlatvezetéshez”, az ellátásához és az ünnepélyes díjkiosztáshoz.
A KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség grátisz látta vendégül a 24 végig túrázót, a túravezetőket és a három megye vezetőjét, élükön a 15 napig túrázó Durmitsné Baics Rózsa Fejér megyei elnök asszonyt, a végig vezető, csomagszállító, főző, adminisztráló stb. Südy Péter ÉDTTSZ elnököt és Horváth István főtitkárt, valamint a Veszprém megyét ezen a napon képviselő Mag Éva megyei elnököt.
Szabó Ildikó, a Gerenday Arborétum és Közösségi Ház vezetője röviden, frappánsan óriási szaktudással mutatta be a vándoroknak a pompás környezetet és magát a Gerenday Kúriát.
Dinnyés István, Lábatlan polgármestere a teljes díjkiosztáson aktív közreműködést vállalva személyesen adta át Südy Péter ÉDTTSZ elnökkel és Horváth Zoltán KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség elnökkel az okleveleket, kitűzőket, jelvényeket és a „LINEÁSZ” által készített nagyszerű matricás poharakat.
Itt jelentette be Horváth Zoltán, hogy a 24 végig túrázó, vagyis majdnem 300 km-t teljesítők mindegyike átveheti a „Komárom-Esztergom Megye Tiszteletbeli Túrázója” oklevelet és kitűzőt. /Az oklevél aláírói Dinnyés István polgármester és Horváth Zoltán megyei elnök voltak./
A 15 nap mindegyikét utólag IVV alkalmi Permanens túrává minősítette a KEM SZÖSZ TB SZÖV, így sokan örülhettek a megkapott alkalom és km igazoló pecsétnek is!
A KEM SZÖSZ TB SZÖV a Gerenday Arborétummal szembeni HULLÁM Vendéglőt kérte fel, hogy lássa el remek ebéddel a túrázókat és túravezetőket valamint szervezőket, akik átlagon felül teljesítettek, amikor a finomságokat az Arborétum fái alatt tálalták fel mindenkinek ízlésesen.
Horváth Zoltán elmondta, hogy a Vértes és Gerecse útjain a megyei szakaszon öt napon át, mindig 40-50 sőt kétszer többen is túráztak a szépen felújított „10 éves Piros” útvonalon. Hogy az útvonalba eső községek, városok polgármesterei is mennyire segítettek. Hogy a VOLÁN, a VULKÁN, a TSC, a VESE, a TAC és a Meteor napi túravezetői – szám szerint 12-en, kiegészülve Fehér Péter MÁRIA ÚT felelőssel, Jánó Csaba technikai vezetővel ”oszlopállítóval”, valamint a csatlakozó egyesületek /VULKÁN TSE- háromszor is, Tatabányai VOLÁN SE kétszer is, a VESE és az OTE mennyire szívükön viselték a Piros Vándorlás vándorainak sorsát nap mint nap. A rengeteg meglepetés, ellátás, ajándék és a mindenki számára átadott külön megyei kitűző mind-mind felejthetetlen élményt nyújtottak a vándoroknak.
Mivel a Jubileumi Túra alkalom volt a teljes megyei szakasz bejárására, sokan megfogalmazták terveiket, hogy a jövőben egyesületükkel visszajönnek, teljesítik az Oroszlány-Piszke szakaszt a külön kitűzőért és ragaszkodnak a Lábatlan/Piszkén található gyöngyszemhez, a Gerenday Arborétumhoz, mint túra célhoz! /Az Arborétum rendezettsége, kis tava – Ildi-tó –szabadtéri színpada, pihenő padjai és a Gerenday Kúria mint Közösségi Házhoz is/.
Horváth Zoltán KEM SZÖSZ Természetbarát és Szabadidősport SZÖV elnök

[ 2014.08.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-