nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Júniusi beszámoló oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Júniusi beszámoló
Beszámoló a két ülés közötti eseményekről. Május 26-án volt az előző testületi ülés.

Május 28-án a Piszkei Papír Rt. felszámoló biztosa Ecsédi András a Gerenday Közösségi Házban tájékoztatót tartott a cég hitelezőinek. Önkormányzatunk is részt vett, megalakult a hitelezői választmány.

Június 1-jén Pünkösd Hétfőn a Gerenday Kert megnyitásának 10 éves évfordulóján a Mogyorósbányai fúvószenekar adott koncertet. A lábatlani borászok vendégül látták a rendezvényen résztvevőket.

Június 2-án a Szavazatszámláló Bizottság tagjainak oktatását jegyző asszony megtartotta.

Az Arany J. iskola bővítés hitelfelvételére Bíráló bizottsági ülés volt. Ezt követően rendkívüli testületi ülést tartottunk, melynek egyik napirendje: az Arany J. iskola bővítés miatti hitelfelvétel közbeszerzési eljárásban a nyertes ajánlattevő kiválasztása. A döntés értelmében az eljárás eredményes volt és a nyertes az OTP Zrt.

Napirendként szerepelt még a Pisztherm Kft. gazdálkodása.

A nyergesújfalui szakrendelések az egészségházban rendben elindultak.

Június 3-án megbeszélést folytattam Spányik Gábor úrral – a MAHART PASSNAVE ügyvezetőjével - az első körben sikeres révátkelő pályázat megvalósítása tárgyában. A megbeszélésen részt vett Dinnyés István képviselő úr is. Tájékoztattam Spányik urat, hogy utófinanszírozás miatt kérdésessé válhat a beruházás, elmondása szerint lehetőséget lát arra, hogy szakmai együttműködésen túl cége a finanszírozásban is tud segíteni. Erről 2009. június 23-án kelt szándéknyilatkozatában is nyilatkozott. A tárgyalásokat egy későbbi időpontban folytatjuk, melyre meghívjuk Karva polgármesterét is.

Június 7-én az Európai Parlament tagjainak választása városunkban rendben megtörtént. A választás eredményét a honlapon közzétettük.

Június 9-én a Szabolcsi Bence Zeneiskola ügyében tartott megbeszélésen a jegyző asszony vett részt.

Június 10-én a Gerenday Közösségi Ház kiállító termében Zichó Gabriella „Úton” című kiállításának megnyitója volt.

Bejárást tartottunk a Duna-parton a kikötő tervezett helyszínén a MAHART vezetőjével és Karva polgármesterével.

Június 11-én a Gerenday Közösségi Házban ünnepeltük a Pedagógus Napot. Itt adtuk át a testület által megítélt kitüntetéseket Tóth Gáborné és Ulrich Zoltánné pedagógusoknak.

Június 12-én az iskola Dózsa Gy. úti telephelyén volt a ballagási ünnepség.

Június 13-án az iskola Rákóczi F. úti telephelyén volt a ballagási ünnepség.

Június 18-án az Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró ünnepsége volt.

Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa rendkívüli ülése volt.

Június 19-én Friedrich Schoditsch Rechnitzi iskola igazgató nyugdíjba vonulása alkalmából tartott rendezvényen részt vettem Dunaalmáson. Önkormányzatunk Zichó Gabriella festményével ajándékozta meg. Gubody Sándor a rechnitzi polgármester elismerő oklevelét kapta az iskolák közötti jó kapcsolat támogatása miatt. Ez alkalommal megbeszélést folytattam az iskola kijelölt új igazgatónőjével és megállapítottuk, hogy az iskoláink között kialakult kapcsolatot fontosnak tartjuk a jövőben is.

Június 23-án Pénzügyi – Gazdasági, valamint Oktatási, Művelődési és Sport bizottsági ülés volt.

Június 24-én Nyergesújfalun a Szabolcsi Bence Zeneiskola működésével kapcsolatosan a Megyei Közgyűlés Elnökének részvételével megbeszélésre került sor.

Településfejlesztési és Környezetvédelmi bizottsági ülés volt, az ülések napirendje a testületi ülés napirendjének előzetes véleményezése.

A Polgári Védelem tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a Dunán levonuló, június 27-28-án, 7 méter körüli vízállással tetőző árhullám várhatóan Lábatlan területén nem ad védekezési feladatot. Rendkívüli eseményre történő felkészülés érdekében 2.500 db homokzsákot, fáklyákat szállíttatott az önkormányzat a településre, továbbá szivattyút és homokot igényelt. A prognosztizált vízszint 1 méterrel marad el a 2006-os árvíz vízállásától.


Lábatlan, 2009. június 24.

Török István
polgármester


[ 2009.06.26. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek