nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Karva-Rechnitz-Lábatlan oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Karva-Rechnitz-Lábatlan
Karváról és Rechnitzből is érkeztek diákok Lábatlanra

50 fő diákot látott vendégül az Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola testvértelepüléseinkről


"Május 26. és 30. között az Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola látta vendégül testvértelepüléseinkről, az ausztriai Rechnitzből és a szlovákiai Karváról érkező gyerekeket és kisérőiket.
A több mint 11 éves kapcsolat során harmadik alkalommal jártak nálunk testvértelepülésünk tanulói.
A 38 gyerek, 2 tanár és 4 szülő Rechnitzből Schoditsch Friedrich vezetésével, a 10 diák és 1 kisérő Karváról május 26-án, hétfőn érkezett Lábatlanra. Érkezésük alkalmából ünnepélyes köszöntő hangzott el az iskola tornatermében. Délután a gyerekek megtekintették a Gerenday ház aktuális, az iskola múvészeti képzése során készült alkotásokat, majd rövid sétát tettek az arborétumban, illetve a Duna parton.

Kedden a gyerekek az iskolában kezdték napjukat, ahol különböző tanítási órákon vettek részt: egyebek mellett matematika, kézműves foglalkozások, és testnevelésből mérhették fel a tudásukat. Délután a sportpályán vetélkedő és íjászat várta az érdeklődőket, melyet ugyancsak az iskola pedagógusai szerveztek.

Szerdán tovább folytatódott a színes programsorozat: a Lábatlani Sirályok Egyesület tagjai kishajókkal átszállították a gyerekeket és kísérőiket Karvára, ahol ugrálóvár, kézműves foglalkozások, bohóc és arcfestés várta őket. A házigazdák gulyáslevessel is megvendégelték a csapatot.

A következő napon a térség nevezetességeit tekintették meg gyerekek. Míg Visegrádon a Királyi Palota és a mogyoróhegyi játszótert várta őket, addig Esztergomban a Bazilika és a Kincstár gyűjteményét csodálhatták meg. A nap végén még egy kis vásárlás is belefért a szigorú időbeosztásba.
Este a rechnitzi alpolgármester, Karacsony Alois, Rechnitz korábbi polgármestere Saly Josef, valamint néhány szülő meglátogatta a gyerekeket, akik a Panoráma étteremben búcsúesten vettek részt.

Pénteken az általános iskolában ünnepélyes keretek között lezajlott zárórendezvény után indultak testvértelepüléseink diákjai haza" - tudtuk meg Balog Erzsébet igazgatónőtől.
Az érdekes és eseménydús programok tovább erősítették a települések közötti testvérvárosi kapcsolatokat.

kg


Kapcsolódó linkek:
Karva
wwww.rechnitz.com
www.aranyisi.hu

Rechnitz


[ 2008.06.04. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-