nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Katicák oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katicák
Tíz éve végzett osztály találkozójáról (1998-2008) - mint megannyi „katica", akik alkalmazkodnak, szárnyalnak, akarnak, és mindezt még örömmel is teszik!
A katica fából, fémből Kiss Andi autójának tükrén táncol, mint kabala. Piros kis gömbcsengős lábaival csilingelve, amint az út egyenetlenségei kényszerítik. Arra gondolok, hogy a 10 éve végzett osztály tagjai, mint megannyi „katica", akik alkalmazkodnak, szárnyalnak, akarnak, és mindezt még örömmel is teszik! Andi millió telefonhívással kövezte ki a találkozó sikerét, hiszen ő a szervező. Nyergesen találkozunk, az Ászok vendéglő emeletén. 8, volt tanárukat is meghívták: Géza (fizika), Magdi (ének), Ági (tanító néni), Márta (német), Ildi (történelem, ének, etika), Zsuzsa (rajz, életvitel), Csöpi (kémia, informatika), Tibor (testnevelés). Ildikó Oroszlányból érkezett hozzájuk vissza, Géza pedig ma már más pályán sikeres, de jó, hogy mégis eljöttek. Körbeüljük az asztalt, és egyenként felállnak a fiatalok, mesélnek magukról. Egy menükártya hátulján jegyzem a sikereket! 10 év alatt leérettségiztek, szakmát tanultak, vagy újabb évekre iskolapadba ültek. Mára mindegyik elmondhatta magáról a pályakezdők büszkeségével - felnőttek. Van, aki családot alapított, gyermeke van, sokan lakást vásároltak, társat választottak. Az életpályák tán sokfélék a katicáknak - a jegyzet bizonyítja - az osztályfőnökük Csaplárné Kapu Eszter büszke lehet tanítványaira! Persze nem csak azért, mert sikeresek, hanem, mert látva őket, hiszem, hogy jó indítást adott a család mellé az iskola, a gondos osztályfőnök, a tanárok. Készült egy közös kép, úgy, mint hajdanában - mi tanárok ülünk, és a „diákok" mögöttünk (vajon mutat valaki szamárfület, vagy komolyak vagyunk?). Finom a vacsora, a hatalmas tálak roskadoznak. Szemkápráztató salátahegyek mellé ízletes szezámmagos csirkét választok, de sokféle jóból lehet csipegetni. Megajándékoznak minket, és amikor elbúcsúzunk, megöleljük őket. Öröm, hogy részesei lehettünk a „katicák" életének. Most már szárnyaljanak tovább!


Lábatlan, 2008. október 24. péntek

Köszönet a meghívásért: Zsuzsa néni

Forrás: www.aranyisi.hu


[ 2008.12.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-