nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus híradás 2014.10.05. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus híradás 2014.10.05.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2014. október 05., Évközi XXVII. vasárnap

„szőlejét pedig más bérlőknek adja ki bérbe, akik idejében beszolgáltatják a termést.” /Mt 21,41/ (kép¬forrás: ocarm.org )

A termények megáldásával hálát adunk a föld terméséért.
Imáinkkal támogatjuk a Családról szóló szinódus résztvevőit, és üldözött keresztény testvéreinket. Hasonlóképpen emlékezzünk meg az emberi felelőtlenség 4 évvel ezelőtti áldozatairól, és imádkozzunk a vörös-iszap katasztrófáért felelősök lelkiismeretének felébredéséért.
Mutassunk példát, és végezzük el szentgyónásunkat. A környékbeli atyák, és magam is állok rendelkezésünkre. A gyóntatás rendjét alant olvashatjuk. A lelki tükröket megtaláljuk a hátsó asztalon, és a világhálón.

Hétfőn este a süttői karitász tagjait várom a Szentmise után.

A héten, a hónap 2. péntekén Piszkén, az esti Szentmise után várom a testvéreket Fehi-Bórá-ra.

Októbertől ismét indul 'Útkereső' hittan. Azokat várjuk, akiknél korábban elmaradt a keresztelés, szentgyónás, szentáldozás, vagy a bérmálás, és most felnőttként készülnének e szentségek vételére. Kéthetente találkozunk, és a korosztálynak megfelelően készülünk a felnőtt keresztény életre. Ha van ismerőseink között olyan, akiről tudjuk, hogy szeretne felkészülni, buzdítsuk, hozzuk magunkkal, vezessük be a közösségbe. Az első alkalom helye és időpontja Süttőn, 2014., október 14., este 6 óra.

A Szentolvasó közös imádkozására várjuk a testvéreket a táblázatban jelölt időpontokban. Mivel a Szent István templomba az idősebb testvérek már nem tudnak eljönni, fiatalabbak pedig nem csatlakoztak hozzájuk, ezért ott csak pénteken és szombaton, a Szentmiséhez kapcsolódva fogunk együtt imádkozni. A többi helyen egyelőre a szokott rend szerint imádkozunk.

Apostolkodjunk! A hittanórák rendjét a túloldalon olvashatjuk.

Folytatódik a felnőtt katekézis Nyergesújfalun. Dr. Török Csaba atya tart előadás sorozatot Ferenc pápa >>Az evangélium öröme<< című írásáról. Az első alkalom a plébánia közösségi termében, október 7-én, kedden este 19 órakor lesz.
A 41. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai,
A gyóntatás rendje,
Szentolvasók rendje októberben,
Heti emléknapok, amelyek imára indíthatnak,
Katolikus Hittanórák rendje 2014-15 első félév, a letölthető dokumentumban olvashatók.

Szentatya 2014. októberi imaszándékai:
Általános imaszándék: hogy az Úr adjon békét a világnak azon régióiban, amelyek háborúk és erőszak által leginkább sújtottak.
Missziós imaszándék: hogy a Világmisszió napja újra felgyullassza minden hívőben, hogy célunk elvinni az Örömhírt a világon mindenkihez.
Erdő Péter bíboros atya 2014. októberi imaszándéka: Hogy a fiatalok merjenek szentségi házasságot kötni és találják meg benne Isten szerető közelségét, életük értelmét és boldogságát.
Plébániai imaszándékok 2014. október: – A világ békéjéért. – Kárpátalja lakóiért, különösen nemzettársainkért. – Bérmálásra készülő fiatalokért. – A bűnbocsánat szentsége értékének újra felfedezéséért, gyakorlásáért.
A hónapra jelzett új szándékok:
Lábatlan: Gné J: Gyermeket váró édesanyákért. – Keresztszülőkért és keresztgyermekekért. – Hogy Szentatyánkhoz hasonlóan mi is tudjuk követni Szent Ferenc példáját!Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a szórólapokról, kihelyezett plakátokról, a vi¬lághálón pedig
a nap¬ló (http://szentlipot.blogspot.com/)
a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresz¬tül.


[ 2014.10.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-