nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus híradás 2014.10.12. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus híradás 2014.10.12.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2014. október 12., Évközi XXVIII. vasárnap

"Elküldte szolgáit, hogy szóljanak a meghívottaknak, jöjjenek a menyegzőre! Azok nem akartak jönni.” /Mt 22,3 (képforrás: ocarm.org)/

Imáinkkal támogatjuk a Családról szóló szinódus résztvevőit, és üldözött keresztény testvéreinket.
Mutassunk példát, és végezzük el szentgyónásunkat. A környékbeli atyák, és magam is állok rendelkezésünkre. A gyóntatás rendjét alant olvashatjuk. A lelki tükröket megtaláljuk a hátsó asztalon, és a világhálón.

A héten, a hónap 2. hétfőjén Süttőn, az esti Szentmise után várom a testvéreket Fehi-Bórá-ra.

Másnap, október 14-én, kedden indul az 'Útkereső' hittan. Azokat várjuk, akiknél korábban elmaradt a keresztelés, szentgyónás, szentáldozás, vagy a bérmálás, és most felnőttként készülnének e szentségek vételére. Kéthetente találkozunk, és a korosztálynak megfelelően készülünk a felnőtt keresztény életre. Ha van ismerőseink között olyan, akiről tudjuk, hogy szeretne felkészülni, buzdítsuk, hozzuk magunkkal, vezessük be a közösségbe. Az első alkalom helye és időpontja Süttőn, kedden este 6 óra.

Jövő vasárnap a missziók javára gyűjtünk. Tavaly a testvérek jóvoltából e szándékra mintegy 25,000 Ft-ot továbbíthattunk a három templomból.

A Szentolvasó közös imádkozására várjuk a testvéreket a táblázatban jelölt idő-pontokban.

Apostolkodjunk! A hittanórák rendjét a túloldalon olvashatjuk.


A 42. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai,

A gyóntatás rendje,
Szentolvasók rendje októberben,
Heti emléknapok, amelyek imára indíthatnak,
Katolikus Hittanórák rendje 2014-15 első félév - LETÖLTHETŐ


Szentatya 2014. októberi imaszándékai:
Általános imaszándék: hogy az Úr adjon békét a világnak azon régióiban, amelyek háborúk és erőszak által leginkább sújtottak.
Missziós imaszándék: hogy a Világmisszió napja újra felgyullassza minden hívőben, hogy célunk elvinni az Örömhírt a világon mindenkihez.

Erdő Péter bíboros atya 2014. októberi imaszándéka: Hogy a fiatalok merjenek szentségi házasságot kötni és találják meg benne Isten szerető közelségét, életük értelmét és boldogságát.

Plébániai imaszándékok 2014. október: – A világ békéjéért. – Kárpátalja lakóiért, különösen nemzettársainkért. – Bérmálásra készülő fiatalokért. – A bűnbocsánat szentsége értékének újra felfedezéséért, gyakorlásáért.
Lábatlan: Gné J: Gyermeket váró édesanyákért. – Keresztszülőkért és keresztgyermekekért. – Hogy Szentatyánkhoz hasonlóan mi is tudjuk követni Szent Ferenc példáját! Pné E.: A Szentolvasót imádkozókért, hogy életükben gyümölcsöző legyen ez az imádság. – Azokért a családokért, ahol a gyermekeket ezekben a hetekben szoktatják be az új közösségbe. – Az újonnan megválasztandó képviselőkért és polgármesterekért, hogy szolgálatukat közösség javára végezzék.
Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a szórólapokról, kihelyezett plakátokról, a világhálón pedig
a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2014.10.13. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-