nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus híradás 2014.10.26. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus híradás 2014.10.26.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2014. október 26., Évközi XXX. vasárnap

„Ezen a két parancson alapszik az egész törvény és a próféták.” /Mt 22,40 (képforrás: ocarm.org)/

Épültem a testvérek buzgóságán, látva a süttői plébánia takarítása, és László testvérünk Szentmiséje kapcsán való szolgálataikat, megnyilvánulásaikat.

A Szentolvasó közös imádkozására még a héten várjuk a testvéreket a táblázatban jelölt időpontokban. Nagy köszönet a példáért mindazoknak, akik az imádságos szolgálatból kivették részüket! Buzduljunk mi is!

Az őszi szünet idején két alkalommal várjuk a hittanosokat. Hétfőn reggel 9-kor a süttői plébániáról indulunk egy rövid kirándulásra. Terv szerint délután 3 órára érkezünk vissza. Kedden Piszkére, hittanos délelőttre várjuk őket. Reggel 8 órakor szentmisével kezdünk és délben köszönünk el egymástól.

Hétfőn este a Szentmise után Fehi-Bórára, kedden este 6 órakor az 'Útkereső hittanra' várjuk testvéreinket.

Szombaton, Mindenszentek ünnepén a megdicsőült egyház, vasárnap, Halottak napján a szenvedő egyház tagjaira gondolunk. Ne feledjük, hogy Mindenszentek ünnepe – miután munkaszüneti nap – Magyarországon ismét parancsolt ünnep, vagyis azt a vasárnapra eső Halottak napjához hasonlóan Szentmisén való részvétellel is meg kell szentelnünk! Ezen a hétvégén tehát két alkalommal ünnepeljük az Eucharisztiát. A miserendet és a temetői megemlékezések rendjét alább olvashatjuk. Az elhunytakért nyerhető búcsú feltételeiről a túloldalon olvashatunk.
A héten várom imaszándékaikat.

A 44. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai
A gyóntatás rendje
Szentolvasók rendje októberben
Heti emléknapok, amelyek imára indíthatnak


Elhunyt szeretteinkért teljes búcsút nyerhetünk, vagyis kérhetjük Istent, hogy engedje el a hátralévő ideig-tartó büntetésüket, rövidítse meg lelki tisztulásuk idejét. Ezzel a lehetőséggel Mindenszentek napján déltől Halottak napja éjfélig egy templomban, Halottak napjától pedig egy héten keresztül egy temetőt meglátogatva élhetünk, ha a kegyelem állapotában (közelmúltban történt Szentgyónás és Szentáldozás), a Szentatya szándékára e helyeken elmondjuk az Apostoli Hitvallást, Miatyánkot, Üdvözlégyet és egy Dicsőséget. Ha valamelyik feltétel nem volna meg, akkor is üdvös dolog imádkozni – részleges búcsút nyerhetünk -, tudva, hogy „Ha szívünk vádol minket valamivel, az Isten fölötte áll szívünknek, ő mindent tud.” ( 1Jn 3,20 ), és szem előtt tartva: élőkért – holtakért imádkozni az irgalmasság lelki cselekedete.

A Szentatya novemberi imaszándékai:
Általános imaszándék: hogy mindazok, akik a magánytól szenvednek, megtapasztalják Isten közelségét és mások támogatását.
Missziós imaszándék: hogy a fiatal szeminaristáknak és szerzeteseknek bölcs és jól képzett vezetőik legyenek.

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a szórólapokról, kihelyezett plakátokról, a világhálón pedig
a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2014.10.27. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-