nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus híradás 2014.11.09. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus híradás 2014.11.09.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2014. november 09. Évközi XXXII. vasárnap, a Lateráni Bazilika felszentelésének ünnepe
"Vigyétek innét ezeket, ne tegyétek Atyám házát vásárcsarnokká!” /Jn2,16 (képforrás: caminando-con-jesus.org)
Áldozatos adakozásuk gyümölcseként a tavalyi gyűjtés majd' kétszeresét, 46,000 Ft-ot továbbíthattunk a missziók javára a három templomból.
Urunkkal és egymással való találkozási pontokban gazdag hét előtt állunk. A táblázatban olvashatunk az alkalmakról.
Külön kiemelem, hogy Süttőn, szombaton délelőtt 10 órakor Szentmise keretében kiszolgáltatom a Betegek Szentségét azoknak, akik azt kérik, és erre Szentgyónással felkészülnek.

A Piszkei Képviselő Testület tagjait e hónap 15-én, szombaton este 7 órára várom a plébániára.


Az egyházmegyei újság legújabb száma hátul vár értő figyelmünkre, terjesztő missziós lendületünkre.
A 46. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai
A gyóntatás rendje
Heti emléknapok, amelyek imára indíthatnak


Szentatya 2014. novemberi imaszándékai:
Általános imaszándék: hogy mindazok, akik a magánytól szenvednek, megtapasztalják Isten közelségét és mások támogatását.
Missziós imaszándék: hogy a fiatal szeminaristáknak és szerzeteseknek bölcs és jól képzett vezetőik legyenek.

Erdő Péter bíboros atya 2014. novemberi imaszándéka: Hogy Krisztus tanítását a házasság felbonthatatlanságáról a házastársak és az egész egyház közössége mindig hűségesen elfogadja és megtartsa.

Plébániai imaszándékok 2014. november: – Szentségek nélkül meghalt testvéreinkért. – Fiataljainkért. – A világ békéjéért. – Lelki lehangoltsággal küzdő embertársainkért. – Kárpátalja lakóiért, különösen nemzettársainkért. – Bérmálásra készülő fiatalokért. – A bűnbocsánat szentsége értékének újra felfedezéséért, gyakorlásáért.
Lábatlan: Gné J: Azokért az elhunyt püspökökért, papokért, szerzetesekért, akik Lábatlanról indultak hivatásuk beteljesítésére. – A szentté vagy boldoggá avatásra várókért. – Elhunyt családtagokért. – Hogy Szent Imre példáját kövesse a mai magyar ifjúság hitben és hazaszeretetben. – Gyermeket váró édesanyákért!
Pné E.: Azért, hogy a Szentek közbenjárását mindig bizalommal kérjük. – Azokért az elhunytakért, akikért az élők közül már senki nem imádkozik. – A hajléktalanokért, hogy gondoskodó szeretetre találjanak. – A szegényekért, rászorulókért fáradozó jótevőkért, és a Karitász munkatársaiért, hogy Árpád-házi Szent Erzsébet példája lelkesítse őket. – A missziós munkatársakért.

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek!
Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a szórólapokról, kihelyezett plakátokról, a világhálón pedig a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2014.11.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-