nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus híradás 2014.12.28. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus híradás 2014.12.28.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2014., december 28. A Szent Család vasárnapja

Simeon megáldotta őket, és így szólt anyjához, Máriához: >>Íme, ő sokak romlására és sokak feltámadására lesz Izraelben, jel lesz, amelynek ellene mondanak – a te lelkedet is tőr járja át –, hogy kiderüljenek sok szív titkos gondolatai.<<”/Lk 2,34-36/ (képforrás: ocarm.org )

A Szent Család vasárnapján, fogadva az áldást, imádkozzunk azért, hogy társadalmunk barátsággal tekintsen családjainkra, és kedvező légkört alakítson a családi élethez. Külön imádkozzunk a magzati élet méltóságáért és védelméért, hiszen december 28-án az Aprószentekről is emlékezünk.

Ez utóbbi kapcsán ismét figyelmükbe ajánlom a lelki örökbefogadás szép lehetőségét. A hátul elhelyezett lapokon olvashatunk e kezdeményezésről. A mai, vasárnap délutáni harangszó a meg nem született életekért, és mindazokért szól, akik felelnek ezekért az életekért. Nagy az Isten irgalma, rászorulunk...

Köszönet a kispapjainknak szánt két tucatnyi csomag süteményért, az ünnepi díszítésre szánt adományokért, templomaink ünnepi díszbe öltöztetéséért, a liturgikus szolgálatokért, a misztérium játékért!

Az előttünk álló ünnepi rendet a túloldalon olvashatjuk. Ne feledjük, hogy katolikus keresztényként az új esztendőt is Szentmisével kezdjük, azaz január 1-je parancsolt ünnep. A népi szokások dolog-tiltó, étkezésre vonatkozó szabályaival szemben, - például 'jaj, nem ehetünk szárnyast, mert különben...' - valódi áldást jelent e nap Szentmisével való megszentelése, és valódi vétket annak elmulasztása. E megszentelésnek súlyos akadály esetén az előesti, 31-i Szentmisével is eleget tehetünk, de mindenképpen ügyeljünk az esztendő keresztényhez és emberhez méltó búcsúztatására!

A héten várom a testvérek 2015. január hónapra szánt imaszándékait. Egyúttal megköszönöm mindenkinek, aki 2014-ben imaszándékot küldött, illetve azokra imádkozott. Külön köszönet mindazoknak, akik a kilencedet végzik. Az imaközösséghez bármikor csatlakozhatunk.

Az egyházmegyei újság legújabb számát hátul találjuk. Vigyünk belőle jó szándékú ismerőseinknek is!

A gyóntatás rendje: e héten az összefoglaló táblázatban
Heti emléknapok, amelyek imára indíthatnak


Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a szórólapokról, kihelyezett plakátokról,
a világhálón pedig a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
és a naptár https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.

December 29. Hétfő – ---
December 30. Kedd – ---
December 31. Szerda Süttő 18 óra – Év-végi Hálaadó Szentmise
Január 01. Csütörtök  Süttő 9 óra - Szentmise
                                        Piszke 11 óra - Szentmise
Január 02. Péntek -- ---
Január 03. Szombat   Lábatlan 18 óra - Szentmise
Január 04. Vasárnap Süttő 9 óra – Szentmise
                                       Piszke 11 óra – Szentmise
Január 05. Hétfő         Süttő 17:30 – gyóntatás
                                                 18 óra – Szentmise, vízszentelés
Január 06. Kedd         Piszke 17:30 – gyóntatás
                                                    18 óra – Szentmise, vízszentelés


[ 2015.01.05. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-