nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2015.02.08. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2015.02.08.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2015., február 08., V. évközi vasárnap

„Sok beteget meggyógyított különféle betegségekből, és sok ördögöt kiűzött, de nem engedte őket szóhoz jutni, mert tudták, hogy kicsoda.”
/Mk1,34/ (képforrás: ocarm.org)

A mai napon nagy buzgalommal gondolunk északi Szomszédunk népére, hogy bátran álljon ki a Teremtőtől elgondolt család fogalma mellett, és a 'Házasság hetében' a házasokért és a házasságra készülőkért is imádkozzunk!

Öröm töltött el a testvérek láttán, akik ott voltak Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén. Örömöm még nagyobb lett volna, ha komoly asszisztenciával, a hívek nagyobb számú jelenlétével ünnepelhettünk volna. Hasonlóképp szép volt a templomainkat ismét évközi díszbe öltöztető, a fák kihordását és a takarítást végző testvérek szorgos munkája.

Kedden volt Szent Balázs napja. Akik nem tudtak eljönni, azok számára ma, a Szentmisék után nyílik lehetőség csoportosan venni a szentelményt.

Ma, vasárnap kerül sor a piszkei templom szentségimádási napjára. Szentségkitétel délután 3 órakor, litánia és Szentség-eltétel este 1/2 6 órakor.

E napon délután 4 órától Főtisztelendő Szőcs László plébános úr jön, hogy a bűnbocsánat szentségét kiszolgáltassa, de az is bátran keresse fel, aki lelki tanácsot kérne, beszélgetne vele. Aggódva sejtem, hogy sokan, köztük a pár éve első gyónáshoz és -áldozáshoz járult gyermekek – hanyagolják lelküket, halogatják a szentgyónást. A jövő vasárnapi alkalom a vendég gyóntató atyával nekik és mindannyiunknak buzdítás, egyben figyelmeztetés: az Úr Jézus örömmel ölel magához, ha mi is hagyjuk...

Hétfőn Süttőn, pénteken Piszkén várom a testvéreket Fehi-Bórára, az esti Szentmisék után.

Kedden Piszkén, csütörtökön Süttőn a karitászcsoportok tartják soron következő ülésüket, este 6 órakor.

Csütörtökön az esti Szentmise helyett +Keil Ferenc temetési Szentmiséjébe kapcsolódhatunk be, mintegy ½ 5 óra tájban.

Az utolsó farsangi vasárnapon, azaz 15-én, délután 3 órára várjuk testvéreinket a piszkei plébániára, hogy keresztényi vidámsággal töltsük el e délutánt. Ügyeljünk arra is, hogy az egyéb helyeken szervezett farsangi alkalmak, melyekre hívnak minket, véletlenül se essenek a Szent Negyvennap, azaz nagyböjt idejére.

A héten szombaton folytatom a bérmálásra készülő, és megkezdem a szentgyónásra és szentáldozásra készülő gyerekek felkészítését. A bérmálásra készülőket reggel 9, a Szentáldozásra készülőket ½ 11 órára várom. Az érintett gyerekeket értesítem. Imádkozzunk értük!

Heti emléknapok, amelyek imára indíthatnak
09. Hétfő A II. MAGYAR HADSEREG PUSZTULÁSÁNAK EMLÉKNAPJA – „A VORONYEZSI KATASZTRÓFA” – 1943 – HONVÉDELMÜNKÉRT
                 BOLYAI FARKAS SZÜLETÉSNAPJA – 1775 – TUDÓSOKÉRT
10. Kedd SZENT SKOLASZTIKA – SZERZETESEKÉRT
                BATTHYÁNY LAJOS SZÜLETÉSNAPJA – 1807 – HAZÁNK VEZETŐIÉRT
11. Szerda SZŰZ MÁRIA LOURDES-I MEGJELENÉSE – A BETEGEK VILÁGNAPJA
14. Szombat SZENT CIRILL ÉS METÓD – EGYHÁZSZERVEZŐK, EURÓPA VÉDŐSZENTJEI
15. Vasárnap A NAGYVÁSÁRCSARNOK ÉS NÉGY TOVÁBBI FIÓKCSARNOK MEGNYITÁSA BUDAPESTEN – 1897 – TISZTESSÉGES KERESKEDELEMÉRT

A 7. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai


Szentatya 2015. februári imaszándékai:

Általános imaszándék: Azért, hogy a börtönök lakóinak, különösen is a fiataloknak, legyen lehetőségük az emberhez méltó élet újraépítésére.
Missziós imaszándék: Azért, hogy az elváltak befogadásra és támogatásra találjanak a keresztény közösségben.

Erdő Péter bíboros atya 2015. februári imaszándéka: Hogy plébániáink a hit és a szeretet élő közösségei legyenek.

Plébániai imaszándékok 2015. február: – Első szentgyónásra, szentáldozásra, valamint bérmálásra készülő gyermekekért, fiatalokért, valamint családjaikért. –
A hónapra jelzett új szándékok:

Lábatlan: Gné J: Gyermeket váró édesanyákért. – Élő és elhunyt keresztszülőkért. – Hogy felismerjük tágabb és szűkebb környezetünkben a példaértékű embertársainkat, és követni tudjuk példájukat. – Beteg és idős otthonokban élőkért, és az őket gondozókért.
P Mné E.: Azért, hogy a 100. éve kitört világháborúra való emlékezés, imádság tartsa távol az emberiségtől a háború gondolatát. – A háborútól sújtott országok lakóiért, megbékélésükért. – A felvételi, pályaválasztás előtt álló fiatalokért, és azért hogy megtalálják a Jóisten rájuk vonatkozó tervét, és leendő hivatásukra jól felkészülve kiváló szakember, mesterember, vagy éppen szellemi munkát végző ember váljék belőlük. – Családomért, hogy a rohanó világban el ne távolodjanak a Jóistentől, és mindennap tudjanak hálát adni a Teremtőnek. – Anyaszentegyházunkért, Szentatyánkért, Bíboros Atyánkért, papjainkért, valamint a hívekért, különösen azért, hogy a közelgő nagyböjt lelki javukra váljék.
Süttő: Nem érkezett újabb szándék. –

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek!
Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a szórólapokról, kihelyezett plakátokról,
a világhálón pedig a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
és a naptár https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2015.02.09. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-