nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2015.02.22. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2015.02.22.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2015., február 22., Nagyböjt I. vasárnapja

(Jézus) A pusztában volt negyven napig; a sátán kísértette. A vadállatokkal volt, és az angyalok szolgáltak neki.” /Mk1,13/ (képforrás: ocarm.org)

Ma, Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepén imádkozzunk a Szentatyáért!

Ne feledjük, hogy nagyböjtben egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét a túloldalon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt.

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. E héten Piszkén 16.30-tól, Süttőn pedig 18 órától. Lábatlanon a héten elmarad. Idejében készüljünk föl, és végezzük el szentgyónásunkat!
Készületünket segítik a hátul elhelyezett 'Nagyböjti Lap', illetve a lelki tükrök. Használjuk őket!

Ma a katolikus iskolák javára gyűjtünk.

Piszkén a hátul elhelyezett címkézett borítékokba a hosszabb távú terveink megvalósítására – templomi szőnyeg, illetve plébánia kerítés javítása – szánt adományokat helyezhetjük.

Ma, 16 órától Ftdő Szőcs László plébános úr Süttőn fog gyóntatni. Az is bátran keresse fel, aki lelki tanácsot kérne, beszélgetne vele.

A héten szombaton a bérmálásra készülőket reggel 9, a Szentgyónásra - áldozásra készülőket ½ 11 órára várom Süttőre. Imádkozzunk értük!

A héten szombatig várom a testvérek márciusra szánt imaszándékait.

Az előttünk álló hét részletes rendjét alább olvashatjuk. Figyelmesen tanulmányozzuk, mert rendhagyó hetünk lesz. Kiemelem a szerdai szentségimádási napot Süttőn. Szentségkitétel délután 3 órakor, este fél 6-tól litánia, majd 6 órától Szentmise, melyet az imaszövetség tagjaiért, szándékaikra ajánlok föl. A hátul elhelyezett papírra iratkozzunk föl.

Heti emléknapok, amelyek imára indíthatnak
24. Kedd SZENT MÁTYÁS APOSTOL
25. Szerda A KOMMUNISTA DIKTATÚRÁK ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA
28. Szombat RÁCZ ALADÁR CIMBALOMMŰVÉSZ SZÜLETÉSNAPJA – 1886
29. Vasárnap BOLDOG APOR VILMOS PÜSPÖK SZÜLETÉSNAPJA - 1892.

A 9. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

A böjti fegyelemről
Egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön is kinyomtattam, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt. Eszerint Hamvazószerdán, Nagypénteken és minden nagyböjti pénteken kötelező a hústól való tartózkodás minden 14. életévét betöltött katolikus kereszténynek élete végéig. Ez alól csak az kaphat felmentést, aki nem a saját asztalánál – pl. üzemi konyhán étkezik, és nincs választási lehetősége. Természetesen, ha választhatunk, akkor nincs felmentésünk. Felmentés esetén mindenképpen helyettesítsük valami más önmegtagadással a közös formát.

Ezenfelül Hamvazószerdán és Nagypénteken szigorú böjti napot is tartunk, azaz e két napon csak egyszer étkezünk kiadósan, és legfeljebb még két másik alkalommal vehetünk magunkhoz kevés ételt. Ez vonatkozik a 18 – 60 éves katolikusokra. E szigorú böjt alól csak a betegeknek van felmentésük. A más asztalánál való étkezés azonban nem ment fel a háromszori étkezés korlátja alól, hiszen a vendégség legfeljebb az étel fajtáját, de nem az étkezés mennyiségét, vagy számát határozza meg. Jó szívvel vállaljuk e fegyelmet, ne a kibúvót, hanem a megfelelő lelkületet keresve.
Természetesen egész időszak alatt kerüljük a zajos mulatságot, szórakozási alkalmat. Ne feledjük, hogy a televízióban vagy a világhálón megtekintett szórakoztató műsorok, vagy szórakoztató képes újságok sem segítik lelki elmélyülésünket. Vagyis nagyböjtben, különösen pénteken tréfákat hallgatni, vagy mulatságot nézni, vicclapokat olvasni lelkületében hasonló, mintha személyesen vennénk részt egy mulatságon. A cél azonban nem a mesterkélt szomorúság, hanem az elmélyülés, bűnbánat, és ezek nyomán a tiszta, lelki örömök. Mert mindennek megvan a maga ideje.

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a szórólapokról, kihelyezett plakátokról,
a világhálón pedig a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
és a naptár https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2015.02.23. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-