nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2015.03.29. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2015.03.29.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2015. március 29. Urunk szenvedésének vasárnapja, 'Virágvasárnap'

„Hozsanna! Áldott, aki az Úr nevé­ben jön! Ál­dott atyánk­nak, Dávid­nak közelgő orszá­ga! Hozsanna a magasság­ban!” /Mk11,9/ (képforrás: ocarm.org )

A mai nappal megkezdődik a Nagyhét. A liturgiák rendjét a túloldalon olvashatjuk.

E héten külön is hívom a ministránsokat szolgálatra csakúgy, mint a bérmálásra készülő fiatalokat a liturgiá­ba való bekapcsolódásra.

Köszönet a templomokat, udvarainkat ünnepi díszbe öl­töztetők buzgóságáért, a díszítésre szánt adományokért, a munkatársak fáradozásaiért. Külön köszönet a templo­mainkban, illetve a lakótelepi közösségben végzett ke­resztúti áhítatok vezetéséért.

Jelzem, hogy az Idősek Otthonában való Szentmisét: Lábatlanon kedden 10 órakor, Süttőn pedig Húsvét harmadnapján, kedden 10 órakor mutatjuk be. Ha te­hetjük, kapcsolódjunk be, és ünnepeljünk együtt azokkal, akiket egészségük akadályoz a templomi liturgiához való kapcsolódásban.
Beteg testvéreinket is e héten látogatja meg Jézus.

Tartsuk szem előtt, hogy Nagypénteken a 14 éven felüli katoli­kusok húseledel fogyasztásától való tartózkodása mellett szigorú böjt is van, mely a 18. és 60. évesekre vonatkozik, azaz e napon csak háromszor szabad enni, és ebből csak egyszer jóllakni. Természetesen e napon még inkább elcsendesedünk, mint a nagyböjtben. E napon viccnek, vigalomnak, szórakoztató műsornak nincs helye katolikus keresztényeknél.

Nagy öröm lenne, ha idén többen is csatlakozván a régi hagyományhoz, ké­szülnének az ételszentelésre. A jelképes mennyiségű, kis kosárban hozott étkeket utána hálaadással fogyaszthatjuk. Mind a vigíliákon, mind Húsvétva­sárnap szentelünk ételt.

A Kárpátalján élők javára mintegy 50,000 Ft-ot (20,000 illetve 30,000) továb­bíthattunk a három templomból.

Az adóbevallások határideje is közeledik. Az 1%-os adófelajánlá­sokkal sokat segíthet­ünk. Tavaly 586.000 fő ajánlotta fel adója 1%-át a Katolikus Egyház­nak, ös­szesen kb. 2,2 milliárd Forint értékben. A felajánlásokról a http://egyazertek.hu/ vi­lághálós címen olvashatunk. A felajánlás akkor is ér­ték, és fontos a rendelkezésünk, ha a befizetett adó – például családi ked­vezmények miatt - igen csekély, vagy éppen nulla, mert a felajánlások szá­ma az egyház támogatottságát jelzi.
Kedden este 7 órakor ismét Dr. Török Csaba atya előadása segít bennünket a Szentatya buzdításának elmélyítésében – Nyergesújfalun.


Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, il­letve a vi­lághálón a nap­ló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresz­tül.,

Heti emléknapok, amelyek imára indíthatnak / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu /

A 14. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai


[ 2015.03.30. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-