nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2015.04.12. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2015.04.12.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2015., április 12. Húsvét II. vasárnapja, 'Fehérvasárnap', 'Isteni Irgalmasság vasárnapja'

„Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek.” /Jn20,29/ (képforrás: ocarm.org )

Örömmel láttam a buzgóságot azon testvéreknél, akik a nagyhéten eljöttek ünnepelni. Remélem, hogy a jövőben még többen lesznek, akiknek lehetősége és igénye is van a szép liturgiára, közös ünneplésre. Az előkészítésben, asszisztenciában és énekekben szolgáló testvérekért is hálát adok.

Nagy ajándék, hogy otthoni kertjeink tavaszi szépítése mellett a plébániák kertjeire is gondunk, fáradságunk van. Gondnokaink szervezésében több alkalmat is találunk a jövőben a közös munkára.

A Szentföldi keresztények javára mintegy 38,500 Ft-ot (24,000 illetve 14,500) továbbíthattunk a három templomból.

Az adóbevallások határideje is közeledik. Az 1%-os adófelajánlásokkal sokat segíthetünk. Tavaly 586.000 fő ajánlotta fel adója 1%-át a Katolikus Egyháznak, összesen kb. 2,2 milliárd Forint értékben. A felajánlásokról a http://egyazertek.hu/ világhálós címen olvashatunk. A felajánlás akkor is érték, és fontos a rendelkezésünk, ha a befizetett adó – például családi kedvezmények miatt - igen csekély, vagy éppen nulla, mert a felajánlások száma az egyház támogatottságát jelzi.
Hétfőn este 7 órakor Süttőn várom Fehi-Borára a testvéreket.

Kedden reggel Piszkén elmarad a Szentmise.

Az április havi imaszándékokat a túloldalon olvashatjuk.

Közeli Alkalmak
• Két hét múlva, április 26-án Süttőn tervezünk PLÉD-et, azaz plébániai délutánt. Jópásztor vasárnapján délután 4-7 óráig jókedvvel, szeretetben töltjük az időt, amire minden testvért szeretettel várunk.

• Előre jelzem, hogy plébániáink tavaszi zarándoklata május 9–én, szombaton lesz, Veszprém, Tihany útiránnyal. A hátul kitett lapra iratkozzunk föl.

• Plébániáink hittanosai pedig július 20-24-ig, a Mátrában, Bodony községben táborozhatnak majd.

• A Lábatlani Református Gyülekezet idén június 19-22-ig látogatást tervez Erdélybe, melynek során Gyimesfelsőlokra is ellátogatnak, a Szent Erzsébet Líceumba, ahonnan tavaly nyáron kedves vendégeink is érkeztek. Jelentkezni, érdeklődni a Nagytiszteletű Asszonynál, Darányiné Csonka Valériánál lehet.

Szentatya 2015. április imaszándékai:
Általános imaszándék: Hogy az emberek megtanulják tisztelni és szeretni a teremtést, mint Isten ajándékát.
Missziós imaszándék: Hogy az üldözött keresztények érezzék a feltámadt Úr megerősítő jelenlétét és az egész Egyház szolidaritását.

Erdő Péter bíboros atya 2015. áprilisi imaszándéka: Hogy szerzeteseink a megszentelt élet évében megerősödjenek hivatásuk biztos tudatában és az Egyházért érzett felelősségben.

Plébániai imaszándékok 2015. április: – A most megkeresztelt felnőttekért, első szentgyónásra, szentáldozásra, valamint bérmálásra készülő gyermekekért, fiatalokért, valamint családjaikért. –

A hónapra jelzett új szándékok:
Lábatlan: Gné J: Születendő gyermekért és családjáért. – Elhunyt szülőkért és plébánosért. – Keresztség előtt állókért. – Hitünk megerősödéséért.
P Mné E.: Azért, hogy Urunk Jézus feltámadásának fénye ragyogja be egész életünket, cselekedeteinket. – A média-munkatársakért, akik munkájukkal lehetővé tették a húsvéti szertartások követését azok számára is, akik betegségük miatt akadályoztatva voltak a személyes bekapcsolódásban.

Heti emléknapok, amelyek imára indíthatnak / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu /
13. Hétfő SZENT I. MÁRTON PÁPA
SCHLICK IGNÁC SZ.NAPJA – 1821 – 'VASAS' MUNKÁSOKÉRT
14. Kedd TÓTH ÁRPÁD SZ.NAPJA – 1886 – KÖLTŐINKÉRT
15. Szerda PAÁL ÁRPÁD SZ.NAPJA – 1889 – TUDOMÁNYOS KUTATÓINKÉRT
16. Csütörtök SOUBIROUS SZENT BERNADETT
SZABÓ BÉLA SZ.NAPJA – 1896 – HAZAI GYÜMÖLCSFELDOLGOZÓKÉRT
17. Péntek LŐRENTHEY IMRE SZÜLETÉSNAPJA – 1867 – FÖLDRAJZ-TUDÓSAINKÉRT
18. Szombat NEMZETKÖZI MŰEMLÉKI NAP – EMBERSÉGES ÉS ÉLETSZERŰ MŰEMLÉKVÉDELEMÉRT
19. Vasárnap WODETZKY LAJOS SZ.NAPJA – 1821 – FELTALÁLÓINKÉRT ÉS MEGBECSÜLÉSÜKÉRT

A 16. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.googl


[ 2015.04.14. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-