nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2015.05.03. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2015.05.03.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2015., május 03. Húsvét V. vasárnapja

Én vagyok az igazi szőlőtő, s Atyám a szőlőműves.. ” /Jn15,1/ (képforrás: ocarm.org )

Édesanyák napján köszöntjük az Édesanyákat, Nagymamákat. Imádkozzunk az élőkért, hogy a szolgálathoz erejük, a megholtakért, hogy üdvösségük legyen.

Imádkozzunk egykori lelkipásztorunk, Major Sándor atya lelki üdvéért, aki 1957 és 1970 között szolgált Lábatlanon. Pénteken költözött a Mennyei Atyához!

Ne feledkezzünk meg az érettségiző diákokról sem!

Ma került sor plébániáink fiataljainak bérmálására. Köszönet az előkészületből részüket kivevők buzgóságáért, a díszítésért, takarításért! Mondhatni, az egész falu kivette részét az ünnepi készületből, kivirágzott a község. Imádkozzunk, hogy a 11 fiatal 11 maradjon jövő vasárnap, és azt követően is...
Közeledik Piszkén a gyermekek első szentgyónásának ideje. Az általános szándékon túl segíti imádságunkat a hátul található 'Ima-felajánló kártya'. Ezeket szem előtt tartva elvégezhetjük az imádságot, böjtöt, felajánlást, majd névtelenül a hátul elhelyezett 'Ima-dobozva' helyezve jelezhetjük, hogy sokan és sokat imádkozunk értük...

Pénteken este 7 órakor Piszkén várom Fehi-Borára a testvéreket.

A Szűz Anya májusi köszöntéseit is megkezdjük. Ennek rendjét a túloldalon olvashatjuk. Ne hagyjuk elfeledni e szép és nagy lelki erőt adó hagyományt!

A héten szombaton, május 9-én lesz plébániáink tavaszi zarándoklata, Veszprém, Tihany útiránnyal. A hátul kitett lapra iratkozzunk föl.
Indulás reggel fél 9-kor a Szent István templom elől, majd megálló a Piszkei templomnál, a Piszkei lakótelepnél és Süttőn. Visszaérkezés körülbelül 16 órára.

Az adóbevallások határideje is közeledik. Az 1%-os adófelajánlásokkal sokat segíthetünk. Tavaly 586.000 fő ajánlotta fel adója 1%-át a Katolikus Egyháznak, összesen kb. 2,2 milliárd Forint értékben. A felajánlásokról a http://egyazertek.hu/ világhálós címen olvashatunk. A felajánlás akkor is érték, és fontos a rendelkezésünk, ha a befizetett adó – például családi kedvezmények miatt - igen csekély, vagy éppen nulla, mert a felajánlások száma az egyház támogatottságát jelzi.
Ezen felül a második egy százalékot valamely civil szervezetnek ajánlhatjuk, így a süttői templomfelújítási alapítványnak.

A májusi imaszándékokat alább olvashatjuk!

Közeli Alkalmak

• Plébániáink hittanosai pedig július 20-24-ig, a Mátrában, Bodony községben táborozhatnak majd.
• A Lábatlani Református Gyülekezet idén június 19-22-ig látogatást tervez Erdélybe, melynek során Gyimesfelsőlokra is ellátogatnak, a Szent Erzsébet Líceumba, ahonnan tavaly nyáron kedves vendégeink is érkeztek. Jelentkezni, érdeklődni a Nagytiszteletű Asszonynál, Darányiné Csonka Valériánál lehet.

Szentatya 2015. májusi imaszándékai:

Általános imaszándék: Hogy elutasítva a közömbösség kultúráját, törődni tudjunk felebarátaink szenvedésével, főként a betegekkel és a szegényekkel.
Missziós imaszándék: Hogy Szűz Mária közbenjárása segítse azokat a keresztényeket , akik elvilágiasodott környezetben élnek, hogy képesek legyenek Jézust hirdetni.

Erdő Péter bíboros atya 2015. májusi imaszándéka: Hogy minden fiatal lehetőséget kapjon képességei kibontakoztatására, a tanulásra és az emberhez méltó munkára.

Plébániai imaszándékok 2015. május: – Azokért, akik bekapcsolódtak a hitoktatásba, hogy közelebb kerüljenek Jézushoz és Egyházához.
A hónapra jelzett új szándékok:
Lábatlan: Gné J: Kisgyermekért és szüleikért. – Hogy kereszthordozásunk ne meggyengítse, hanem erősítse hitünket. – Vizsgázó diákokért. – Az Egyháztól távol került családtagokért , barátokért.

Süttő:
Pestszentlőrinc: THK. Egy koraszülött kisfiúért. –
Gyóntatás rendje
Süttő             Hétfőn             17 órától a Szentmiséig
Piszke          Vasárnap, a Szentmise után, ¾ 12-ig
Lábatlan      Pénteken         17 órától a Szentmiséig

Litániák rendje – 2015 május

Heti emléknapok, amelyek imára indíthatnak / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu /
04. Hétfő SZENT FLÓRIÁN – A MAGYAR TŰZOLTÓK NAPJA
07. Csütörtök BOLDOG GIZELLA
08. Péntek A NEMZETKÖZI VÖRÖSKERESZT ÉS VÖRÖS FÉLHOLD NAPJA
10. Vasárnap A MENTŐK NAPJA MAGYARORSZÁGON –- TÖMEGTÁJÉKOZTATÁSI VILÁGNAP

A 19. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai
Süttő         04. Hétfő 18 óra Szentmise
Piszke      05. Kedd 8 óra Szentmise: +Édesanya
Süttő        07. Csütörtök 18 óra Szentmise
Lábatlan 08. Péntek 18 óra Szentmise: +Lovász István és N: +Gercsula Julianna
Lábatlan 09. Szombat 18 óra Szentmise
Süttő       10. Vasárnap 8 óra Szentmise: Szilágyi és Áprily család + Tagjai
Piszke                         ¾ 10 óra Szentmise

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.googl


[ 2015.05.04. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-