nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2015.08.16. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2015.08.16.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2015., augusztus 16. Évközi XX. vasárnap
A VI. hittanos nap után ismét köszönöm a gyerekek körül vég¬zett szolgálatokat, áldozathozatalokat.

Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra is, többek között Hazánkért, Európánkért, szent életű papokért és szerzetesekért, a rabszolgaság minden formájának felszámolásáért is!

Ne feledjük, hogy Nagyboldogasszony Főünnepe Parancsolt ünnep, tehát ugyanúgy szenteljük meg, mint a vasárnapot: Szentmisével. Aki tehát munkája miatt volt akadályoztatva péntek este vagy szombaton délelőtt részt venni a Szentmisén, az a szombat esti Szentmisével szentelheti meg ezt az ünnepet, feltéve, hogy vasárnap részt vesz egy másik Szentmisén. Idézzük emlékezetbe a hittanórán tanultakat a parancsolt ünnepekről, és a múlt heti hirdetésben leírtakat.
A héten több jeles alkalom is lesz, a táblázatban leírtak szerint. Kiemelem a pénteki Szentségimádást a Szent István templomban. Délután 3 órakor tesszük ki az Oltáriszentséget, és este 6 órakor Szentmisével zárjuk az órákat. Iratkozzunk föl a hátul kitett papírra, ki, melyik félórában tud jönni a kitett Eucharisztia előtt imádkozni.

Nagy örömmel köszöntjük a Jerikó-zarándoklat résztvevőit, akik a következő hetekben imádságos lélekkel járják körül Kis-Magyarország határát, könyörögve mindannyiunk lelki-testi felemelkedéséért, nem feledve, hogy az imádság és az országért való munkálkodás nem zárja ki, hanem feltételezi egymást... A kezdeményezésről bővebben a http://jerikozarandoklat.blogspot.hu/2015/08/altalanos-tajekoztato-zarandoklatrol.html világhálós címen olvashatunk.

 Tovább....


[ 2015.08.24. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-