nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2015.10.25. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2015.10.25.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2015., október 25. Évközi XXX. vasárnap

"Menj, a hited meggyógyított.”/Mk10,52/ (képforrás: ocarm.org)

A missziók javára szánt adományainkat ma még elhelyezhetjük a hátsó perselybe.

Újra buzdítok mindenkit, végezzék el a Szentgyónásukat, amíg Urunk éltet. Ma, 25-én, vasárnap délután 3 órától,Szőcs László atya Süttőn áll rendelkezésünkre. A helyi plébános a jelzett időpontokban gyóntat, de megbeszélés alapján más időpontban is rendelkezésre áll.

A hónap 4. hétfőjén Süttőn várom felnőtt-hittanra a testvéreket, este 7 órára a plébániára.

Kérem, hogy Süttőn a templomban, a festés ideje alatt óvatosan közlekedjenek.

A héten tervezik elbontani az állványt. Utána már csak apróbb igazításokat végeznek a restaurátorok. Nagy köszönet az eddigi összefogásért, hogy a hátsó fal javítását is elkészíthettük.
Most a vízelvezetésre kell gondolnunk. A templom körül a kijelölendő nyomvonalon kell az esővíz elvezető csatorna árkát kiásnunk. Kérem, hogy gondnokunknál, Báthory Istvánnál jelentkezzenek, akik ebben a fizikai munkában részt tudnak vállalni. Így a csatornázás költségeit a felére tudnánk csökkenteni. A minisztérium által kiírt pályázaton indultunk. Kérjük a Gondviselőt, ha jónak látja, kedvezően bírálják el a kérésünket. Részleteket folyamatosan olvashatunk a világhálós naplóban. http://szentlipot.blogspot.com

A Szentolvasó közös imádkozására várjuk a testvéreket a táblázatban jelölt időpontokban. Köszönet az imádság vezetésében közreműködő testvérek buzgóságáért, a résztvevők lelkesedéséért!

Hétfőn délelőtt 9 – 13 óráig hittanos-délelőttre várjuk az általános iskolás gyerekeket a süttői plébániára. Terveink szerint 9 órakor kezdünk, és 13 órakor köszönünk el tőlük.

Kedden 17 órakor a piszkei karitász-csoport tarja ülését a plébánián.

Ismét várom a lelkes fiatalokat az ifjúsági hittanra. A nyolcadik osztályos kortól kezdve, legfőképp az idén megbérmáltakat, 31-én, szombat 16 órára.

Vasárnap Mindenszentek ünnepe. Ez parancsolt ünnep, de idén pont vasárnapra esik. Ilyenkor egy Szentmisével szenteljük meg a vasárnapot és a Főünnepet is.
Szomorú tapasztalatom, hogy a vasárnapon kívüli parancsolt ünnepek fontossága, – például Vízkereszt, Nagyboldogasszony, Mindenszentek ünnepe – több testvérünkben nem tudatosult. Imádkozzunk, hogy egyre kevesebb testvérnek legyen gondja a vasárnapon kívüli parancsolt ünnepekkel.
Fontos tudni, és másokat is arra hívni, hogy a temetői látogatás fontos, de nem helyettesíti a Szentmisén való részvételt. A Szentmisék a vasárnapi rend szerint lesznek, a temetői imádságok rendjét pedig a táblázatban olvashatjuk. Az ilyenkor elnyerhető búcsúk rendjét a 3. oldalon olvashatjuk. Elhunyt szeretteinkért úgy imádkozzunk, ahogyan szeretnénk, hogy majd annak idején, amikor mi leszünk odaát, értünk is imádkozzanak. . .

Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között protestáns testvéreinkért, vállalkozóinkért.

A jövő évi naptárakra hátul iratkozhatunk föl.

A gyakorlati tudnivalókat összefoglaló írásból hátul még találunk. Ezzel segíthetjük jó szándékú ismerőseinket is, hogy otthonosan érezzék magukat a templomainkban.

A héten imára indító emléknapok /forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
26. Hétfő ZEMPLÉN GÉZA SZÜLETÉSNAPJA – 1883 – VEGYÉSZEKÉRT
27. Kedd FEHÉR DÁNIEL SZÜLETÉSNAPJA – 1890 – FÖLDJEINK TERMŐKÉPESSÉGÉNEK MEGŐRZÉSÉN DOLGOZÓKÉRT
28. Szerda SZENT SIMON ÉS JÚDÁS TÁDÉ APOSTOL
KORMOS ISTVÁN SZÜLETÉSNAPJA – 1923 – IRODALMI ÉLETÜNK MEGÚJULÁSÁÉRT
29. Csütörtök STEINDL IMRE, AZ ORSZÁGHÁZ TERVEZŐJE SZÜLETÉSNAPJA – 1839 – ÉPÍTÉSZEINKÉRT
30. Péntek OKTÓBER UTOLSÓ MUNKANAPJA – TAKARÉKOSSÁGI VILÁGNAP
31. Szombat BOLDOG ROMZSA TEODOR PÜSPÖK, VÉRTANÚ,
A REFORMÁCIÓ EMLÉKNAPJA – PROTESTÁNS TESTVÉREINKÉRT
"ŐSZIRÓZSÁS FORRADALOM" – NEMZETI TRAGÉDIÁINK ELKERÜLÉSÉÉRT
01. Vasárnap MINDENSZENTEK ÜNNEPE
THÉK ENDRE SZÜLETÉSNAPJA – 1842 – VÁLLALKOZÓKÉRT

Szentolvasók rendje októberben

A 44. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Gyóntatás rendje

Elhunyt szeretteinkért teljes búcsút nyerhetünk, vagyis kérhetjük Istent, hogy engedje el a hátralévő ideig-tartó büntetésüket, rövidítse meg lelki tisztulásuk idejét. Ezzel a lehetőséggel Mindenszentek napján déltől Halottak napja éjfélig egy templomban, Halottak napjától pedig egy héten keresztül egy temetőt meglátogatva élhetünk, ha a kegyelem állapotában (közelmúltban történt Szentgyónás és Szentáldozás), a Szentatya szándékára e helyeken elmondjuk az Apostoli Hitvallást, Miatyánkot, Üdvözlégyet és egy Dicsőséget. Ezt a búcsút ma és a Mindenszentek utáni vasárnapon is elnyerhetjük. Ha valamelyik feltétel nem volna meg, akkor is üdvös dolog imádkozni – részleges búcsút nyerhetünk -, tudva, hogy „Ha szívünk vádol minket valamivel, az Isten fölötte áll szívünknek, ő mindent tud.” ( 1Jn 3,20 ), és szem előtt tartva: élőkért – holtakért imádkozni az irgalmasság lelki cselekedete.


A Szentatya novemberi imaszándékai:
Általános imaszándék: hogy meg tudjunk nyílni a személyes találkozásra és a párbeszédre mindenkivel, azokkal is, akiknek eltérő a meggyőződése.
Missziós imaszándék: hogy az Egyház pásztorai odaadóan szeretve a saját nyájukat képesek legyenek őket útjukon kísérni és reményüket ébren tartani.

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2015.11.03. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-