nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2015.11.22. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2015.11.22.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2015., november 22. Krisztus Király vasárnapja

"Arra születtem, s azért jöttem a világba, hogy tanúságot tegyek az igazságról. Aki az igazságból való, hallgat szavamra.” Jn18,37/ (képforrás: ocarm.org)

Ma, november 22-én Piszkén gyóntat Ftdő Szőcs László plébános úr, 16 órától. Újra buzdítok mindenkit, végezzék el a Szentgyónásukat, amíg Urunk éltet. Magam a jelzett időpontokban gyóntatok, de megbeszélés alapján más időpontban is rendelkezésre állok. László atya jövő héten, november 29-én Süttőn áll rendelkezésre.

Ma Piszkén, a Szentmisén adnak hálát a házasságuk ötöd- és ötöd-többszörös évfordulóját ünneplő házaspárok. Velük örvendünk a hűség ajándékáért.

Tegnap ministránsaink regionális találkozón vesznek részt. Imádkozzunk értük, és újabb elkötelezett ministránsokért.

Ma a Katolikus Szeretetszolgálat, a Karitász országos céljaira gyűjtünk. Tavaly e közös munkát több, mint 60,000 Ft-tal támogatták a testvérek a három templomból.

Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között a véradókért, költőinkért, a palesztin, és minden nehéz sorsú népért is.

A testvérek imaszándékait a túloldalon olvashatjuk.

Ha még nem tettük meg, álljunk oda a teremtésvédelem ügye mellé. Jó lélekkel vállalható, hogy az ún. 'klimacsúcs' előtt, ahol a Föld hatalommal bíró vezetői tanácskoznak, olyan üzenetet küldjünk nekik, amely serkenti őket a felelős, a profit és gazdasági szempontokat megelőzően a teremtésvédelem érdekében hozandó döntésre, megállapodásra.
A www.elobolygonk.hu honlapot felkeresve, és ott a petíciót aláírva támogathatjuk e nemes, széles egyetértést elnyerő ügyet.
Ha valaki járatlan a világhálón, kérje bizalommal a fiatalabb nemzedékek segítségét. Jóllehet, 'csepp a tengerben' a mi szavunk, de mégis kötelességünk megtenni azt, amivel tartozunk a következő nemzedéknek.

A héten imára indító emléknapok /forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/

A 48. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Gyóntatás rendje


Szentatya 2015. novemberi imaszándékai: Általános imaszándék: hogy meg tudjunk nyílni a személyes találkozásra és a párbeszédre mindenkivel, azokkal is, akiknek eltérő a meggyőződése.
Missziós imaszándék: hogy az Egyház pásztorai odaadóan szeretve a saját nyájukat képesek legyenek őket útjukon kísérni és reményüket ébren tartani.
Erdő Péter bíboros atya 2015., novemberi imaszándéka: Hogy Szent Márton püspök példájára az igazság és a segítő szeretet hiteles tanúi lehessünk.
Plébániai imaszándékok 2015., november: A kezdődő Szent Márton emlékév, az 'Irgalmasság éve' és Süttőn a tricentenáriumi emlékév gyümölcsöző mivoltáért. – Mindazokért, akik a templomfestés, kerítésjavítás, kerítés-építés és más munkákban részt vettek e célra nagylelkűen adakoztak.
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: Hazánkért, Egyházunkért, főpásztorainkért, papjainkért. – Elhunyt hozzátartozóinkért, a háborúkban hősi halált haltakért és azon elhunytakért, kikért már senki nem imádkozik. – Magyar családjainkért, hogy az első magyar 'Szentcsalád' – Szt. István, Szt. Imre és Boldog Gizella – példájára kitartsunk a hitünkben. – Szent Erzsébet szeretete, segítőkészsége, a szegények, betegek, szomorúak iránt legyen példa számunkra, hogy hasonlóképpen cselekedjünk.
Gné K.J.: Koraszülött kisbabáért. – Hogy Árpád-házi szentjeink jó példáját mindannyian követni tudjuk. – Elhunyt családtagokért.
Süttő és Pestszentlőrinc: Nem érkezett új szándék.
Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.ca


[ 2015.11.24. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-