nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2015.11.29. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2015.11.29.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2015. november 29. Advent I. vasárnapja

„Akkor majd meglátják az Emberfiát, amint eljön a felhőben, nagy hatalommal és dicsőséggel. ” /Lk21,27/ (képforrás: ocarm.org)

Beköszöntött az új egyházi esztendő. Lendülettel, lelkesedéssel kezdjük hitünk titkainak újra-ünneplését! E lendületben segít Süttőn a ma délutáni gyónási alkalom, 16 órától. Azzal köszönjük meg Szőcs László atya készségét, hogy élünk a lehetőséggel. Buzdítok mindenkit, végezzék el a Szentgyónásukat, amíg Urunk éltet. Magam a jelzett időpontokban gyóntatok, de megbeszélés alapján más időpontban is rendelkezésre állok.

Ugyancsak javunkra válik a ferences atyák által összeállított 'lelki-menetrend', Szentatyánk gondolataival. Vigyük, olvassuk, használjuk lelki egészséggel!

Kedden este 6 órakor Nyergesújfalun a felnőtt-katekézis ad alkalmat a lelki gazdagodásra.

Az előttünk álló hét alkalmait a táblázatban olvashatjuk. A hajnali Szentmisék kedden Piszkén, csütörtökön Süttőn lesznek, reggel 6 órakor. A pásztorjáték próbák Süttőn, kedden és péntekenként 17 órakor kezdődnek.

Az új egyházi évben az Úrfelmutatás után a következő felkiáltást fogjuk használni: Íme, hitünk szent titka! Válasz: Halálodat hirdetjük Urunk, és hittel valljuk feltámadásodat, amíg el nem jössz!

Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között a bányászokért, a modern kori rabszolgaság felszámolásáért, és a Párizsban tanácskozó vezetőkért, hogy pótcselekvés helyett valódi és hatékony megoldást találjanak.

Ha még nem tettük meg, álljunk oda a teremtésvédelem ügye mellé. Jó lélekkel vállalható az a petíció, amelyet párizsi 'klímacsúcson' tanácskozó világi vezetőknek küldünk azért, hogy a profit és gazdasági szempontokat megelőzően a teremtésvédelem érdekében állapodjanak meg.
A www.elobolygonk.hu honlapot felkeresve, és ott a petíciót aláírva támogathatjuk e nemes, széles egyetértést elnyerő ügyet.
Ha valaki járatlan a világhálón, kérje bizalommal a fiatalabb nemzedékek segítségét. Jóllehet, 'csepp a tengerben' a mi szavunk, de mégis kötelességünk megtenni azt, amivel tartozunk a következő nemzedéknek.

A héten várom a testvérek imaszándékait.

A rendelt naptárak megérkeztek, a szedecsben átvehetők.

Ma Piszkén, az adventi vásáron a helyi karitászcsoport munkáját támogatjuk, ha a sátrukat meglátogatjuk...

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/

A 49. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai (letölthető, pdf)

Gyóntatás rendje
Süttő                 Hétfőn a Szentmise előtt 17:30-tól,
Piszke              Vasárnap, a Szentmise után ½ 12 óráig
Lábatlan          Pénteken, 17:30 - tól a Szentmiséig

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.ca


[ 2015.12.03. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-