nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.02.07 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.02.07
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016., február 07. Évközi V. vasárnap

„Ne félj! Ezentúl emberhalász leszel.”Lk5,10/ (képforrás: ocarm.org)

Gyóntatás rendje a héten
Süttő             Hétfőn, 17:30 - tól a Szentmiséig
Piszke          Vasárnap, a Szentmise végétől ½ óra hosszáig,
                      szerdán 17:30 - tól a Szentmiséig
Lábatlan      Pénteken, 17:30 - tól a Szentmiséig

Az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére mintegy 43 ezer Ft-ot továbbíthattunk a három templomból.

Köszönet azoknak a testvéreknek, akik a karácsonyfák leszedésében, illetve a templomok takarításában serénykedtek, köztük gyerekek is; az első énekkari próbán megjelentek; a Gyertyaszentelői Szentmisén ünnepeltek, szolgáltak.

Aki szerdán nem tudott, ma részesülhet Balázs-áldásban.

Ma, vasárnap délután 3 órától farsangi együttlét lesz Piszkén, a plébánián. Minden korosztályt örömmel várunk.

A héten Hamvazószerdával megkezdődik a 'Szent Negyven-nap', vagyis a Nagyböjt. Igyekezzünk jól felhasználni ezt a kegyelmi időt. Ne feledjük, hogy egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét a 'A böjti fegyelemről' című, kitett lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt. Ne feledjük, hogy Hamvazószerda szigorú böjti nap. Ennek rendjét is olvashatjuk a külön kitett lapon.

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától. Idejében készüljünk föl, és végezzük el szentgyónásunkat!
Készületünket segítik a hátul elhelyezett 'Nagyböjti Lap', illetve a lelki tükrök. Használjuk őket!

Idén nagyböjtben Ferenc pápa 'Áldott légy' enciklikájának szellemében nagyböjti gyakorlatokat ajánlunk a testvérek figyelmébe. Első javaslat, hogy aki teheti, legalább a nagyböjti időben – lemondásként és egyben a teremtett világot őrizendő – ne autóval jöjjön Szentmisére, vagy ha ez mégis szükséges, akkor kínálja fel az autóban lévő szabad helyeket közelben lakóknak. További lehetőségek a www.teremtesvedelem.hu világhálós címen elérhetőek.

A héten hétfőn Süttőn, pénteken Piszkén lesz Fehi-Bóra, 19 órakor.

Süttőre várjuk a testvéreket a Tricentenárium jubileumi sorozatának harmadik alkalmára, jövő vasárnap, 15 órára, a kitett hirdetés szerint.

(Az eredeti tervtől eltérően,) most kedden este 6 órakor folytatódik Dr. Török Csaba atya előadássorozata Nyergesújfalun, a plébániai közösségi teremben.

A kilencedet végző testvérek a frissített rendet a kitett lapon tekinthetik meg. Köszönet az imádságos szolgálatért!

A héten tartják a 'Házasság hetét'. Kísérjük figyelemmel a katolikus, illetve a >>család-, és keresztény értékbarát<< média híradásait, és imádkozzunk családjainkért, a házasokért, és különösen is azokért, akiknek válságba került a házassága.

Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között honvédjeinkért, gyógyszerészeinkért, betegeinkért, olajipari szakembereinkért. A testvérek imaszándékait a túloldalon olvashatjuk.


A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
08. Hétfő EMILIÁNI SZENT JEROMOS, NEVELŐ – AZ IFJÚSÁG NEVELŐIÉRT
09. Kedd A II. MAGYAR HADSEREG PUSZTULÁSÁNAK EMLÉKNAPJA – „A VORONYEZSI KATASZTRÓFA” – 1943 – HONVÉDELMÜNKÉRT
JÁRMAY GUSZTÁV, AZ ORSZÁGOS GYÓGYSZERÉSZ EGYLET ELSŐ ELNÖKE SZN – 1816
10. Szerda SZENT SKOLASZTIKA – SZERZETESEKÉRT
11. Csütörtök SZŰZ MÁRIA LOURDES-I MEGJELENÉSE – A BETEGEK VILÁGNAPJA
12. Péntek WINDISCH RICHÁRD, AGROKÉMIKUS, SZAKÍRÓ SZN – 1872
13. Szombat WEINEK LÁSZLÓ, A CSILLAGÁSZATI FÉNYKÉPEZÉS ÚTTÖRŐJE SZN – 1848
14. Vasárnap SZENT CIRILL ÉS METÓD – EGYHÁZSZERVEZŐK, EURÓPA VÉDŐSZENTJEI
PAPP SIMON, A MAGYAR KŐOLAJBÁNYÁSZAT MEGTEREMTŐJE SZN – 1886

Az 6. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Szentatya 2016., februári imaszándékai: Általános imaszándék: Hogy vigyázzunk a teremtésre, mint ingyen kapott ajándékra: műveljük és őrizzük meg azt a következő nemzedékeknek. Missziós imaszándék: Hogy gyarapodjanak a párbeszéd és a találkozás alkalmai a keresztény hit és Ázsia népei között.

Erdő Péter bíboros atya 2016., februári imaszándéka: Hogy az Eucharisztikus Kongresszusra való készület új lendületet adjon közösségeink hitének és életének.

Plébániai imaszándékok 2016., február: A plébániák munkatársaiért. – A szkóláért.

A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: Azért, hogy minden nép élvezhesse a béke nyugalmát a világon. – Azért, hogy az Úristen oltalmazza a házas élet tisztaságát, őszinteségét, és védelmezze a válságba kerülő családokat. – A Szentáldozás kegyelme erősítse és vigasztalja gondokkal küzdő, rettegésben élő,vagy bántalmakat szenvedő embertársainkat. – Azért, hogy akik az ünnepekre való tekintettel adakoznak, illetve gyűjtenek adományokat, év közben is cselekedjenek így rászoruló embertársaik érdekében. GnéK.J.: Fiatal fiú gyógyulásáért és az ő családjáért. – Elhunyt nagyszülőkért. – Hogy a magyar egyház minden tagja lélekben megtisztulva, hitében megújulva készüljön az Eucharisztikus Világkongresszusra, és olyan nagy szeretettel és áhítattal tudjuk fogadni e nagy eseményt, mit ahogy nagyszüleink tették 1938-ban. – Választás előtt álló fiatalokért. – Gyermekét elvesztett édesanyáért. Süttő és Pestszentlőrinc: Nem érkezett új szándék.


Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.

Teremtésvédelmi javaslat 2016 Nagyböjtjére

Közlekedés


[ 2016.02.09. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-