nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.02.28 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.02.28
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016. február 28. Nagyböjt III. vasárnapja

„(...) ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan.” Lk 13,5 (képforrás: ocarm.org)
Gyóntatás rendje a héten
Süttő            Csütörtökön, 17:30 - tól a Szentmiséig
Piszke         Vasárnap, a Szentmise végétől ½ óra hosszáig,
Lábatlan     Pénteken, 17:30 - tól a Szentmiséig

Örömmel láttam a testvérek buzgóságát a két szentségimádási alkalmon, a felnőtt hittanokon, a gyónási lehetőségek alkalmával, és a keresztúti áhítatokon.

Továbbra se feledjük, hogy egyéni önmegtagadásaink mellett a katolikus keresztények örömmel vállalják a közös, kötelező (és sokszor jelképes) formáit is a böjtnek. Ennek rendjét a 'A böjti fegyelemről' című, kitett lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt.

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától.

Idejében készüljünk föl, és végezzük el szentgyónásunkat! Készületünket segítik a hátul korábban elhelyezett 'Nagyböjti Lap', illetve a lelki tükrök. Használjuk őket! A helyi plébános a jelzett időpontokban, illetve megbeszélés alapján áll rendelkezésünkre.

Szentatyánk 'Áldott légy' enciklikáján is felbuzdulva nagyböjti gyakorlatokat ajánlunk figyelmükbe. Köszönet mindazoknak, akik héten, lehetőségeik szerint csökkentették egy fokkal lakásuk hőmérsékletét, ezzel is mérsékelték a teremtett világra nehezedő terheket. Negyedik javaslat, hogy aki teheti, törekedjék kevesebb hulladékot termelni: csomagolatlan áruk beszerzésével, vásárlásnál az egyszer használatos zacskó mellőzésével, szelektív hulladékgyűjtéssel...
További ötleteket a www.teremtesvedelem.hu világhálós címen olvashatunk.

Ma délután kerül sor az ökumenikus imádság első alkalmára Piszkén, a Plébánia-templomban, délután 4 órakor. Utána szeretet-vendégség. Jövő vasárnap a református templomban lesz imaalkalom.

Ma a felajánláskor gyűjtünk a katolikus iskolák javára.

Jövő vasárnap pedig a tartósélelmiszer-gyűjtéssel a szegényeket szolgájuk. Tavaly Lábatlanon 135 kg élelmet 30 családnak, Süttőn 160 kg adományt 21 család között Süttőn oszthattak szét a karitász munkatársak.

Hétfőn délelőtt 10 órakor a süttői Idősek Otthonában lesz Szentmise.

Hétfőn este Süttőn, kedden reggel Piszkén elmarad a Szentmise.

Közeledik az adóbevallások ideje. Az 1%-os adófelajánlásokkal sokat segíthetünk. A Katolikus Egyház javára történt felajánlásokról a http://egyazertek.hu/, valamint http://nav.gov.hu/nav/szja1_1/egyhazak_kiemelt_koltsegvetesi_eloiranyzatok/Szja_1__os_kimutataso20150921.html világhálós címen olvashatunk.
Fontos és nagy segítség a rendelkezésünk akkor is, ha a befizetett adó – például családi kedvezmények miatt - igen csekély, vagy éppen nulla, mert a felajánlások száma az egyház támogatottságát jelzi.

Az első 1%-ról való rendelkezésnél a '0011'-es technikai szám és a 'Magyar Katolikus Egyház' hivatalos név beírásával rendelkezhetünk. A második 1%-ról való rendelkezésnél Süttőn a Templomfelújítási Alapítványt is támogathatjuk az "Alapítvány a Süttői Római Katolikus Templom Renoválására" hivatalos név és az 19151214-1-11 adószám beírásával.
Akik már benyújtották a bevallásukat vagy munkáltatójuknál X jelet tettek és a NAV-ot bízták meg a bevallás elkészítésével, de még egyetlen szervezetet sem jelöltek meg kedvezményezettként, nem maradtak le. Ugyanis az 1+1%-ról rendelkezni a bevallástól függetlenül lehet egészen május 20-ig.

Vigyázat! A piszkei kálvária egy stációja kidőlt, három másik támasztéka pedig veszélyesen meggyengült, ezért annak helyreállításáig megközelíteni e helyet tilos és életveszélyes!

A héten várom a testvérek imaszándékait.

Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között a polgári védelemben dolgozókért, irodalomi nagyjainkért, borászainkért, valamint a nukleáris és más tömegpusztító fegyverek beszüntetéséért. Ez utóbbi témában a http://fu.web.elte.hu/atom/lista.html világhálós címen olvashatunk döbbenetes dolgokat...


A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
01. Kedd A NUKLEÁRIS FEGYVEREK ELLENI HARC VILÁGNAPJA
A POLGÁRI VÉDELEM VILÁGNAPJA
02. Szerda ARANY JÁNOS KÖLTŐ 1817. MÁRCIUS 2-ÁN SZÜLETETT ||| PALUGYAY JÓZSEF, A MAGYAR BORÁSZAT EGYIK NEMZETKÖZI MEGISMERTETŐJE SZN – 1846
03. Csütörtök KRENNER JÓZSEF SÁNDOR, NEGYEDSZÁZADIG A MAGYAR NEMZETI MÚZEUM IGAZGATÓJA. SZN – 1839
04. Péntek SZENT KÁZMÉR HITVALLÓ ||| BOLDOG MESZLÉNYI ZOLTÁN VÉRTANÚ PÜSPÖK
05. Szombat NAGY LAJOS KIRÁLY 1326. MÁRCIUS 5-ÉN SZÜLETETT
06. Vasárnap ÁRPÁD-HÁZI BOLDOG ERZSÉBET

A 9. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai
Süttő             29. Hétfő 10 óra Szentmise – Idősek Otthona
Süttő            03. Csütörtök 18 óra Szentmise
Piszke         04. Péntek 18 óra Szentmise
Piszke         05. Szombat 18 óra Szentmise:+Éberle József (75.), Neje:+Teréz(45.) és Vejük: +László
Süttő            06. Vasárnap 8 óra Szentmise
Piszke                    ¾ 10 óra Szentmise
                  16 óra Ökumenikus imádság a Református templomban

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2016.03.01. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-