nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.03.06 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.03.06
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016., március 06. Nagyböjt IV, 'Laetare' vasárnapja

„(...) az öcséd halott volt és életre kelt, elveszett és megkerült.” Lk 15,32/ (képforrás: ocarm.org)

Gyóntatás rendje a héten
Süttő             Hétfőn, 17:30 - tól a Szentmiséig
Piszke          Vasárnap, a Szentmise végétől ½ óra hosszáig,
Lábatlan      Pénteken, 17:30 - tól a Szentmiséig

Öröm Örömmel láttam a testvérek buzgóságát a keresztúti áhítatokon.

Készület Továbbra se feledjük, hogy egyéni önmegtagadásaink mellett a katolikus keresztények örömmel vállalják a közös, kötelező (és sokszor jelképes) formáit is a böjtnek. Ennek rendjét a 'A böjti fegyelemről' című, kitett lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt.

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától.

Idejében készüljünk föl, és végezzük el szentgyónásunkat! Erre nagyszerű lehetőségünk adódik jövő vasárnap Péliföldszentkereszten, ahol 2 órától rendelkezésünkre állnak a gyóntató atyák. A keresztút délután 3-kor kezdődik. Süttő, Piszke és Lábatlan katolikusai a 3. állomás szolgálatát végzik, imádsággal, a stáció díszítésével.
Készületünket segítik a hátul korábban elhelyezett 'Nagyböjti Lap', illetve a lelki tükrök. Használjuk őket! A helyi plébános a jelzett időpontokban, illetve megbeszélés alapján áll rendelkezésünkre.

Gyakorlat 'Áldott légy' enciklikáján is felbuzdulva nagyböjti gyakorlatokat ajánlunk figyelmükbe. Köszönet mindazoknak, akik a héten, lehetőségeik szerint kevesebb hulladékot termeltek. Ötödik javaslat, hogy akik tehetik, az előttünk álló héten tájékozódjanak a természetes tisztítószerekről.
További ötleteket a www.teremtesvedelem.hu világhálós címen olvashatunk.

Jótékonyság katolikus iskolák javára mintegy 33,000 Ft-ot továbbíthatunk a három templomból. Jövő vasárnap a szentföldi keresztények javára gyűjtünk. Tavaly erre célra 38,500 Ft-ot továbbíthattunk a három templomból.
Az eddigi gyakorlattól eltérően, az érseki rendelkezés szerint –, a szokásos, országos gyűjtésekre a felajánláskor, míg a rendkívüli gyűjtésekre az erre célra külön kijelölt 'álló' perselybe gyűjtünk. Ezt mindig jelzem a hirdetésekben.

Ma, a tartósélelmiszer-gyűjtéssel a szegényeket szolgáljuk. Kérjük, hogy legkésőbb keddig hozzuk el felajánlásainkat, hogy a munkatársak idejében el tudják juttatni azokat a rászorulóknak. Tavaly Lábatlanon 135 kg élelmet 30 családnak, Süttőn 160 kg adományt 21 család között Süttőn oszthattak szét a karitász munkatársak.

Közeledik az adóbevallások ideje. Az előző heti buzdításomat ajánlom figyelmükbe.

Vigyázat! A piszkei kálvária egy stációja kidőlt, három másik támasztéka pedig veszélyesen meggyengült, ezért annak helyreállításáig megközelíteni e helyet tilos és életveszélyes!


Ajánló Ma délután kerül sor az ökumenikus imádság második alkalmára Lábatlanon, a Református-templomban, délután 4 órakor. Öröm lenne, ha sokan tudnánk együtt imádkozni.
Imádság Szentatya 2016., márciusi imaszándékai:

Általános imaszándék: Hogy a nehézségek között élő családok részesüljenek a szükséges támogatásban, és hogy a gyermekek egészséges és nyugodt körülmények között növekedhessenek.
Missziós imaszándék: Hogy az egész Egyház imájának erejében a hitük miatt hátrányos megkülönböztetésben vagy üldöztetésben élő keresztények erősek és hűségesek maradjanak az Evangéliumhoz.
Erdő Péter bíboros atya 2016., márciusi imaszándéka: Hogy megtaláljuk és segítsük azokat, akik a környezetünkben rászorulnak irgalmas szeretetünkre.
Plébániai imaszándékok 2016., március: Azért, hogy felkészült lélekkel, gondosan elvégzett szentgyónással érkezzünk Krisztus feltámadásának ünnepére. – Azokért, akik évek óta elmulasztották a húsvéti Szentségek vételét.
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: Azért, hogy Urunk Jézus Krisztus szenvedése és kereszthalála, amit értünk emberekért alázattal vállalt, nekünk is erőt adjon a ránk váró nehéz feladatokhoz, mindennapi teendőink becsületes elvégzéséhez, és ezzel is példát mutassunk embertársainknak. – A testi-lelki betegekért, azokért akik műtétre várnak, vagy otthon lábadoznak, és azért, hogy irántuk való szeretetünket jótettekkel, türelmünkkel mutassuk ki. – Anyaszentegyházunkért, benne Ferenc pápánkért, Bíboros Főpásztorunkért, a papságért, és azért, hogy az áhítattal végzett keresztúti imádságunk megszerezze az egész világnak a békét. Süttő és Pestszentlőrinc: Nem érkezett új szándék.

Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között mérnökeinkért, elkötelezett ministránsokért, üldözött keresztényekért.


A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
07. Hétfő MILLNER TIVADAR, A VOLFRÁM IZZÓSZÁL SZABADALMAZTATÓJA SZN – 1899
08. Kedd PÉCSI ESZTER, AZ ELSŐ MAGYAR MÉRNÖKNŐ SZN – 1898
09. Szerda SAVIO SZENT DOMONKOS
10. Csütörtök NEGYVEN VÉRTANÚ
12. Szombat KŐSZEGHI-MÁRTONY KÁROLY *1783 – ÉLETMENTŐ LÉLEGEZTETŐ KÉSZÜLÉK ÉS A „GULYÁSÁGYÚ” FELTALÁLÓJA
13. Vasárnap HAGGENMACHER KÁROLY SZÜLETÉSNAPJA – 1835 – A SÍKSZITA ÉS A DARATISZTÍTÓ BERENDEZÉS FELTALÁLÓJA

A 10. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai
Süttő 07. Hétfő 15 óra Temetés: +Csizmás Gézáné - Magdolna
                            18 óra Szentmise

Piszke 08. Kedd 8 óra Szentmise

Süttő 10. Csütörtök 18 óra Szentmise

Lábatlan 11. Péntek 18 óra Szentmise
Piszke                         19 óra Fehi-Bóra

Piszke 12. Szombat 18 óra Szentmise

Süttő 13. Vasárnap 8 óra Szentmise: Kunfalvi és Holdampf Család +Tagjai
Piszke ¾ 10 óra Szentmise
P.f.sztk. 15 óra Keresztút Péliföldszentkereszten

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2016.03.10. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-