nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.04.10 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.04.10
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016., április 10. Urunk feltámadása, Húsvét III. vasárnapja
„...Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek.” Jézus ismét azt mondta: „Legeltesd juhaimat!” Jn21,17/ (képforrás: ocarm.org)
Öröm Szombaton hittanosaink regionális találkozón vettek részt, és eredményesen szerepeltek. Köszönjük a helytállást és Hitoktatóinknak a felkészítést!

A következő hetekben a leendő első és ötödik osztályosok szüleinek kell választaniuk a hittan, illetve a polgári etika között. Biztassuk érintett ismerőseinket a hittan választására.

Jótékonyság Az adónk 2*1%-nak felajánlásával sokat tehetünk, akkor is, ha a fizetendő adó mértéke csekély, vagy éppen nulla, mert a felajánlások száma is jelzi az Egyház társadalmi szerepének elismertségét. Május 20-ig rendelkezhetünk - a bevallás időpontjától függetlenül. Semmilyen anyagi többletterhet nem jelent a rendelkezés. Szóróanyagokat a hirdető asztalon találunk.

Imádság Imádkozzunk a jelzett szándékokra. Az áprilisi imaszándékokat a túloldalon olvashatjuk.

Ajánló Április 23–án Klosterneuburgba, Szent Lipót nyughelyére látogatunk. Ma még feliratkozhatunk az autóbuszra. A kerékpáros változatról Ismertető szórólapot hátul találunk.


Öröm Köszönet a Mennyei Atyának és mindazoknak, akik munkájukkal, adományaikkal hozzájárultak Piszkén a plébánia kerítésének újjáépítéséhez. Ma délután adunk érte hálát.
A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
11.. Hétfő SZENT SZANISZLÓ PÜSPÖK, VT. ||| A PARKINSON-KÓR VILÁGNAPJA ||| WEISS MANFRÉD SZN – 1857
JÓZSEF ATTILA SZN – 1905; A KÖLTÉSZET NAPJA MAGYARORSZÁGON
12. Kedd A MUHI CSATA EMLÉKNAPJA – 1241 ||| AZ ŰRHAJÓZÁS NAPJA
13. Szerda SZENT I. MÁRTON PÁPA
SCHLICK IGNÁC SZ.NAPJA – 1821 – 'VASAS' MUNKÁSOKÉRT
14. Csütörtök TÓTH ÁRPÁD SZ.NAPJA – 1886 – KÖLTŐINKÉRT
15. Péntek PAÁL ÁRPÁD SZ.NAPJA – 1889 – TUDOMÁNYOS KUTATÓINKÉRT
16. Szombat SOUBIROUS SZENT BERNADETT
SZABÓ BÉLA SZ.NAPJA – 1896 – HAZAI GYÜMÖLCSFELDOLGOZÓKÉRT
17. Vasárnap LŐRENTHEY IMRE SZÜLETÉSNAPJA – 1867 – FÖLDRAJZ-TUDÓSAINKÉRT

A 15. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai Gyóntatás

Szentatya 2016., áprilisi imaszándékai: Általános imaszándék: Hogy a kisebb birtokon gazdálkodók értékes munkájukért igazságos jövedelemhez jussanak.
Missziós imaszándék: Hogy Afrika keresztényei politikai és vallási feszültségek között élve tanúságot tegyenek Jézus Krisztusban való hitükről és szeretetükről.
Erdő Péter bíboros atya 2016., márciusi imaszándéka: Hogy megtaláljuk és segítsük azokat, akik a környezetünkben rászorulnak irgalmas szeretetünkre.
Plébániai imaszándékok 2016., április: Azokért, akik évek óta elmulasztották a húsvéti Szentségek vételét. – Önazonosságunk visszanyeréséért.
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: Azért, hogy a béke ne csupán a népek közötti békét jelentse, hanem a családokon belül is békesség uralkodjék a házastársak, a szülők és gyermekeik között. – Azért, hogy az Úr feltámadása bátorítsa a betegeket, szenvedőket, a időseket és a magányos embereket. – Azért, minél több szülő biztosítsa gyermeke számára az Úrral való találkozás lehetőségét a hittanórák, a szentségek vétele és a vasárnapi Szentmise révén. – A Szent Lipót tiszteletére való zarándoklat lelki gazdagságáért, szerencsés útért. Gné K.J. – A koraszülött és újszülött intenzív osztályon dolgozókért. – Mezőgazdaságban dolgozókért. – A gyermekáldásra várókért. – Beteg fiúért.
Süttő: D.J.: Az érettségire készülő fiatalokért, hogy kitartó felkészülésüket jó eredménnyel jutalmazza az Úr.
Pestszentlőrinc: Nem érkezett új szándék.

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2016.04.14. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-