nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.04.17 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.04.17
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016., április 17. Húsvét IV., 'Jó Pásztor' vasárnapja

"A juhaim hallgatnak szavamra, ismerem őket, és ők követnek engem.” Jn10,27/ (képforrás: ocarm.org)

Feladat Jó Pásztor vasárnapján imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért. Ne feledjük, az új hivatásokat – beleértve a keresztény családapai és családanyai hivatást is – böjttel, imádsággal és jótettekkel állandóan kérnünk kell. A Szentatya buzdítását a katolikus sajtóban olvashatjuk.

Buzdítás A következő hetekben a leendő első és ötödik osztályosok szüleinek kell választaniuk a hittan, illetve a polgári etika között. Biztassuk érintett ismerőseinket a hittan választására, feltéve, ha az nem ellenkezik meggyőződésükkel.

Jótékonyság Az adónk 2*1%-nak felajánlásával sokat tehetünk, akkor is, ha a fizetendő adó mértéke csekély, vagy éppen nulla, mert a felajánlások száma is jelzi az Egyház társadalmi szerepének elismertségét. Május 20-ig rendelkezhetünk - a bevallás időpontjától függetlenül. Semmilyen anyagi többletterhet nem jelent a rendelkezés. Szóróanyagokat a hirdető asztalon találunk.

Jövő vasárnap, a Szentatya szaván felbuzdulva az ukrajnai rászorulók támogatására gyűjtünk.

Ajánló A héten, április 23–án Klosterneuburgba, Szent Lipót nyughelyére látogatunk. Ellenőrizzük a lapon, ott vagyunk-e a névsorban. Indulás reggel 6 óra 30-kor Lábatlanról. A busz a szokott megállókban veszi fel a zarándokokat. Egynapos utasbiztosítást mindenki kössön, a bajt megelőzendő! A közös költségeket központilag rendezzük. Az ezen felüli költéshez – ajándéktárgyak – mindenki magának gondoskodik valutáról. Este 7 órakor tervezzük a visszaérkezést. Részletes tudnivalókat a szórólapon olvashatnak a jelentkezett testvérek.

Öröm Köszönet kertjeink szépítőinek!

Figyeljünk A héten a zarándoklat kapcsán változik a miserend! Szerdán fél ötkor csatlakozhatunk egy Szentmise erejéig a kerékpáros zarándokokhoz. Szombaton pedig elmarad Lábatlanon az előesti Szentmise. Aki munkája miatt nem tud vasárnap részt venni a Szentmisén, szombaton este 6 órakor Nyergesújfalun ünnepelheti az Eucharisztiát.

Hitoktatás Hamarosan megkezdem az arra készséges gyerekek felkészítését az első Szentgyónásra. A készséget Hitoktatóinkon véleményéből a Szentmisén való jelenlétből tudom kiolvasni. A készület rendjéről a Hitoktatókon keresztül fogok pontosítani. Az elmúlt évek szomorú tapasztalata arra indít, hogy a két szentségre – szentgyónás, illetve szentáldozás – külön-külön történjen a felkészülés, azaz első Szentgyónás után kezdünk készülni a Szentáldozásra.

Imádság Imádkozzunk a jelzett szándékokra, többek között feltalálóinkért, a környezetvédelemben és a műemlékvédelemben fáradozókért, rendőreinkért és honvédjeinkért, az érték-kereső olvasás terjedéséért, és a szerzői jogok komolyan vételéért.


A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
18. Hétfő NEMZETKÖZI MŰEMLÉKI NAP – EMBERSÉGES ÉS ÉLETSZERŰ MŰEMLÉKVÉDELEMÉRT
19. Kedd WODETZKY LAJOS SZ.NAPJA – 1821 – FELTALÁLÓINKÉRT ÉS MEGBECSÜLÉSÜKÉRT
20. Szerda BELÁK SÁNDOR, A KEDVEZŐTLEN MEZŐGAZDASÁGI ADOTTSÁGÚ TERÜLETEK HASZNOSÍTÁSÁNAK KUTATÓJA SZN – 1919
21. Csütörtök SZENT ANZELM PÜSPÖK, EGYHÁZTANÍTÓ,
LUDVIGH GYULA, VASÚTÉPÍTŐ MÉRNÖK, TÖBB MINT 20 ÉVEN ÁT A MÁV VEZETŐJE. SZN – 1841
22. Péntek ROMWALTER ALFRÉD, AZ ÁSVÁNYI SZENEK JELES KUTATÓJA SZN – 1890
A FÖLD NAPJA – ÉSSZERŰ KÖRNYEZETVÉDELEMÉRT
23. Szombat SZENT ADALBERT – FŐEGYHÁZMEGYÉNKÉRT || A KÖNYV NAPJA – A SZERZŐI JOGOK NAPJA
24. Vasárnap SZENT GYÖRGY NAPJA; A RENDŐRSÉG NAPJA MAGYARORSZÁGON

A 16. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Magyar Katolikus Rádió:
Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2016.04.19. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-