nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.05.01 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.05.01
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016., május 01. Húsvét VI. vasárnapja

"S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít benneteket mindenre és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek.” Jn14,26/ (képforrás: ocarm.org)

Fohász Édesanyák napján áldást kérünk minden édesanyára, és azért imádkozunk, hogy e hivatás szépségét mindenki ismerje, tisztelje. –- A tömegtájékoztatás napján pedig e fontos, de sokszor kisajátított, igazságtól távolodó terület munkásainak hitelességéért fohászkodunk. –- Egy esztendeje költözött a Mennyei Atyához egykori lelkipásztorunk, Major Sándor atya, aki 1957 és 1970 között szolgált Lábatlanon. Érte is imádkozzunk! –- Ne feledkezzünk meg az érettségiző diákokról sem!

Jótékonyság Ma még elhelyezhetjük az ukrajnai rászorulók támogatására szánt adományainkat a hátul megjelölt perselybe.

Köszöntés Égi Édesanyánkat a tavalyi rend szerint közösen is köszöntjük a lentebb jelzett időpontokban.

Hitoktatás Májusban megkezdem az arra készséges gyerekek felkészítését az első Szentgyónásra. A készséget Hitoktatóinkon véleményéből a Szentmisén való jelenlétből tudom kiolvasni.

Imádság Imádkozzunk a jelzett szándékokra, többek között sportolóinkért, tűzoltóinkért, cigány testvéreinkért, az igazság kutatásáért megölt újságírókért, a segélyszervezetek munkatársaiért is. A testvérek havi szándékait a héten várom.

Ajánlom a testvérek figyelmébe, hogy kedden este Dr. Török Csaba atya tartja szokásos előadását, Nyergesújfalun, a plébánia közösségi házában, 19 órai kezdettel. – Jövő vasárnap Böjte Csaba atya tart elődadást Neszmélyen, a kiírás szerint. – A hétvégén Péliföldszentkereszten 'Nyiss ránk' címmel a szokásos ünnepei alkalomnak örvendhetünk, a plakátokon olvasható alkalmakkal.

Litániák rendje – 2016 május

A héten imára indító emléknapok
/ forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/

A 18. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.ca


[ 2016.05.03. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-