nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.05.08 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.05.08
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016., május 08. Urunk Mennybemenetele

Áldás közben megvált tőlük, és fölemelkedett az égbe. (Lk 24,51) (képforrás: ocarm.org)

Öröm Látni a litániákon résztvevő testvérek buzgóságát, Piszkén a Szűz Anya szobránál egy testvérünk felajánlásából készült virágtartókat, hitoktatóink helytállását.
Jótékonyság Az ukrajnai rászorulók támogatására mintegy 32,000 Ft-ot továbbíthattunk a testvérek buzgóságából. – Közeledik a személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Az adónk 2*1%-nak felajánlásával sokat tehetünk, akkor is, ha a fizetendő adó mértéke csekély, vagy éppen nulla, mert a felajánlások száma is jelzi az Egyház társadalmi szerepének elismertségét. Május 20-ig rendelkezhetünk - a bevallás időpontjától függetlenül. Semmilyen anyagi többletterhet nem jelent a rendel-kezés. Szóróanyagokat a hirdető asztalon találunk.
Köszöntés Égi Édesanyánkat a lentebb jelzett rend szerint ezen a héten is köszöntjük.
Hitoktatás A héten megkezdem azon gyerekek felkészítését az első Szentgyónásra, akiket a hitoktatóink jeleztek. Első alkalom most szombaton, itt Piszkén, 10 órakor a plébánián. – A nyári hittanos alkalmak időpontjait kijelöltük. Érdeklődni, jelentkezni Hitoktatóinknál lehet.
Buzdítás Ne feledjük, hogy húsvét táján áldozni, és évente gyónni azoknak is feladata, akik most még ritkán járulnak e szentségekhez. A határidő, amíg a mulasztás terhe nélkül ezt megtehetjük, Szentháromság vasárnapja! A lelki be-szélgetés, bűnbánattartás és a lelki áldozás (vágyódás az Eucharisztikus Jézussal való találkozás után) pedig a sajátos életállapotuk miatt e szentségektől még tartózkodni kénytelen testvérek számára is vigasztaló lehetőség, vágyódva, bízva és cselekedve helyzetük mielőbbi rendezésére.
Ajánlom Ma Böjte Csaba atya mutat be Szetmisét és tart elődadást Tardoson, este 6 órakor. – Két hét múlva, Szentháromság vasárnapján a Süttői Plébánia Tricentenáriumi sorozatának következő alkalmára hívjuk a testvéreket. Már most írjuk be a naptárainkba!
Imádság Imádkozzunk a jelzett szándékokra, többek között igazságos békéért, ápolóinkért, kutatóinkért. A testvérek imaszándékait alább olvashatjuk.

Litániák rendje – 2016 május

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katoli¬kusradio.hu/
09. Hétfő A II. VILÁGHÁBORÚ BEFEJEZŐDÉSÉNEK NAPJA EURÓPÁBAN
10. Kedd A MENTŐK NAPJA MAGYARORSZÁGON
11. Szerda KÁRMÁN TÓDOR, KÁRMÁN-FÉLE ÖRVÉNYSOR KIMUTATÓJA SZN – 1881
12. Csütörtök AZ ÁPOLÓNŐK NEMZETKÖZI NAPJA
13. Péntek A FATIMAI BOLDOGSÁGOS SZŰZ MÁRIA ||| JENDRASSIK GYÖRGY SZN – 1898
14. Szombat ZSIGMONDY VILMOS, MO.-I GEOTERMIKUS KUTATÁSOK KEZDEMÉNYEZŐJE SZN – 1821
15. Vasárnap A SZENTLÉLEK ELJÖVETELE ||| A CSALÁD NEMZETKÖZI NAPJA

A 19. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai - Gyóntatás

Szentatya 2016., májusi imaszándékai: Általános imaszándék: Hogy a világ összes országában a nőket tiszteljék és becsüljék, és hogy kellően értékeljék az ő szociális tevékenységüket. Missziós imaszándék: Hogy a családok, közösségek és csoportok között terjedjen a békéért és az evangelizációért imádkozott rózsafüzér gyakorlata.

Erdő Péter bíboros atya 2016., májusi imaszándéka: Hogy a papok, szerzetesek és lelkipásztori munkatársak szeretettel és bölcsességgel készüljenek fel a családok gondozásának megújult feladatára.

Plébániai imaszándékok 2016., május: Azokért, akik évek óta elmulasztották a húsvéti Szentségek vételét. – Első Szentgyónásukra készülőkért.

A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: Azért, hogy a Szentháromság Egy istent dicsőítsék életükkel a megkeresztelt emberek. – Azért, hogy a Boldogságos Szűz Mária és Szent József, akik szeretettel nevelték Urunk Jézust, legyenek a családok példaképei. Azért, hogy Szent József közbenjárására a munkaadók és a munkáltatók békében, feladataik kitartó és lelkiismeretes végzésében gyakorolják magukat. – Alkalmas időjárásért. – Édesanyákért, egyedül álló édesanyákért és a másvilágra költözött édesanyákért. – Vizsgázó diákokért. Süttő, Pestszentlőrinc: Nem érkezett új szándék.

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.ca


[ 2016.05.10. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-