nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.06.05 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.06.05
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016., június 05. Évközi X. vasárnap

"A halott felült, és elkezdett beszélni. Ekkor átadta anyjának.” (Lk7,15) (képforrás: ocarm.org)

Elköltözött A feltámadás hitével erősítve tudatom, hogy Mennyei Atyánk a héten csütörtökön magához szólította Ughyné Fazekas Eszter nővérünket, aki több mint másfél éve, megboldogult férje elköltözése után is helytállva szolgálta Urunkat és a híveket a kántori szolgálattal. Imádságunkkal kísérjük őt!

Hitoktatás A héten kivételesen vasárnap, Piszkén, a Szentmise után találkozom az első Szentgyónásra készülő gyerekekkel. – Előre jelzem, hogy a hálaadó Szentmisét a hitoktatás ajándékaiért június 19-én tartjuk.

Alkalmak Pénteken este 7 órakor Fehi-Bórára várom az érdeklődő testvéreket Piszkén, a plébániára. – Kedden este 7 órakor Nyergesújfalun lesz a záró alkalma Dr. Török Csaba atya előadásainak. A záró alkalom témája WALTER KASPER, Irgalmasság c. művének befejező gondolatai: 'Mária, az irgalmasság anyja'.

Öröm Országszerte e hetekben részesülnek a diakónus és a papszentelésben az arra felkészült papnövendékek. A mi egyházmegyénk három pappal és négy diakónussal gazdagodik jövő szombaton, Esztergomban. Két leendő pap és egy diakónus Nyergesújfaluról indult útjára. Többet is megtudhatunk róluk a http://www.esztergomiszeminarium.hu/?p=mi/informaciok világhálós címen. Öröm, hogy van köztük művészetet szerető testvér is. Első Szentmiséjük jövő vasárnap lesz, délután 5 órakor Nyergesújfalun. A régi mondás szerint: 'Egy újmisés áldásért megéri érdemes egy pár új csizmát elszaggatni!' Még inkább kettőért...

Teendő Mindemellett többet kell tennünk azért, hogy minél több hivatás szülessen közösségeinkben: papi, szerzetesi, de laikus apostoli hivatásokért (azaz hitoktatásra, szeretetszolgálatra, és más, a közösségen belüli szolgálatra való hívást meghalló testvéreinkért) is imádkozzunk! Ennek első lépése, hogy Süttőn csütörtökönként, a Szentmise után este 7 óráig csöndes Szentségimádást tartunk.

Házasság Ritter Ferenc r.k. nőtlen testvérünk, házasságot kíván kötni Pollhammer Gerda r.k. hajadonnal, június 11-én, Süttőn. – Vígh Donát f.n. nőtlen ifjú feleségül kívánja venni Haris Gabriella r.k. hajadont július 2-án Piszkén. Imádkozzunk a fenti jegyesekért, és ha valaki akadályt ismer a tervezett házasságok kapcsán, a megfelelő módon (kilétét felfedve, írásban) jelezze a plébánián.

Imádság Tegnap volt a 'Nemzeti összetartozás napja', emléke országunk felszabdalásának. Ez ma is imádságra indít bennünket.
A héten várom a testvérek imaszándékait. Meg nem feledkezve a szentelendőkről és a házasulandókról, imádkozzunk a jelzett szándékokra is, többek a természetjárókért, ügyészekért, óceánjaink és általában Földünk egészségének megőrzéséért, és Hazánk jó hírnevét öregbítő emberekért.


A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
06. Hétfő SZENT NORBERT PÜSPÖK
TIRTS REZSŐ, AZ ELSŐ MO.-I TURISTA ÚTJELZÉS ELKÉSZÍTŐJE. SZN – 1866
07. Kedd BÖZSÖNY DÉNES, VÍZMÉRNÖK, A NEMZETI VÍZÜGYI KAPCSOLATOK SZÁMOS MEGÁLLAPODÁSÁNAK KIDOLGOZÓJA. SZN – 1921
08. Szerda PRÁGAI SZENT ÁGNES SZŰZ ||| AZ ÓCEÁNOK VILÁGNAPJA III,
CZETZ JÁNOS, HONVÉD TÁBORNOK, AZ ARGENTIN KATONAI TÉRKÉPÉSZETI INTÉZET ÉS A KATONAI AKADÉMIA MEGALAPÍTÓJA ÉS VEZETŐJE. SZN – 1822
09. Csütörtök SZENT EFRÉM DIAKÓNUS, EGYHÁZTANÍTÓ
10. Péntek APÁCZAI CSERE JÁNOS SZÜLETÉSNAPJA – 1625
A MAGYAR ÜGYÉSZSÉG NAPJA
OLÁH PÁL, ÁLLATORVOS, MIKROBIOLÓGUS, A KUBAI OLTÓANYAG-TERMELÉS MEGSZERVEZŐJE. SZN – 1921
11. Szombat SZENT BARNABÁS APOSTOL
12. Vasárnap MOLNÁR JÁNOS, A MAGYAR NYELVŰ TUDOMÁNYOS ÉS ISMERETTERJESZTŐ IRODALOM ÚTTÖRŐJE SZN – 1728
CSÉCSI JÁNOS, SÁROSPATAKI TANÁR, POLIHISZTOR, UTAZÓ. SZN – 1689

A 23. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.ca


[ 2016.06.07. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-