nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.06.26 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.06.26
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016., június 26. Évközi XIII. vasárnap
"A rókáknak odújuk van, az ég madarainak pedig fészkük, az Emberfiának azonban nincs hová lehajtania a fejét.” (Lk 9,57-58)
(képforrás: ocarm.org)
Hitoktatás Köszönet a segítő felnőtteknek és fiataloknak, akik széppé és tartalmassá tették az idei nyár első hittanos napját. A következő alkalom július 5-én, kedden, Piszkén lesz. Az előtte való vasárnapig kérünk jelzést, hogy készülni tudjunk.– Ma, és még a jövő vasárnap készülünk Piszkén, a Szentmise után az első Szentgyónásra a gyerekekkel. Imádkozzunk értük!

Alkalmak Köszönet Ftdő Szőcs László atyának, aki múlt vasárnap jött gyóntatni. Lelkesedését ő még nem vesztette el... Remélem, nem felejtették el a diákok, hogy egy jó Szentgyónással zárják a tanévet. Szüleik, kereszt szüleik, és idősebb testvéreik jó példája pedig buzdítja őket. – A héten szombaton ünnepeljük A Boldogságos Szűz látogatását Erzsébetnél. E nap egyúttal a Piszkei Plébániatemplom búcsúja is. Szentgyónással készüljünk, hogy a 10 órakor kezdődő búcsúi Szentmisén igazi áldásban részesülhessünk. Aki, bár szeretne, de akadályoztatva van a napján, másnap, vasárnap is elnyerheti e búcsút.

Köszönet a piszkei plébániaház belső festésében és takarításában való fáradozásért. Hétfőn reggel 8 órától várjuk azokat, akik tudnak még segíteni a hátralévő munkákban.

Teendő Folytatjuk a hivatásokért való csöndes Szentségimádást e héten hétfőn Süttőn, pénteken Lábatlanon, az esti Szentmiséhez kapcsolódva, este 7 óráig.

Házasság Haris Gabriella r.k. hajadon és Vígh Donát f.nélk. jegyesek házasságot kívánnak kötni. Imádkozzunk értük, és ha valaki akadályt ismer a tervezett házasság kapcsán, a megfelelő módon (kilétét felfedve, írásban) jelezze a plébánián.

Jótékonyság Jövő vasárnap felajánláskor a Péter-filléreket gyűjtjük. Tavaly a gyűjtés eredményeként, a Szentatya karitatív tevékenységét is támogatandó 40,420 Ft-ot továbbítunk a három templomból a testvérek jóvoltából.

Imádság Imádkozzunk a jelzett szándékokra is, többek határőreinkért, a magyar egészségügyért, cukorbetegekért, kismamákért is.

A héten imára indító emléknapok /forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
27. Hétfő SZENT LÁSZLÓ KIRÁLY
A CUKORBETEGEK VILÁGNAPJA || A HATÁRŐRSÉG NAPJA MAGYARORSZÁGON
28. Kedd SZENT IRÉNEUSZ PÜSPÖK, VÉRTANÚ,
GERLÓCZY GEDEON SZN – 1895, SABATHIEL RICHÁRD SZN – 1875 – ÉPÍTÉSZEINKÉRT
29. Szerda SZENT PÉTER ÉS SZENT PÁL APOSTOLOK ||| NEMZETKÖZI DUNA-NAP
30. Csütörtök A KERESZTÉNY VÉRTANÚK EMLÉKNAPJA
01. Péntek SEMMELWEIS IGNÁC SZÜLETÉSNAPJA – 1818 – A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY NAPJA
02. Szombat SZŰZ MÁRIA LÁTOGATÁSA ERZSÉBETNÉL - SARLÓS BOLDOGASSZONY
03. Vasárnap SZENT TAMÁS APOSTOL

A 26. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.cal


[ 2016.06.29. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-