nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.09.25 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.09.25
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016., szeptember 25. Évközi XXVI. vasárnap

Most tehát neki itt vigasztalásban van része, a te osztályrészed pedig a gyötrelem. ”(Lk 16,25)(képforrás: ocarm.org)

A Szentírás vasárnapján még nagyobb szeretettel vesszük kezünkbe Isten nekünk írt üzenetét. A Szentmise végén ünnepélyesen megáldom a Szentírásokat.
Imádság Imádkozzunk az emléknapok naptárában jelzett szándékokra, többek között az idősekért, a feltalálókért is. Ugyancsak imádkozzunk az első szentáldozásra készülőkért. A korábbi hagyomány szerint a hátul elhelyezett cédulákon különféle felajánlásokat olvashatunk, melyeket elvégezve a gyűjtő-dobozba helyezhetünk. Ezt fogjuk az oltárhoz hozni, jelezve, imádkoztunk értük. Szeptember utolsó vasárnapján imádkoznunk kell a hallássérültekért és a tengerészekért is!

Szentségimádás Hétfőn Süttőn, pénteken Lábatlanon a Szentmiséhez kapcsolódva 19, illetve 18 óráig hivatásokért imádkozunk az Eucharisztikus Jézus előtt!

Gyóntatás Továbbra is buzdítom a gyerekeket, diákokat, szüleiket, keresztszüleiket, végezzék el a Szentgyónásukat. Sokan már éltek a lehetőséggel, de talán akadnak még, akik gyűjtik az erőt. Nekik is szól Mk 10,49: „Bátorság, kelj föl, téged hív.”

Folytatjuk a már első szentgyónásukat elvégzett gyerekek előkészítését a Szentségi Jézussal való találkozásra Piszkén, a Szentmise után. A Szent áldozásuk tervezett időpont október 9-e, vasárnap.

Egy hét múlva kerül sor a termények megáldására. Nézzünk körül kertjeinkben, mit tehetünk az oltár elé október első vasárnapján, hogy ezáltal adhassunk hálát a föld terméséért.

Előre jelzem Októbertől a hit iránt érdeklődő felnőtteket várjuk, akár keresztelkedni, szentgyónásra, szentáldozásra, bérmálkozásra szeretnének készülni, akár csak ismerkedni szeretnének katolikus hitünk titkaival. Mindig a hónap 2. és 4. szombatján várjuk őket, hogy baráti beszélgetésben kerüljenek közelebb Urunkhoz és Egyházunkhoz. Ha van ismeretségi körünkben ilyen felnőtt, buzdítsuk, kísérjük el, bátorítsuk. Első alkalom október 8-án, Süttőn lesz.

Már most írjuk be naptárainkba, hogy október 3, 10 és 17–én hétfőnként este Triduum, azaz három alkalomból álló lelki készület lesz, ahol reményeink szerint Ftdő Molnár Alajos kanonok, plébános atya jön, hogy gondolataival segítsen elmélyülni, méltón ünnepelni plébánia-közösségünk 300 éves fennállását. Jó lenne, ha a megszokottnál többen lennénk ezeken Szentmiséken…

Október 29–én imádságos lelkülettel Mátraverebély-Szentkútra látogatunk. Ezt is jegyezzük föl!

Változás A javaslatokat olvasva és a Testületeket meghallgatva Szent Mihály napjától Süttőn és Lábatlanon az esti Szentmisék 17 órakor kezdődnek. A szombati és vasárnapi miserend most nem változik.
A Szentolvasó közös imádkozására várjuk a testvéreket a táblázatban jelölt időpontokban.


39. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Szentolvasók rendje októberben

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.go


[ 2016.09.26. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-