nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.10.30 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.10.30
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016., október 30. Évközi XXXI. vasárnap

Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse azt, ami elveszett.”.(vö. Lk 19,1-10)(képforrás: ocarm.org)

Imádság A reformáció napján imádsággal gondoljunk Egyházunkra és a protestáns testvérekre, kérve az egység ajándékát. Imádkozzunk az emléknapok naptárában jelzett szándékokra is. Hivatásokért e héten is hétfőn Süttőn, pénteken Lábatlanon a Szentmiséhez kapcsolódva 18 óráig az Eucharisztia előtt fohászkodunk! A Szentolvasó közös imádkozására hétfőig van lehetőségünk. Ám családjainkban, közösségeinkben természetesen folytatódik a közös imádság. Köszönöm a Szentolvasó közös imádkozásában résztvevő, az imádságot vezető testvérek lelkesedését!

Hittanos nap lesz hétfőn, reggel 9 órától Süttőn, a plébánián.

Buzgalom A Mindenszentek ünnepe parancsolt ünnep, és munkaszüneti nap. Szentmisével szenteljük meg!
Az ilyenkor elnyerhető búcsúk rendjét a túloldalon olvashatjuk. Elhunyt szeretteinkért úgy imádkozzunk, ahogyan szeretnénk, hogy majd időnk elérkezvén értünk is imádkozzanak...

Buzdítom katolikus testvéreimet, végezzék el a Szentgyónásukat, amíg Urunk éltet. vagy, ha ebben akadályoztatva vannak, legalább indítsák fel a bánatot. A helyi plébános a jelzett időpontokban gyóntat, de megbeszélés alapján más időpontban is rendelkezésre áll. Az elhunytakért a teljes búcsút a kegyelem állapotában nyerhetjük el.

Temetések A Szentszék által kiadott rendelkezés megerősíti azt, amiről eddig is beszéltünk a temetkezés kapcsán. Vegyük komolyan elhunytjaink iránti köteles tiszteletet és erre buzdítsunk másokat is. A lényeg, hogy csak akkor tudok segíteni a temetésben, ha a test, vagy a hamvak megszentelt helyre kerülnek, azaz temetőbe. Ettől eltérő esetekben, – tiszteletben tartva az elhunyt, vagy sok esetben inkább a hozzátartozó szándékát –, Szentmisét mutatok be az elhunytért, de temetési szertartást csak akkor végzek, ha sor kerül a hamvak méltó, megszentelt helyre tételére. Csak így biztosítható a többiek kegyelethez való joga, és hosszú távon a hamvak méltó sorsa.

Misszió Múlt vasárnap a missziók javára mintegy 40,000 Ft-ot gyűjtöttünk a három templomból.

Föliratkozhatunk A jövő évi naptárakból rendelhetünk. b) Támogatjuk az »Apa -Anya – Gyerekek« kezdeményezést.

Jótékonyság A süttői plébániakert szépítését e héten szombaton is folytatjuk. Bátran csatlakozzunk, reggel 9 órától. A karitász csoport Süttőn holnap, azaz hétfőn tartja tanácskozását este ¼ 7 órától.


44. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
31. Hétfő BOLDOG ROMZSA TEODOR PÜSPÖK, VÉRTANÚ,
A REFORMÁCIÓ EMLÉKNAPJA – PROTESTÁNS TESTVÉREINKÉRT
"ŐSZIRÓZSÁS FORRADALOM" – NEMZETI TRAGÉDIÁINK ELKERÜLÉ-SÉÉRT
01. Kedd MINDENSZENTEK ÜNNEPE
02. Szerda HALOTTAK NAPJA
DIVALD KÁROLY SZN – 1830 – FÉNYKÉPÉSZEKÉRT, FOTÓRIPORTEREKÉRT
03. Csütörtök PORRES SZENT MÁRTON SZERZETES,
SZENT HUBERTUS – VADÁSZOKÉRT, ERDÉSZEKÉRT
04. Péntek BORROMEO SZENT KÁROLY PÜSPÖK
AZ 1956-OS SZABADSÁGHARC LEVERÉSÉNEK GYÁSZNAPJA
05. Szombat ÁRPÁD-HÁZI SZENT IMRE – MAGYAR IFJÚSÁGÉRT
06. Vasárnap GANZ ÁBRAHÁM SZN – 1814 – HAZÁJUKAT SZERETŐ NAGYVÁLLALKOZÓKÉRT

Elhunyt szeretteinkért teljes búcsút nyerhetünk, vagyis kérhetjük Istent, hogy engedje el a hátralévő ideig-tartó büntetésüket, rövidítse meg lelki tisztulásuk idejét. Ezzel a lehetőséggel Mindenszentek napján déltől Halottak napja éjfélig egy templomban, Halottak napjától pedig egy héten keresztül egy temetőt meglátogatva élhetünk, ha a kegyelem állapotában (közelmúltban történt Szentgyónás és Szentáldozás), a Szentatya szándékára e helyeken elmondjuk az Apostoli Hitvallást, Miatyánkot, Üdvözlégyet és egy Dicsőséget. Ezt a búcsút ma és a Mindenszentek utáni vasárnapon is elnyerhetjük. Ha valamelyik feltétel nem volna meg, akkor is üdvös dolog imádkozni – részleges búcsút nyerhetünk -, tudva, hogy „Ha szívünk vádol minket valamivel, az Isten fölötte áll szívünknek, ő mindent tud.” ( 1Jn 3,20 ), és szem előtt tartva: élőkért – holtakért imádkozni az irgalmasság lelki cselekedete.

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2016.11.02. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-