nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.11.06 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.11.06
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016. november 06. Évközi XXXII. vasárnap

Az Isten nem a holtaké, hanem az élőké, hiszen mindenki neki él.”.(vö. Lk 20,38)(képforrás: ocarm.org)

Tartsunk ki az imádságban. Az emléknapok naptárában jelzett, a Szentatya és a Bíboros atya szándékai erre indítanak, és az, amikor Szentgyónáshoz, Szentáldozáshoz egy hónapja járult gyerekeket keressük a Szentmise közösségében... Hivatásokért e héten is a szokott időben az Eucharisztia előtt fohászkodunk!

Buzgalom Elhunytjainkért keddig teljes, azután részleges búcsút nyerhetünk, ha a temetőben a Szentatya szándékára imádkozzuk az Apostoli Hitvallást, Miatyánkot, Üdvözlégyet és egy Dicsőséget. Éljünk a lehetőséggel!

Föliratkozhatunk A jövő évi naptárakból még ma rendelhetünk. b) Támogathatjuk az »Apa -Anya – Gyerekek« kezdeményezést. Lényege – miközben nem bántjuk az erről másként gondolkodókat - „az EU házasság-fogalma a minden tagállamban elfogadott meghatározás legyen: az egy férfi és egy nő közötti házasság és az ezen és/vagy leszármazáson alapuló család. A társadalom így tudja biztosítani, hogy minden gyermeknek legyen édesapja és édesanyja.” (http://www.mumdadandkids.eu/hu) Aki a világhálón már aláírta, itt ne tegye, mert akkor mindkét aláírás érvénytelen lesz.

Jótékonyság Köszönet a kertrendezésben, plébánia takarításban fáradozóknak! A karitász csoportok is a héten tartják ülésüket.

Szentkenet Szombaton Süttőn, a 10 órakor kezdődő Szentmisén a betegek Szentségét szolgáltatjuk ki azoknak, akik erre felkészülnek és ezt kérik. Feltétel, hogy egy éven belül még nem vettük e szentséget, és hogy Szentgyónással készüljünk föl. Aki ezt vállalja, a hátul elhelyezett lap segítségével jelentkezhet.

Ünnep Jövő vasárnap ünnepi Szentmisével zárjuk a Süttői Plébánia-közösség fennállásának első 300 évét megköszönő ünnepi évet. A főpapi Szentmise ½ 11 órakor kezdődik. Ezért jövő vasárnap Piszkén kivételesen reggel 8 órakor lesz lesz a Szentmise.


A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
07. Hétfő ERKEL FERENC SZÜLETÉSNAPJA – 1810 – ZENÉSZEKÉRT
08. Kedd A NÉGY MEGKORONÁZOTT SZENT – A KŐFARAGÓKÉRT
09. Szerda A LATERÁNI BAZILIKA FELSZENTELÉSÉNEK ÜNNEPE – EGYHÁZUNKÉRT
10. Csütörtök NAGY SZENT LEÓ PÁPA - EURÓPÁÉRT
A TUDOMÁNY VILÁGNAPJA A BÉKÉÉRT ÉS A FEJLŐDÉSÉRT
11. Péntek SZENT MÁRTON PÜSPÖK
AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚ VÉGÉNEK EMLÉKNAPJA - BÉKÉÉRT
12. Szombat SZENT JOZAFÁT – A KATOLIKUS – ORTHODOX KÖZELEDÉSÉRT
13. Vasárnap A MAGYAR SZENTEK EMLÉKNAPJA - HAZÁNKÉRT
KLEBELSBERG KUNÓ SZÜLETÉSNAPJA – 1875 – A MAGYAR OKTATÁSÉRT

45. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Szentatya 2016., novemberi imaszándékai: Általános imaszándék: Hogy azok az országok, akik üldözöttek és menekültek nagy számát fogadják be, segítséget kapjanak szolidáris tevékenységükhöz.
Missziós imaszándék: Hogy a plébániákon a papok és a laikusok együttműködjenek a közösség szolgálatában, anélkül, hogy az elbátortalanodás kísértésének engednének.
Erdő Péter bíboros atya 2016. novemberi imaszándéka: Imádkozzunk püspökeinkért és papjainkért, hogy Szent Márton példáját követve önzetlen szeretettel keressék a rájuk bízottak üdvösségét.
Plébániai imaszándékok 2016. novemberi: Plébániáink elhunytjaiért, akikért külön senki sem imádkozik. –-Plébániáinkon szolgálatot teljesítő testvérekért (hitoktatók, áldoztatók, a templomok és a kertek karbantartásán fáradozók. etc.).
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: Gné K.J.: Gyermeket váró édesanyáért és születendő kisbabájáért. – Beteg nagyszülőért. – Településeink egykori plébánosaiért. – Hogy Szent Imre élete például szolgáljon a magyar ifjúságnak.


Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2016.11.07. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-