nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.11.13 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.11.13
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016., november 13. Évközi XXXIII. vasárnap

Amikor háborúkról és lázadásokról hallotok, ne rémüldözzetek. Ilyeneknek kell előbb történniük, de ezzel még nincs itt a vég!”.(vö. Lk 21,09) (képforrás: ocarm.org)

Tartsunk ki az imádságban. Erre indítanak az emléknapok naptárában jelzett szándékok (cukorbetegekért, termőföld megőrzéséért, atom-tudomány békés felhasználásért), a Szentatya, a Bíboros atya és a testvérek szándékai, és az, amikor Szentgyónáshoz, Szentáldozáshoz egy hónapja járult gyerekeket keressük a Szentmise közösségében... Hivatásokért e héten is a szokott időben az Eucharisztia előtt fohászkodunk!

Buzgalom Az »Irgalmasság éve« jövő vasárnap zárul, de mi továbbra is imádkozunk. Búcsút a szokott feltételek mellett nyerhetünk, ha a Szentatya szándékára imádkozzuk az Apostoli Hitvallást, Miatyánkot, Üdvözlégyet és egy Dicsőséget, és felkeresünk egyet a »Szentkapuk« közül, (Esztergom-Székesegyház, Máriaremete-kegytemplom, Budapest-Társszékesegyház), és azon igaz lelkülettel átlépünk. Ne feledjük, a mai napon Süttőn, a búcsúját ünneplő templomban való imádságunk is búcsúnyerést, vagyis a bűnök okozta »negatív lenyomat« gyógyítását jelenti, azaz a már megbánt és meggyónt, de még egészen jóvá nem tett bűnökért járó ideig tartó büntetés elengedését. Éljünk a lehetőséggel!

Föliratkozhatunk és támogathatjuk az »Apa -Anya – Gyerekek« kezdeményezést. Lényege – miközben nem bántjuk az erről másként gondolkodókat - „az EU házasság-fogalma a minden tagállamban elfogadott meghatározás legyen: az egy férfi és egy nő közötti házasság és az ezen és/vagy leszármazáson alapuló család. A társadalom így tudja biztosítani, hogy minden gyermeknek legyen édesapja és édesanyja.” (http://www.mumdadandkids.eu/hu) Aki a világhálón már aláírta, itt ne tegye, mert akkor mindkét aláírás érvénytelen lesz.

Jótékonyság A jövő vasárnapi perselygyűjtéssel a Katolikus Karitász Szeretetszolgálat országos céljait támogatjuk. Tavaly e célra 43,620 Ft-ot továbbítottunk a három templomból. A Szent Antal perselybe helyezett adományainkkal egész évben a helyi Karitász-csoport jótékonyságát támogathatjuk. Ez utóbbi célra tavaly éves szinten 34,000 illetve 46,500 Forint gyűlt össze, a süttői, illetve a lábatlani-piszkei szegények javára.

Jövő vasárnap a jubiláns házaspárok hálaadásához társulunk az együtt töltött öt és öt-többszörös évekért! Ha valaki nem az itteni katolikus templomokban esküdött, de hitvestársával már 25, 50, vagy öt-többszörös éve éli, amit az oltár előtt megígért, szintén örömmel várjuk.

Ünnep A »Tricentenárium« évét bezárván köszönet mindazoknak, akik munkájukkal, felajánlásaikkal széppé, emlékezetessé tették ünnepi sorozatunkat! Megköszönöm Polgármester úrnak és kedves Munkatársainak azt a fáradozást, mellyel plébánia-közösségünk mellé álltak, és sajátjukként ünnepelték a kerek évfordulót! Templomunk búcsúnapján, kedden este is lesz Szentmise. Buzgóságunk jele, ha azon is részt veszünk. Holnap, hétfőn és jövő vasárnap a Kossuth rádióban a süttői templom harangja hív déli imádságra minden magyar embert.(540kHz, 105,6MHz, világháló)


A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
14. Hétfő A CUKORBETEGEK VILÁGNAPJA
15. Kedd SZENT LIPÓT – A SÜTTŐI PLÉBÁNIA MEGÚJULÁSÁÉRT
16. Szerda SKÓCIAI SZENT MARGIT, – TREITZ PÉTER, A MAGYAR GAZDASÁGI TALAJTAN MEGALAPÍTÓJA. SZN – 1866 – A TERMŐFÖLD MEGŐRZÉSÉÉRT
17. Csütörtök NAGY SZENT GERTRÚD,
WIGNER JENŐ, NOBEL-DÍJAS,A VILÁG ELSŐ REAKTORMÉRNÖKE SZN – 1902;
AZ ATOM-TUDOMÁNY BÉKÉS FELHASZNÁLÁSÁÉRT
18. Péntek A SZENT PÉTER ÉS A SZENT PÁL BAZILIKA FELSZENTELÉSÉNEK ÉVFORDULÓJA,
19. Szombat ÁRPÁD-HÁZI SZENT ERZSÉBET |||– SCHULEK FRIGYES SZÜLETÉSNAPJA – 1841
20. Vasárnap IFJÚ ZENEBARÁTOK VILÁGNAPJA

46. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Szentatya 2016., novemberi imaszándékai: Általános imaszándék: Az üldözöttek, menekültek nagy számát befogadó országok szolidáris tevékenységének segítéséért. Missziós imaszándék: A plébániákon a papok és a laikusok együttműködéséért; az elbátortalanodás kísértésének legyőzéséért.
Erdő Péter bíboros atya 2016., novemberi imaszándéka: Püspökeinkért, papjainkért: Szent Mártont követve önzetlenül keressék a híveik üdvösségét.
Plébániai imaszándékok 2016., novemberi: Plébániáink elhunytjaiért, akikért külön senki sem imádkozik. –-Plébániáinkon szolgálatot teljesítő testvérekért.
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: Gné K.J.: Újszülött gyermekért, édesanyjáért; Beteg nagyszülőért; Településeink egykori plébánosaiért; Szent Imre élete például szolgáljon a magyar ifjúságnak. Pné E.: A Mátraverebély-Szentkútra történt zarándoklat lelki gyümölcseinek felajánlásáért; Az összes szentekhez való bizalomért; Elhunyt szeretteinkért; A katasztrófák áldozataiért. – A földrengés áldozataiért, és azért, hogy a legyen erejük házaikat, templomaikat újjáépíteni. – A jótevőkért, rászorulókon segítőkért.

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2016.11.14. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-