nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.11.20 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.11.20
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016., november 20. Évközi XXXIV., Krisztus Király vasárnapja

"Jézus, emlékezzél meg rólam országodban.””.(vö. Lk 35,42)(képforrás: ocarm.org)

Tartsunk ki az imádságban! Erre indítanak az emléknapok naptárában jelzett szándékok (közoktatásért, házasságra készülő fiatal lányokért, véradókért). Hivatásokért e héten is az Eucharisztia előtt fohászkodunk!

Buzgalom Az »Irgalmasság éve« zárul. Búcsút még ma a szokott feltételek mellett nyerhetünk, ha a Szentatya szándékára imádkozzuk az Apostoli Hitvallást, Miatyánkot, Üdvözlégyet és egy Dicsőséget, és felkeresünk egyet a »Szentkapuk« közül, (Esztergom-Székesegyház, Mária-remete-kegytemplom, Budapest-Társszékesegyház), és azon igaz lelkülettel átlépünk. Ne feledjük, hogy a búcsújáró helyeken egész esztendőben nyerhetünk búcsút.

Föliratkozhatunk és támogathatjuk az »Apa -Anya – Gyerekek« kezdeményezést. Lényege – miközben nem bántjuk az erről másként gondolkodókat - „az EU házasság-fogalma a minden tagállamban elfogadott meghatározás legyen: az egy férfi és egy nő közötti házasság és az ezen és/vagy leszármazáson alapuló család. A társadalom így tudja biztosítani, hogy minden gyermeknek legyen édesapja és édesanyja.” (http://www.mumdadandkids.eu/hu) Aki a világhálón már aláírta, itt ne tegye, mert akkor mindkét aláírás érvénytelen lesz.

Jótékonyság Ma, a felajánláskor való perselygyűjtéssel a Katolikus Karitász Szeretetszolgálat országos céljait támogatjuk. Tavaly e célra 43,620 Ft-ot továbbítottunk a három templomból. A Szent Antal perselybe helyezett adományainkkal egész évben a helyi Karitász-csoport jótékonyságát támogathatjuk. Ez utóbbi célra tavaly éves szinten 34,000 illetve 46,500 Forint gyűlt össze, a süttői, illetve a lábatlani-piszkei szegények javára.
Itt mondunk köszönetet a helyi karitász önkéntesek munkájáért, egész éves fáradozásáért! Az idén 85 esztendős szervezet tagjaként szépet tenni másokat is hívnak soraikba. Érdeklődjünk náluk, miben segíthetünk. A megáldott, és a Szentmise végén osztandó kenyerek Árpád-házi Szent Erzsébet útjának folytatására indítanak!

A jubiláns házaspárok hálaadásához társulunk az együtt töltött öt és öt-többszörös évekért!

Készület Hátul, a szokott helyen találjuk az adventi lelki-naptárat, amit a világhálós címről is letölthetünk. Az egyházmegyei lap legújabb számát is a hirdető asztalon/térdeplőn találjuk. A jövő évi megrendelt naptárak a szedecsben átvehetők.

Baleset veszély Ismét felhívom figyelmüket, hogy a Süttői templom hátsó kupolája alatti elkerített rész veszélyeket rejt. Oda belépni, azon átjárni akkor is tilos, ha így nagyobb utat kell megtennünk. A püspök úr és vendégeink előtt igazán nem kellett volna titkolni azt, ami nyilvánvaló, tudniillik, hogy azon részen hullik a vakolat. Reméljük, idővel ez a gond is orvosoltatik

Ma délben Kárpát-medence-szerte a süttői harangot hallhatjuk, előtte rövid ismertetővel a Kossuth rádió hullámhosszán, 11:56-tól.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
21. Hétfő SZŰZ MÁRIA BEMUTATÁSA – A TELEVÍZIÓ VILÁGNAPJA
22. Kedd SZENT CECÍLIA – A MAGYAR KÖZOKTATÁS NAPJA
23. Szerda SZENT KELEMEN PÁPA
24. Csütörtök DUNG-LAC SZENT ANDRÁS ÉS TÁRSAI VÉRTANÚK – VIETNAM NÉPÉÉRT
25. Péntek ALEXANDRIAI SZENT KATALIN – A HÁZASSÁGRA KÉSZÜLŐ FIATAL LÁNYOKÉRT
NOVEMBER NEGYEDIK PÉNTEKJE „NE VÁSÁROLJ SEMMIT” NAP
26. Szombat BABITS MIHÁLY SZÜLETÉSNAPJA – 1883 - KÖLTŐINKÉRT
27. Vasárnap PILINSZKY JÁNOS SZÜLETÉSNAPJA – 1921 – ÍRÓINKÉRT
VÉRADÓK NAPJA – ÁLDOZATKÉSZSÉGÉRT

47. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás (letölthető)

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2016.11.23. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-