nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2016.12.11 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2016.12.11
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2016., december 11. Advent III. vasárnapja

Vakok látnak, sánták járnak, leprások megtisztulnak, süketek hallanak, halottak feltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az evangéliumot. ”.(vö. Mt11,5)(képforrás: ocarm.org)

Tartsunk ki az imádságban! Erre indítanak az emléknapok naptárában jelzett szándékok (többek között az élet peremére szorultakért, az atomenergia békés felhasználásáért, cukrászokért). Az imaszándékokat túloldalon olvashatjuk.

Az előttünk álló hét alkalmait a táblázatban olvashatjuk.

Karácsonyi díszítésre szánt adományainkat a kijelölt dobozba helyezhetjük. A Plébánia-templomainkba való fákat is köszönettel fogadunk.

Baleset veszély Felhívom figyelmüket, hogy a Süttői templom tornyának felújítása alatt fokozott óvatossággal közelítsünk, és a templom-kertben csak a be- és kihaladás alatt tartózkodjunk. A hátsó kupola alatti elkerített részre vonatkozóan is hasonlóan cselekedjünk.

Öröm a pénteki egyházzenei áhítaton szép számmal vettek részt a testvérek. Köszönet a Vállalkozók Körének és mindenkinek, aki szervezésben és a vendéglátásban segédkezett. Úgy értesültem, hogy a kitűzött cél eléréséhez szükséges fedezet harmada már rendelkezésre áll.


A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
12. Hétfő TÓTH JÁNOS, ÉPÍTÉSZ, FESTŐ, SZAKÍRÓ, A GÖCSEJI FALUMÚZEUM EGYIK LÉTREHOZÓJA, TERVEZŐJE. SZN – 1899 – ÉPÍTETT ÖRÖKSÉGÜNK VÉDELMÉÉRT
13. Kedd SZENT LÚCIA
OBERMAYER ERNŐ, PAPRIKANEMESÍTŐ MEZŐGAZDÁSZ, AKADÉMIKUS SZN – 1888
– A HAZAI MEZŐGAZDASÁG MAGAS SZÍNVONALÁNAK MEGŐRZÉSÉÉRT
14. Szerda KERESZTES SZENT JÁNOS
SOPRON NAPJA, A HŰSÉG NAPJA - HAZÁNKÉRT
15. Csütörtök BOLYAI JÁNOS SZÜLETÉSNAPJA – 1802 – A HAZAI MATEMATIKUSOKÉRT
16. Péntek KODÁLY ZOLTÁN SZÜLETÉSNAPJA – 1882 ||A MAGYAR KÓRUSOK NAPJA
17. Szombat SZENT LÁZÁR – A KOLDUSOKÉRT ÉS AZ ÉLET PEREMÉRE SZORULTAKÉRT
18. Vasárnap A KISEBBSÉGEK NAPJA ||| EMIGRÁNSOK NEMZETKÖZI NAPJA
STÜHMER FRIGYES SZÜLETÉSNAPJA – 1843 – CUKRÁSZOKÉRT

50. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Szentatya 2016., decemberi imaszándékai: Általános imaszándék: Hogy megszűnjék az egész világon a gyermek-katonaság sebe.
Missziós imaszándék: Hogy az európai népek újra felfedezzék az örömet és az élet reményét adó Evangélium szépségét, jóságát és igazságát.
Erdő Péter bíboros atya 2016., decemberi imaszándéka: Imádkozzunk a keresőkért, akik érzik, hogy hiányzik valami az életükből, akik szeretnének melegséget, értelmet, fényt a mindennapi életükben, akik szomjaznak Isten szeretetére, hogy megkaphassák karácsonykor az emberré lett Isten közelségét, szeretetét, és ezt megőrizzék a szívükben egész éven át.
Plébániai imaszándékok 2016., decemberi: Azért, hogy félreértések és meg nem értések ne akadályozzák plébániáinkon az Evangélium szolgálatát.
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné: Urunk Születésének ünnepe töltsön el minket békével és reménnyel. – A gyűlölködés és háborúk megszűnéséért. – A keresztény családok által növekedjék Egyházunk. – A Szent Család legyen családjaink, nemzetünk példaképe. – A házaspárokért, akiknek nem lehet részük gyermekáldásban, találják meg a módját annak, hogy mégis gyermekeket fogadjanak be. – Egy szeretett Édesapáért, hogy gyógyultan lehessen családja körében. Süttő: E Jné: - Hálából.- Egy súlyos műtéten átesett családtagunk mielőbbi teljes gyógyulásáért.- Azokért a szegény emberekért, akik magányosan töltik szentkarácsony ünnepét.- Békéért a földön és a szívekben. B.I.: Családom visszatérjen a hit útjára és gyermekeim iskolai helyt állásáért, felvételi és egyéb vizsgáikért, egészségükért. – Édesanyámért. – Egy születendő gyermekért és szülei egészségéért. – Egy kislányát egyedül nevelő édesanyáért. – Munkahelyemért.

Közelegő alkalmak

13. Kedd 6 óra PISZKE – LUCA-NAPI BÚZAÜLTETÉS
18 óra NYERGESÚJFALU – DR. TÖRÖK CSABA ATYA KATEKÉZISE
18. Vasárnap 16 óra PISZKE – GYÓNÁSI ALKALOM
18-21 Vasárnap- szerda Szentmisék kapcsán SÜTEMÉNY-GYŰJTÉS A KISPAPOK JAVÁRA
24-25 Szombat -vasárnap Szentmisék kapcsán »BETLEHEMI LÁNG« OSZTÁSA

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2016.12.12. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-