nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.02.26 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.02.26
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2017. február 26. Évközi VIII. vasárnap

"Nézzétek az ég madarait! (…) – mennyei Atyátok táplálja őket.(...) Ha a mezei virágot, (...) így öltözteti az Isten, akkor benneteket, kishitűek, nem sokkal inkább?” /vö. Mt 6,25-34/ (képforrás: ocarm.org)

A böjti fegyelemről (letölthető)

Nagyböjti Naptár (letölthető)

A héten Hamvazószerdával megkezdődik a 'Szent Negyven-nap', vagyis a Nagyböjt. Igyekezzünk jól felhasználni ezt a kegyelmi időt. Ne feledjük, hogy egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt.

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon a Szentmiséhez kapcsolva, Süttőn pedig 18 órától.
Idejében készüljünk föl Húsvétra, és végezzük el szentgyónásunkat! Készületünket segítik a hátul elhelyezett 'Nagyböjti Lap', illetve a lelki tükrök. Használjuk őket! Öröm, hogy jövő vasárnap 16 órától Piszkén ismét rendelkezésünkre áll Ftdő Szőcs László atya, hogy Szentgyónásunkat elvégezhessük. A helyi plébános a jelzett időpontokban, illetve megbeszélés alapján áll rendelkezésünkre.

Ma, az 'Éhezők világnapján' imádkozzunk és cselekedjünk rászoruló embertársainkért. Ennek sokféle egyéni és közösségi lehetősége kínálkozik. Akár plébániáink karitászcsoportjához csatlakozva, akár munkájukat a Szent Antal perselybe dobott adományainkkal támogatva, akár a Katolikus Karitász munkáját a megadott lehetőségeken keresztül támogatva – pl. 1356-os adományvonal felhívásával – tehetünk szépet és üdvösségest.

Várom a testvérek márciusi imaszándékait. A tagokért és szándékaikra pénteken 17 órakor Lábatlanon lesz Szentmise.

Köszönet mindenkinek, aki elfogadta a »PLÉD«-re, azaz plébániai délutánra szóló meghívásunkat, és akik azt előkészítették, széppé tették. A szerényebb létszám ellenére sem adjuk föl, és lesz újabb alkalom!

Ugyancsak épültem a Süttőn tartott Szentségimádáson résztvevők buzgóságán. Most a piszkei templom közösségen a sor. Kedden délután 3 – 6 óráig imádjuk a kenyér színben rejtőző Urunkat. Ez a nap a mi plébániánk szolgálata az egész Főegyházmegye képviseletében! Este 6 órakor Szentmisével zárjuk az alkalmat, ezért a reggeli Szentmise elmarad. Iratkozzunk föl, hogy melyik időszakban tudunk időzni a Szentségi Jézus előtt, ügyelve, hogy az adott időszakban egyetlen percre se maradjon magára a Sanctissimum! Mindannyiunknak van kiért, miért imádkozni!

Ma a katolikus iskolák javára gyűjtünk.

A héten hétfőn lesz az egyéni vállalkozók adóbevallásának ideje. Az egyéni adózókra későbbi határidő vonatkozik. Kérjük, ne feledjük a 2x1% adófelajánlás lehetőségét. A felajánlásról részleteket a http://johelyrekerul.hu, illetve a http://www.nav.gov.hu világhálós címen olvashatunk.

Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között a polgári védelemben dolgozókért, irodalomi nagyjainkért, borászainkért, valamint a nukleáris és más tömegpusztító fegyverek beszüntetéséért. Várom a testvérek márciusi imaszándékait. A tagokért és szándékaikra pénteken 17 órakor Lábatlanon lesz Szentmise.

Vigyázat! A piszkei templom-kert feljárati lépcsője, burkolata tönkrement, ezért annak helyreállításáig megközelíteni és használni tilos és balesetveszélyes! Be- és kijárni ezen idő alatt a templomkert szedecs-felőli oldalán, a kiskapun át lehetséges.


A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
27. Hétfő BOLDOG BÁTHORY LÁSZLÓ OSPPE, AZ ELSŐ MAJDNEM TELJES MAGYAR NYELVŰ BIBLIAFORDÍTÁS KÉSZÍTŐJE
KARCH ALAJOS MALOMTECHNIKUS, TÖBBEK KÖZÖTT A RUGÓS PORLASZTÓSZELEP, ÉS AZ OLDALT RÁZÓ HULLÁMOS SÍK SZITA FELTALÁLÓJA SZN – 1869
28. Kedd RÁCZ ALADÁR CIMBALOMMŰVÉSZ SZÜLETÉSNAPJA – 1886
JANKÓ SÁNDOR ERDŐMÉRNÖK, A HÁROMSZÖGHÁLÓ-HIBAELMÉLET KIDOLGOZÓJA. SZN – 1866
01. Szerda A NUKLEÁRIS FEGYVEREK ELLENI HARC VILÁGNAPJA
A POLGÁRI VÉDELEM VILÁGNAPJA
02. Csütörtök ARANY JÁNOS KÖLTŐ 1817. MÁRCIUS 2-ÁN SZÜLETETT ||| PALUGYAY JÓZSEF, A MAGYAR BORÁSZAT EGYIK NEMZETKÖZI MEGISMERTETŐJE SZN – 1846
03. Péntek KRENNER JÓZSEF SÁNDOR, NEGYEDSZÁZADIG A MAGYAR NEMZETI MÚZEUM IGAZGATÓJA. SZN – 1839
04. Szombat SZENT KÁZMÉR HITVALLÓ ||| BOLDOG MESZLÉNYI ZOLTÁN VÉRTANÚ PÜSPÖK
05. Vasárnap NAGY LAJOS KIRÁLY 1326. MÁRCIUS 5-ÉN SZÜLETETT

A 9. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2017.02.27. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-