nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.03.12 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.03.12
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2017. március 12. Nagyböjt II. vasárnapja

„Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik, őt hallgassátok!” /Mt 17,5/ (képforrás: ocarm.org)

Ne feledjük, hogy egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt, például, hogy péntekenként 14 éven felüli katolikusként tartózkodunk a húseledel fogyasztásától.

Idejében végezzük el szentgyónásunkat! Készületünket segítik a hátul elhelyezett a lelki tükrök. Használjuk őket! Nagyszerű alkalmunk lesz a szentgyónásra jövő vasárnap Bajóton, a plébániai munkatársak találkozóján,

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon a Szentmiséhez kapcsolva, Süttőn pedig 18 órától.

A korábbi évek hagyománya szerint március 19-26-ig tartósélelmiszer-gyűjtést tartunk. Kérjük, hogy adományaikat azon a héten hozzák magukkal ide, a templomba. Az adományokat a karitász munkatársak fogják szétosztani a rászorulóknak.

Közeledik a magánszemélyek adóbevallásának ideje. Kérjük, ne feledjük a 2x1% adófelajánlás lehetőségét. Tavaly 625 ezren ajánlották fel adójuk 1 %-át. A felajánlásról részleteket a túloldalon olvashatunk.

Jövővasárnap délután 3 órától kerül sor a plébániai munkatársak hagyományos nagyböjti találkozójára a bajóti plébánián. Szeretettel várjuk a kedves munkatársakat.

Jövő vasárnap, azaz március 19-én, délután 4 órakor ökumenikus imádságra várjuk a testvéreket a lábatlani református templomba. Fontos, hogy minél többen tegyünk tanúságot a keresztény egység fontosságáról, és legalább annyian legyünk, mint a református testvérek megtisztelik az alkalmat. Rákövetkező héten a piszkei templomban fogunk együtt ünnepelni.

Evangelizáljunk! Hétfőn a leendő első osztályosok szüleinek ismertetőt tartunk a hitoktatás lehetőségéről. Buzdítsuk ismerőseinket, akiknek ilyen korú gyermeke van, bátran válassza a katolikus hittant. Kiváltképp, ha annak idején a gyermek keresztelésekor ígéretet is tett a Mennyei Atyának a hitre-nevelésre..

Vigyázat! A piszkei templom-kert feljárati lépcsője, burkolata tönkrement, ezért annak helyreállításáig megközelíteni és használni tilos és balesetveszélyes! Be- és kijárni ezen idő alatt a templomkert szedecs felőli oldalán, a kiskapun át lehetséges.

Szentatya 2017. márciusi imaszándéka: Az üldözött keresztényekért, hogy megtapasztalhassák az egész Egyház támogatását az imádságban és az anyagiakban nyújtott segítség által.

Erdő Péter bíboros atya 2017. februári imaszándéka: Még nem jelent meg.
Plébániai imaszándékok 2017. március: Az elmúlt években keresztségben részesült felnőttek valódi megtéréséért.
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: Azokért, akik évek óta halogatják a húsvéti szentségek vételét. – Azokért, akik sajátos élethelyzetük miatt nem vehetik e szentségeket. – Azért, hogy jótetteinkkel sohase hivalkodjunk, hibáinkat pedig készséggel beismerjük. – Szent József egyszerűsége, munkássága, Istenbe vetett erős hite legyen példakép a családapák számára. – Életünk nehéz helyzeteiben tudjuk megtalálni a helyes megoldást. – Süttő és Pestszentlőrinc: Nem érkezett új szándék.
Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
13. Hétfő HAGGENMACHER KÁROLY SZÜLETÉSNAPJA – 1835 – A SÍKSZITA ÉS A DARATISZTÍTÓ BERENDEZÉS FELTALÁLÓJA
14. Kedd NEMZETKÖZI AKCIÓNAP A GÁTAK ELLEN, A FOLYÓK, A VÍZ ÉS AZ ÉLET MELLETT
15. Szerda AZ 1848–49-ES FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJA
DALMADY ZOLTÁN, A BALNEOLÓGIA ÉS SPORTORVOSLÁS JELES ALAKJA SZN – 1888
16. Csütörtök KÖLNI SZENT HERIBERT PÜSPÖK/+1021/ - VILÁGI VEZETŐKNEK JÓ TANÁCSADÓKÉRT
17. Péntek SZENT PATRIK, AZ ÍREK TÉRÍTŐJE ÉS NEMZETI SZENTJE (†461)
18. Szombat JERUZSÁLEMI SZENT CIRILL PÜSPÖK ÉS EGYHÁZTANÍTÓ
A PESTI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA MEGALAKULÁSA – 1850
19. Vasárnap SZENT JÓZSEF – A BOLDOGSÁGOS SZŰZ JEGYESE

A 11. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


Hasznos tudnivalók az 1 % felajánlásáról:
• A rendelkezés nem kerül pénzbe, mert mindenképp befizetjük az adót, akkor, ha nem rendelkeztünk a 2x1% 'sorsáról'.
• Akkor is érdemes rendelkezni, ha éppen kevés, vagy semmi befizetni való adónk nincs, mert a felajánlások száma mutatja az egyház társadalmi súlyát, elfogadottságát.
• Ha a munkáltató, vagy az adóhatóság készíti a bevallásunkat, a 2x1 %-ról akkor is nekünk kell rendelkezni.
• A felajánlásból azáltal részesülnek a plébániák, hogy részben a felújításokra adott pénzt, részben az egyházi személyek utáni járulékokat ebből fedezik, így azok nem a helyi közösséget terhelik.
• Az elmúlt három évben plébániáink mintegy 14 millió felújítási és 2,2 millió Ft működési segítséget kapott. Idei terveink pedig ( Piszkén tetőcsere, lépcső-javítás, Süttőn torony javítás befejezése, belső festés), szintén részben ebből az összegből valósulhatnak meg.
• Országos céljaink megvalósulása is ebből a pénzből történhet: így egyházi iskoláink, szeretet-otthonaink, idős, nyugdíjas papjaink és szerzeteseink ellátása, katolikus műsorok, katolikus rádió etc.
• További információkat a http://johelyrekerul.hu, illetve a http://www.nav.gov.hu világhálós címen olvashatunk.
Környezetkímélő kiadás: a betűszínt 80%-os szürkére állítva a nyomtatáshoz kevesebb festék szükséges.


[ 2017.03.13. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-