nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.03.19 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.03.19
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2017. március 19. Nagyböjt III. vasárnapja

"Tudom, hogy eljön a Messiás (…) Jézus erre kijelentette: 'Én vagyok az, aki veled beszélek.' ” /Jn4,25-26/ (képforrás: ocarm.org)

Ne feledjük, hogy egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt, például, hogy péntekenként 14 éven felüli katolikusként tartózkodunk a húseledel fogyasztásától.

Idejében végezzük el szentgyónásunkat! Készületünket segítik a hátul elhelyezett a lelki tükrök. Használjuk azokat! Nagyszerű alkalmunk lesz a szentgyónásra ma délután Bajóton, a plébániai munkatársak találkozóján, és két hét múlva, Péliföldszentkereszten, a közös keresztúton.

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon a Szentmiséhez kapcsolva, Süttőn pedig 18 órától.

A korábbi évek hagyománya szerint mától egy hétig tartósélelmiszer-gyűjtést rendezünk. Kérjük, hogy adományaikat a héten hozzák magukkal ide, a templomba. Az adományokat a karitász munkatársak osztják szét a rászoruló családoknak. Tavaly ily módon Lábatlanon 125 kg élelemmel 31 családnak, Süttőn 190 kg adománnyal 21 családnak segítettünk.

Kérjük, ne feledjük a 2x1% adófelajánlás lehetőségét. Tavaly 625 ezren ajánlották fel adójuk 1 %-át. A felajánlásról részleteket a túloldalon olvashatunk.

Ma, azaz március 19-én, délután 4 órakor ökumenikus imádságra várjuk a testvéreket a lábatlani református templomba. Fontos, hogy mi, katolikusok is minél többen vegyünk részt az imádságon. Jövő héten a piszkei templomban imádkozunk.

Szombaton Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén Süttőn reggel 9 órakor lesz Szentmise. Buzgóságunk jele e Szentmisén való részvételünk. Utána 10 órától örömmel vesszük, ha be tudunk kapcsolódni a kert rendezésbe és faültetésbe.

Két hét múlva Piszkén és Lábatlanon tervezzük a kertrendezést.

Két hét múlva Péliföldszentkereszten a környékbeli plébániák közös keresztútján imádkozunk. Süttő, Piszke és Lábatlan katolikusai a III. állomás gondját viselik. Régi hagyomány felelevenítéseként többen gyalogosan indulnak az alkalomra. Részletek a kitett szórólapokon, jelentkezni pedig a kitett lapokon lehet.


Vigyázat! A piszkei templom-kert feljárati lépcsője, burkolata tönkrement, ezért annak helyreállításáig megközelíteni és használni tilos és balesetveszélyes! Be- és kijárni ezen idő alatt a templomkert szedecs felőli oldalán, a kiskapun át lehetséges.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
20. Hétfő BOLDOG CSÁK MÓRIC O.P.
GESTETNER DÁVID, A STENCILGÉP ÉS –PAPÍR FELTALÁLÓJA SZN – 1854
21. Kedd A KÖLTÉSZET VILÁGNAPJA
22. Szerda A VÍZ VILÁGNAPJA
23. Csütörtök METEOROLÓGIAI VILÁGNAP
24. Péntek A TUBERKULÓZIS VILÁGNAPJA
HEVENESI GÁBOR, Magyarország első atlaszának készítője SZN – 1656
25. Szombat URUNK MEGTESTESÜLÉSÉNEK HÍRÜLADÁSA - GYÜMÖLCSOLTÓ BOLDOGASSZONY
VÁSÁRHELYI PÁL, A reformkor legképzettebb magyar vízépítő mérnöke, SZN – 1795
26. Vasárnap ERDŐS PÁL, A számelmélet és a halmazelmélet egyik legjelesebb kutatója SZN – 1913

A 12. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Hasznos tudnivalók az 1 % felajánlásáról:
• A rendelkezés nem kerül pénzbe, mert mindenképp befizetjük az adót, akkor, ha nem rendelkeztünk a 2x1% 'sorsáról'.
• Akkor is érdemes rendelkezni, ha éppen kevés, vagy semmi befizetni való adónk nincs, mert a felajánlások száma mutatja az egyház társadalmi súlyát, elfogadottságát.
• Ha a munkáltató, vagy az adóhatóság készíti a bevallásunkat, a 2x1 %-ról akkor is nekünk kell rendelkezni.
• A felajánlásból azáltal részesülnek a plébániák, hogy részben a felújításokra adott pénzt, részben az egyházi személyek utáni járulékokat ebből fedezik, így azok nem a helyi közösséget terhelik.
• Az elmúlt három évben plébániáink mintegy 14 millió felújítási és 2,2 millió Ft működési segítséget kapott. Idei terveink pedig ( Piszkén tetőcsere, lépcső-javítás, Süttőn torony javítás befejezése, belső festés ), szintén részben ebből az összegből valósulhatnak meg.
• Országos céljaink megvalósulása is ebből a pénzből történhet: így egyházi iskoláink, szeretet-otthonaink, idős, nyugdíjas papjaink és szerzeteseink ellátása, katolikus műsorok, katolikus rádió etc.
• További információkat a http://johelyrekerul.hu, illetve a http://www.nav.gov.hu világhálós címen olvashatunk.
Környezetkímélő kiadás: a betűszínt 80%-os szürkére állítva a nyomtatáshoz kevesebb festék szükséges.


Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2017.03.20. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-