nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.03.26 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.03.26
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2017. március 26. Nagyböjt IV. »Laetare« vasárnapja

Jézus (...) megkérdezte tőle: „Hiszel az Emberfiában?” „Ki az, Uram – kérdezte az ember –, hogy higgyek benne?” „De hisz látod – felelte –, ő beszél veled.” Erre felkiáltott: „Hiszek, Uram!” – s leborult előtte. /Jn4,35-38/ (képforrás: ocarm.org)

Ne feledjük, hogy egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt, például, hogy péntekenként 14 éven felüli katolikusként tartózkodunk a húseledel fogyasztásától.

Idejében végezzük el szentgyónásunkat! Készületünket segítik a hátul elhelyezett a lelki tükrök. Használjuk azokat! Nagyszerű alkalmunk lesz a szentgyónásra egy hét múlva, Péliföldszentkereszten, a közös keresztúton.

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon a Szentmiséhez kapcsolva, Süttőn pedig 18 órától.

Ma zárul a korábbi évek hagyománya szerinti tartósélelmiszer-gyűjtés. Kérjük, hogy adományaikat legkésőbb holnapig juttassák el a plébániára. Az adományokat a karitász munkatársak osztják szét a rászoruló családoknak. Tavaly ily módon Lábatlanon 125 kg élelemmel 31 családnak, Süttőn 190 kg adománnyal 21 családnak segítettünk.

Jövő vasárnap a Szentföld, az ottani keresztények és szent helyek javára gyűjtünk. Egykor a nyugati keresztény világ igen fontosnak tartotta Krisztus Urunk földi élete helyeit védeni, segíteni. Sajnos, mára az ottani közösség igencsak megfogyatkozott. Közben gondolnunk kell azokra testvéreinkre, akiket hazájukban üldöznek Krisztushoz tartozásukért, vagy éppen valódi menekültként a befogadó-táborokban érik őket támadások más, szintén elvándorolt emberek részéről. A XXI. században ez a törődés többek között az évente sorra kerülő gyűjtéssel valósulhat meg. Tavaly e célra mintegy 55,000 Ft-ot továbbítottunk a testvérek jóvoltából.

Kérjük, ne feledjük a 2x1% adófelajánlás lehetőségét. Az adóhatóság, vagy a munkáltató adómegállapítása esetén is nekünk kell rendelkezni a befizetett adónk 2x1 százalékáról.

Ma, azaz március 26-án, délután 4 órakor ökumenikus imádságra várjuk a testvéreket a piszkei plébánia-templomba. Az alkalom után a plébánián szeretnénk vendégül látni református testvéreinket.

Örömmel láttam a testvéreket Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a Szentmisén, és a faültetésen. Most szombaton Piszkén és Lábatlanon cselekszünk hasonlóképpen: a kálváriát, a templomkerteteket szeretnénk szebbé tenni, egy-két fával gyarapítani. Találkozó a Piszkén, a templomkertben 10 órakor.

Jövő vasárnap kerül sor a hagyományos keresztútra, Péliföldszentkereszten. A liturgia 15 órakor kezdődik, de már előtte is lehetőségünk nyílik szentgyónásunk elvégzésére. Süttő, Piszke és Lábatlan közösségei a 3. állomásról gondoskodnak, részben annak díszítésével, részben felolvasással, részben a fakereszt vitelével. A 2.állomásnál kell átvenni a keresztet, bevárni a saját közösséget, és úgy vonulni a 3. állomásig. Aki a felolvasásban szívesen segédkezik, kérem a Szent áldozat után jelezze a SZEDECSben.

A héten várom a testvérek áprilisi imaszándékait.

Vigyázat! A piszkei templom-kert feljárati lépcsője, burkolata tönkrement, ezért annak helyreállításáig megközelíteni és használni tilos és balesetveszélyes! Be- és kijárni ezen idő alatt a templomkert szedecs felőli oldalán, a kiskapun át lehetséges.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
27. Hétfő II. RÁKÓCZI FERENC SZÜLETÉSNAPJA – 1676
28. Kedd HARDING SZENT ISTVÁN APÁT, A CISZTERCIEK TÁRSALAPÍTÓJA - +1134
29. Szerda KOSZTOLÁNYI DEZSŐ SZÜLETÉSNAPJA – 1885
30. Csütörtök SZENT QUIRINUS (KERÉNY)
31. Péntek SZABÓ LŐRINC SZÜLETÉSNAPJA – 1900
01. Szombat ZSIGMONDY RICHÁRD – *1865; (KÉMIAI NOBEL-DÍJ: 1925)
02. Vasárnap ANDERSEN SZ.NAPJA – A MESEÍRÁS NAPJA – A GYERMEKKÖNYVEK NEMZETKÖZI NAPJA

A 13. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás (letöltés)

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2017.03.27. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-