nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.04.02 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.04.02
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2017. április 02., Nagyböjt V. vasárnapja - »Fekete vasárnap«

„Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog.” /Jn11,25/ (képforrás: ocarm.org)

Ne feledjük, hogy egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt, például, hogy péntekenként 14 éven felüli katolikusként tartózkodunk a húseledel fogyasztásától.

Idejében végezzük el szentgyónásunkat! Készületünket segítik a hátul elhelyezett a lelki tükrök. Használjuk azokat! Nagyszerű alkalmunk lesz a szentgyónásra ma, Péliföldszentkereszten, a közös keresztút előtt, és egy hét múlva Piszkén, amikor Ftdő Szőcs László atya érkezik, hogy alkalmat adjon a szentgyónásra.

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon a Szentmiséhez kapcsolva, Süttőn pedig 18 órától.

A tartósélelmiszer-gyűjtés eredményeként Lábatlanon 210 kg élelemmel 38 családnak, Süttőn 190 kg adománnyal 8 családnak segítettünk. Köszönet az adakozóknak, és a karitász-munkatársaknak, akik gondosan összeállították, kiegészítették, és a rászoruló családoknak házhoz szállították a csomagokat.

Ma a Szentföld, az ottani keresztények és szent helyek javára gyűjtünk. Egykor a nyugati keresztény világ igen fontosnak tartotta Krisztus Urunk földi élete helyeit védeni, segíteni. Sajnos, mára az ottani közösség igencsak megfogyatkozott. Közben gondolnunk kell azokra testvéreinkre, akiket hazájukban üldöznek Krisztushoz tartozásukért, vagy éppen valódi menekültként a befogadó-táborokban érik őket támadások más, szintén elvándorolt emberek részéről. A XXI. században ez a törődés többek között az évente sorra kerülő gyűjtéssel valósulhat meg. Tavaly e célra mintegy 55,000 Ft-ot továbbítottunk a testvérek jóvoltából.

Kérjük, ne feledjük a 2x1% adófelajánlás lehetőségét. Az adóhatóság, vagy a munkáltató adómegállapítása esetén is nekünk kell rendelkezni a befizetett adónk 2x1 százalékáról.

Sokféle szolgálattal szereztek örömet a testvérek az elmúlt héten. Múlt vasárnap a református testvérek megvendégelésével, tegnap pedig 8 testvérünk, köztük egy buzgó hittanosunk a piszkei kálvária szépítésével és a Szent István templom melletti faültetéssel, kertrendezéssel bizonyították, fontos számukra Krisztus Urunk helyi közössége.

Ma kerül sor a hagyományos keresztútra, Péliföldszentkereszten. A liturgia 15 órakor kezdődik, már előtte is lehetőségünk nyílik szentgyónásunk elvégzésére. Süttő, Piszke és Lábatlan közösségei a 3. állomásról gondoskodnak, részben annak díszítésével, részben felolvasással, részben a fakereszt vitelével. A 2.állomásnál kell átvenni a keresztet, bevárni a saját közösséget, és úgy vonulni a 3. állomásig. Akik gyalogosan zarándokolnak, Süttőről a templom elől 11 órakor indulnak. Piszkén a templom előtt ½ 12 órakor, Lábatlanon a Szent István templom előtt 12 órakor lehet csatlakozni hozzájuk.

Jövő héten Uruk szenvedésének vasárnapja, azaz »Virágvasárnap«. A Szentmise Süttőn ½ 9 órakor, Piszkén ½ 11 órakor kezdődik a hosszabb liturgia, illetve az előkészület okán.
A nagyheti liturgia sok előkészületet és szolgálatot kíván: passió-olvasás, asszisztencia, körmenetek, énekek. Ezért 3-án, hétfőn Süttőn, 7-én pénteken Piszkén tartunk megbeszélést a plébánián a Szentmisék után ¼ 7 órától, hogy az egyes szolgálatokra megláttassék, kik tudnak segíteni. A nagyheti liturgikus rendet is ennek megfelelően tudom összeállítani.

A héten várom a testvérek áprilisi imaszándékait.

Vigyázat! A piszkei templom-kert feljárati lépcsője, burkolata tönkrement, ezért annak helyreállításáig megközelíteni és használni tilos és balesetveszélyes! Be- és kijárni ezen idő alatt a templomkert szedecs felőli oldalán, a kiskapun át lehetséges.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
03. Hétfő CHICHESTERI SZENT RICHÁRD püspök +Dover, 1253. április 3.
04. Kedd ZIPERNOWSKY KÁROLY SZN – 1853 – MÉRNÖKEINKÉRT ||| KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR SZN – 1784 – HAZÁNK JÓ HÍRNEVÉÉRT
05. Szerda FERRERI SZENT VINCE – HITHIRDETŐKÉRT
06. Csütörtök YBL MIKLÓS SZÜLETÉSNAPJA – 1814 – ÉPÍTÉSZEINKÉRT
07. Péntek DE LA SALLE SZENT JÁNOS – KERESZTÉNY NEVELŐKÉRT ||| EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGNAP
08. Szombat KOLTAY PÁL, A MÉHÉSZKEDÉS SZAKÉRTŐJE ÉS SZAKÍRÓJA SZN – 1896 – MÉHÉSZEINKÉRT
09. Vasárnap URUNK SZENVEDÉSÉNEK VASÁRNAPJA

A 14. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Magyar Katolikus Rádió:
Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2017.04.03. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-