nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.04.23 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.04.23
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2017. április 23. Urunk feltámadása II., »Fehérvasárnap« az 'Isteni Irgalmasság vasárnapja'

„Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek.” /Jn20,29/ (képforrás: ocarm.org)

Fehérvasárnap Az újonnan kereszteltek e vasárnapig viselték a keresztelésükkor kapott fehér ruhát. A mai napon külön figyelemmel imádkozzunk a keresztségben részesültekért. Kicsinyekért, hogy ne feledkezzenek meg a szüleik a kereszteléskor tett ígéretükről, vagyis a gyermek keresztény neveléséről. Az iskolás korban, vagy felnőttkorban kereszteltekről, hogy ígéretükhöz hűségesek, szavaik hitelesek legyenek, és ha elmaradtak volna, tudják, Jézus és egyháza visszavárja őket! Sokukat kellett hiányolnunk Húsvétkor… ha ismerjük őket, legyünk apostolaik, buzdítsuk őket!

Köszönet azért, hogy kertjeink, templomaink díszben,rendben várják a jámbor lelkeket! Azokat is dicséret illeti, akik meghallották a felhívást, és életben tartják az ételszentelés szép hagyományát. Jövő vasárnap, búzaszentelés alkalmával szintén a jámbor hagyományt ápoljuk.

Jótékonyság A személyi jövedelem-adónk 2x1%-nak felajánlásával sokat tehetünk. Ne feledjük, hogy akkor is nekünk kell rendelkezni az adófelajánlásról, ha az adóbevallást a munkahelyünk, vagy maga az adóhatóság készíti el.
Azt is tartsuk szem előtt, hogy az országos célokra való adófelajánlás nem azonos a helyi közösség javára adott »önkéntes megajánlással«, régi nevén »egyházadóval«, hiszen ez utóbbi helyben marad. Itt köszönöm meg a gyűjtésben fáradozó testvérek buzgóságát, és azok hűségét, akik a helyi plébánia-közösség iránti felelősségtől indíttatva évek, sőt évtizedek óta rendszeresen biztosítják plébániáink anyagi fennmaradását.
Az egyházmegyei újság legújabb számából még mindig sokat találunk hátul. Vigyük olvassuk, terjesszük, hiszen más nem teszi helyettünk.

Szent György napjától nemcsak az esti harangszó ideje változik, hanem a köznapi Szentmisék kezdési ideje is. Ezután egységesen este 6 órakor kezdődnek.

Két hét múlva, 2017. május 6-án, szombaton Bakonybélre zarándokolunk. Reggel ½ 8 -kor indulunk a szokott helyekről, és délután 5-re tervezzük az érkezést. Feliratkozni a hátul elhelyezett lapon lehet.

A jövőre, a felnövekvő nemzedékre figyelve írom Tegnap Esztergomban nagy örömmel vettek részt a ministránsok az egyházmegyei találkozón – számos plébániáról. Sajnálom, hogy plébániáink ministránsai, az elmúlt évek gyakorlata szerint, idén is kimaradtak ebből az élményből… Miközben értékelem, hogy legalább vasárnap szolgálnak, nem látom az utánpótlást. De az adoratiokon sem látom az imádkozók tömegét. Ne feledjük, a megtévesztő kifejezéssel szemben nincs »paphiány«, de a különféle közösségi szolgálatok hivatásáért, vagyis világi apostolokért imádkoznunk és tennünk kell.

Jövő szombaton a regionális hittanversenyre készülnek a hittanos gyerekek. A nyári alkalmak szervezéséhez még ezt az eseményt várjuk, hogy megláttassék, milyen létszámra számítsunk, érdemes-e a szervezéssel foglalkozni…

A képviselőket várom tanácskozásra a nyári alkalmak, és a felújítások kérdéseinek megvitatására két hét múlva, május 4-én csütörtökön Süttőn, május 5-én pénteken Piszkén, este 7 órakor, a liturgiát követően.

A héten több felújítás is folytatódik. A munkaterületeket, a balesetek elkerülése érdekében – Piszkén a karzat és a templomkert lépcsője, Süttőn a templomkert – kerülnünk kell, illetve csak a meghatározott rendben közelíthetjük meg!

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/

24. Hétfő SZENT GYÖRGY NAPJA; A RENDŐRSÉG NAPJA MAGYARORSZÁGON
25. Kedd SZENT MÁRK EVANGÉLISTA ||| MARKUSOVSZKY LAJOS, AZ ORVOSI HETILAP ALAPÍTÓJA SZN – 1815
26. Szerda A SZELLEMI TULAJDON VILÁGNAPJA
27. Csütörtök SZENT PEREGRINUS – BETEGEKÉRT
28. Péntek CHANEL SZENT PÉTER VÉRTANÚ, TISZTELETREMÉLTÓ KELEMEN DIDÁK SZERZETES,
TIHANYI KÁLMÁN, A TELEVÍZIÓS KÉPCSŐ KIKÍSÉRLETEZŐJE SZ NAPJA – 1897 – FIZIKUSAINKÉRT
29. Szombat SIENAI SZENT KATALIN – NEMES TIHAMÉR SZ NAPJA – 1895
30. Vasárnap SZENT V. PIUS PÁPA, – A MÉHEK NAPJA MAGYARORSZÁGON

Vigyázat! A piszkei templom-kert feljárati lépcsője, burkolata tönkrement, ezért annak helyreállításáig megközelíteni és használni tilos és balesetveszélyes! Be- és kijárni ezen idő alatt a templomkert szedecs felőli oldalán, a kiskapun át lehetséges.

A 17. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2017.04.27. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-