nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.04.30 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.04.30
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2017. április 30. Urunk feltámadása III. vasárnapja

"Ekkor megnyílt a szemük s felismerték..” /Lk24,31/

Búzaszentelő vasárnap Áldást, kedvező időjárást kérünk földjeinkre, a mezőgazdaság minden valódi munkására búzaszentelő napján! De önmagunkért is imádkozni kell, hogy legyen készségünk az éhezőkön erőnkhöz képest okosan segíteni. Azon is fáradoznunk kell, hogy a fölösleges étel ne a szemétbe, hanem a rászorulókhoz jusson el.

Környéki Hittanversenyen mérték össze tudásukat a hittanos gyermekek. Jóllehet, a »vándordíj« elkerült tőlünk, de élményekkel gazdagon térhettek haza a diákok. Köszönet Hitoktatóinknak a felkészítésért, a gyerekek kíséréséért, szállításáért, valamint az egyes állomásokon való szolgálatért. Dicséret a feladatra vállalkozó gyerekeknek a példás helytállásért. Nemsokára bővebben is olvashatunk erről a »Duna menti séták« oldalán.

Hitoktatás Májusban megkezdem az arra készséges gyerekek felkészítését az első Szentgyónásra. A készséget Hitoktatóinkon véleményéből a Szentmisén való jelenlétből tudom kiolvasni.

Zarándoklat Egy hét múlva, 2017., május 6-án, szombaton Bakonybélre zarándokolunk. Reggel ½ 8 -kor indulunk a szokott helyekről, és délután 5-re tervezzük az érkezést. A hátul elhelyezett lapon ma még lehet feliratkozni.

Tanácskozás A képviselőket a héten várom tanácskozásra a nyári alkalmak, és a felújítások kérdéseinek megvitatására, május 4-én csütörtökön Süttőn, május 5-én pénteken Piszkén, este 7 órakor, a liturgiát követően.

Köszöntő Égi Édesanyánkat közösen köszöntjük a »legszebb hónapban«, a lentebb jelzett időpontokban. Természetes, hogy nemcsak a bajban keressük fel Szüleinket, hanem akkor is, ha nincs gondunk, de el szeretnénk mondani, fontosak nekünk. Miért tennénk másként, amikor a Boldogságos Szüzet kell köszöntenünk?


A héten várom a testvérek májusi, újabb imaszándékait.

Litániák rendje – 2017 május
Piszke Lábatlan Süttő
Hétfő du. ½ 5 óra --- Szentmise után
Kedd Reggel, a Szentmise után --- Este 6 óra
Szerda du. ½ 5 óra --- Este 6 óra
Csütörtök du. ½ 5 óra --- Szentmise után
Péntek du. ½ 5 óra Szentmise után Este 6 óra
Szombat --- Szentmise után Este 6 óra
Vasárnap Szentmise után --- du. 3 óra

A héten több felújítás is folytatódik. A munkaterületeket, a balesetek elkerülése érdekében – Piszkén a karzat és a templomkert lépcsője, Süttőn a templomkert – kerülnünk kell, illetve csak a meghatározott rendben közelíthetjük meg!

Jótékonyság A személyi jövedelem-adónk 2x1%-nak felajánlásával sokat tehetünk. Ne feledjük, hogy akkor is nekünk kell rendelkezni az adófelajánlásról, ha az adóbevallást a munkahelyünk, vagy maga az adóhatóság készíti el.
Azt is tartsuk szem előtt, hogy az országos célokra való adófelajánlás nem azonos a helyi közösség javára adott »önkéntes megajánlással«, régi nevén »egyházadóval«, hiszen ez utóbbi helyben marad. Itt köszönöm meg a gyűjtésben fáradozó testvérek buzgóságát, és azok hűségét, akik a helyi plébánia-közösség iránti felelősségtől indíttatva évek, sőt évtizedek óta rendszeresen biztosítják plébániáink anyagi fennmaradását.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/

01. Hétfő MUNKÁS SZENT JÓZSEF – SZENT ZSIGMOND, BURGUND KIRÁLY
02. Kedd SZENT ATANÁZ – A MAGYAR SPORT NAPJA
03. Szerda SZENT FÜLÖP ÉS JAKAB APOSTOL,– A NEMZETKÖZI SAJTÓSZABADSÁG NAPJA
04. Csütörtök SZENT FLÓRIÁN – A MAGYAR TŰZOLTÓK NAPJA ||| BOLDOG CEFERINO GIMÉNEZ
05. Péntek SZENT GOTTHÁRD ||| RADNÓTI MIKLÓS SZN – 1909 ||| EURÓPA NAP |||
A MOZGÁSSÉRÜLTEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉÉRT
06. Szombat SZABLIK ISTVÁN, PIAR. SZERZ. TANÁR, AZ ELSŐ MAGYARORSZÁGI LÉGHAJÓ-KÍSÉRLETEK KIVITELEZŐJE SZN – 1746 ||| A JÁSZOK NAPJA
07. Vasárnap BOLDOG GIZELLA ||| PACKH JÁNOS, ÉPÍTÉSZ, ÉPÍTŐMESTER, SZÁMOS KORABELI NAGYSZABÁSÚ EGYHÁZI ÉPÍTKEZÉS ( KANONOKI HÁZAK, ESZTERGOMI KEREK TEMPLOM) KIVITELEZŐJE. SZN – 1796

Vigyázat! A piszkei templom-kert feljárati lépcsője, burkolata tönkrement, ezért annak helyreállításáig megközelíteni és használni tilos és balesetveszélyes! Be- és kijárni ezen idő alatt a templomkert szedecs felőli oldalán, a kiskapun át lehetséges.

A 18. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.

[ 2017.05.02. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-