nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.06.04 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.06.04
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2017. június 04. A Szentlélek Úristen eljövetele – Pünkösd vasárnap

"Mindannyiukat eltöltötte a Szentlélek, és különböző nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogy a Lélek szólásra indította őket.” /Apcsel2,4/ (képforrás: ocarm.org)

Ma véget ér a húsvéti idő. Megköszönjük a sok lelki ajándékot, amelyet ezen ötven nap alatt kaptunk. A harangszóra ismét az »Úr angyala« imádságot végezzük.

Ma a trianoni békediktátumtól szenvedőkre gondolva, Piszkén, a Szentmise után imádkozunk a (felújítandó) országzászlónál.

Jövő vasárnap adunk hálát az elmúlt tanév ajándékaiért. A hálaadó Szentmisére várjuk a hittanosokat Szüleikkel, Kereszt szüleikkel együtt.

Szeretettel emlékeztetem katolikus keresztény testvéreimet Egyházunk 3. életszabályára: 'Évente gyónjál és legalább Húsvét táján áldozzál!' Természetesen igyekszünk havonta gyónni és minden vasárnapi Szentmisén megáldozni, de akik valami oknál fogva erre még nem jutottak el, azokat is buzdítja Egyházunk, hogy legalább ebben az időszakban járuljanak a Szentségekhez. Közeledik Szentháromság vasárnapja, e Szentgyónás és Szentáldozás elvégzésének határideje! Ne halogassuk! A sajátos helyzetben élő, vagy még elsőáldozáshoz nem járult testvérek számára is adott a bűnbánat tartás és a lelki áldozás lehetősége.

Szombaton Főpásztorunk négy áldozópapot, három szerpapot (diakónust), és hat, a saját plébániájukon szolgálatot teljesítő állandó szerpapot (diakónust) szentel Esztergomban, a székesegyházban. Imádkozzunk értük. Közülük Horváth Márton jövő vasárnap délután öt órakor mutatja be első Szentmiséjét Nyergesújfalun. Tudjuk: »Egy újmisés áldásért érdemes egy pár új csizmát is szétszaggatni.«

Két hét múlva, 17-én, szombaton kerül sor az arra felkészült gyermekek első Szentgyónására. Imádkozzunk értük, hogy kitartsanak a jóban, és őszinte Szentgyónás után érezzék a tiszta lélek örömét. Imádkozzunk azokért is, akik megfeledkeztek az első örömről, amit a Jézussal való találkozás jelentett, és szinte minden fontosabb lett, mint a Szentmise, a szentgyónás vagy a szentáldozás. Térjenek meg!

A héten várom a testvérek imaszándékait!
A héten több felújítás is folytatódik. A munkaterületeket, a balesetek elkerülése érdekében – Piszkén a templomkert lépcsője, Süttőn a templomkert – csak a meghatározott rendben közelíthetjük meg!


A héten imára indító emléknapok
/ forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/

05. Hétfő SZENT BONIFÁC PP. ÉS VT. ||| KÖRNYEZETVÉDELMI VILÁGNAP
GÁBOR DÉNES SZN – 1900; FIZIKAI NOBEL-DÍJ: 1971
06. Kedd SZENT NORBERT PÜSPÖK
TIRTS REZSŐ, AZ ELSŐ MO.-I TURISTA ÚTJELZÉS ELKÉSZÍTŐJE. SZN – 1866
07. Szerda BÖZSÖNY DÉNES, VÍZMÉRNÖK, A NEMZETI VÍZÜGYI KAPCSOLATOK SZÁMOS MEGÁLLAPODÁSÁNAK KIDOLGOZÓJA. SZN – 1921
08. Csütörtök PRÁGAI SZENT ÁGNES SZŰZ ||| AZ ÓCEÁNOK VILÁGNAPJA III,
CZETZ JÁNOS, HONVÉD TÁBORNOK, AZ ARGENTIN KATONAI TÉRKÉPÉSZETI INTÉZET ÉS A KATONAI AKADÉMIA MEGALAPÍTÓJA ÉS VEZETŐJE. SZN – 1822
09. Péntek SZENT EFRÉM DIAKÓNUS, EGYHÁZTANÍTÓ
10. Szombat APÁCZAI CSERE JÁNOS SZÜLETÉSNAPJA – 1625
A MAGYAR ÜGYÉSZSÉG NAPJA
OLÁH PÁL, ÁLLATORVOS, MIKROBIOLÓGUS, A KUBAI OLTÓANYAG-TERMELÉS MEGSZERVEZŐJE. SZN – 1921
11. Vasárnap SZENT BARNABÁS APOSTOL

A 23. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Magyar Katolikus Rádió:
Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2017.06.12. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-