nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.06.11 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.06.11
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2017. június 11. Szentháromság vasárnapja

Ma adunk hálát az elmúlt tanév ajándékaiért. Örömmel dicsérem meg a szépen helytálló hittanosokat és azokat, akik év közben tettek is a közösségért. Megköszönöm Hitoktatóink munkáját! Ugyancsak köszönöm azok érdeklődését, akik a Fehi-Borákon éltek a lehetőséggel hitük elmélyítésére, jelenlétükkel egymást gazdagítva.

Szeretettel emlékeztetem katolikus keresztény testvéreimet Egyházunk 3. életszabályára: 'Évente gyónjál és legalább Húsvét táján áldozzál!' Természetesen igyekszünk havonta gyónni és minden vasárnapi Szentmisén megáldozni, de akik valami oknál fogva erre még nem jutottak el, azokat is buzdítja Egyházunk, hogy legalább ebben az időszakban járuljanak a Szentségekhez. Ma Szentháromság vasárnapján van e Szentgyónás és Szentáldozás elvégzésének határideje! Ne halogassuk! A sajátos helyzetben élő, vagy még elsőáldozáshoz nem járult testvérek számára is adott a bűnbánat tartás és a lelki áldozás lehetősége.

Főpásztorunk négy áldozópapot, és kilenc szerpapot (diakónust) szentelt. Imádkozzunk értük. Horváth Márton újmisés atya ma délután öt órakor mutatja be első Szentmiséjét Nyergesújfalun. Tudjuk: »Egy újmisés áldásért érdemes egy pár új csizmát is szétszaggatni.«

Egy hét múlva, 17-én, szombaton kerül sor az arra felkészült gyermekek első Szentgyónására. Imádkozzunk értük, hogy kitartsanak a jóban, és őszinte Szentgyónás után érezzék a tiszta lélek örömét. Imádkozzunk azokért is, akik megfeledkeztek az első örömről, amit a Jézussal való találkozás jelentett, és szinte minden fontosabb lett, mint a Szentmise, a szentgyónás vagy a szentáldozás. Térjenek meg!

Jövő vasárnap Krisztus Testének és Vérének ünnepe, azaz Úrnapja lesz. Fontos, hogy a nyári időszak ellenére is ezen a napon minél többen tanúskodjunk az Eucharisztiában köztünk lakó Krisztusról.
Lábatlanon a szombaton este 6 órakor kezdődő Szentmise után a Szent István templomból indul a körmenet. Előkészületre, oltárdíszítésre délután 3 órától várjuk a testvéreket.
Süttőn a vasárnap ½ 9 órakor kezdődő Szentmise után a templomból indul a körmenet. Előkészületre, oltárdíszítésre itt szombaton délután 2 órától várjuk a testvéreket.
Ezen a vasárnapon a piszkei Szentmise ½ 11 órakor kezdődik.
Különösen fontos lenne, hogy a virágszirmok mellé gyerekek is legyenek, akik az Úr Jézus elé szórják azokat a körmeneten.

Tovább olvasom...


[ 2017.06.21. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-