nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.07.02 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.07.02
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2017., július 02., Évközi XIII. vasárnap - Szűz Mária látogatása – Sarlós Boldogasszony

"Aki titeket befogad, engem fogad be, aki pedig engem fogad be, azt fogadja be, aki engem küldött.” /Mt 10,40/ (képforrás: ocarm.org)

Köszönet a Süttőn elkészült torony-felújításért, a Főegyházmegye anyagi segítségéért, a megnövekedett takarítási igényt is szorgosan végző testvérek fáradozásáért.

Ünnep Ma, Sarlós Boldogasszony ünnepén, templomunk búcsú napján hálát adunk Piszkei Plébánia-közösségünk önállóságának 90 esztendejéért. Köszönet mindenkinek, aki munkájával, fáradozásaival hozzájárult a mai szép ünnephez, és azoknak is, akik az esztendő minden napján gondoskodnak közösségünkről, templomainkról.
A tablók és a mellékelt összefoglaló számok az elmúlt évtizedek emlékeit hordozzák. Reményeink szerint ez egy kiállítás kezdeti lépése. A számok összevetése mutatja, mennyire távolodik a keresztelések száma a temetésektől, ez utóbbiak javára…
Köszönet az anyagot összeállító testvérek fáradságáért is!
Ma, e templomban, a szokott feltételek mellett – Szentgyónás, Szentáldozás, a Szentatya szándékára végzett imádság – teljes búcsút nyerhetünk. Éljünk a lehetőséggel!

Jótékonyság Ma felajánláskor a Péter-filléreket gyűjtjük. Tavaly a Szentatya karitatív tevékenységét támogatandó 40,595 Ft-ot továbbítottunk a három templomból, az országból pedig közel 56 millió forintot. Bővebben a http://www.magyarkurir.hu/hirek/julius-2-an-gyujtik-peterfillereket világhálós címen olvashatunk a gyűjtésről.

A Püspöki Kar folyamatos adománygyűjtést hirdet az üldözött keresztények javára, lerombolt otthonaik újjáépítésére, a mindennapi élet feltételeinek megteremtésére. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, CIB Bank 11100104-18181490-14000003. számú számlájára való átutalással adakozhatunk e célra.

Öröm Mint arról a katolikus sajtóból értesültünk, Őszentsége Dr. Székely János püspök atyát nevezte ki a Szombathelyi egyházmegye főpásztorává. Személyét jól ismerjük, imádkozzunk érte! Beiktatása jövő szombaton lesz.

Ifjúság Jelentős lépést tettünk visszafelé, és idén már nem lesz nyári napközis foglalkozás a hittanosoknak. Tekintettel az igen szerény jelentkezésre, mindkét tervezett napközis hittanos hét – Süttőn és Piszkén – elmarad. Megtisztelt bizalmával az a 6 illetve 2 szülő, akik tervezték gyermekük számára e napokat. Megértésüket köszönjük. Az ugyancsak gyér érdeklődés ellenére a Pilismarótra tervezett tábort megtartjuk, mert ott a létszám épp a határon van.

Harangszó Tájékoztatom a testvéreket, hogy mindhárom templomban meghibásodott a harangozó berendezés, illetve időkapcsoló, ezért részlegesen, vagy teljesen kimaradnak a harangszók. A hibák kijavításáig türelmüket kérjük.

Orgonaszó Öröm számunkra, hogy az »Ars musica« aranyminősítésű kórus Vereckei Attila karnagy úr vezetésével emelik a mai Szentmise fényét, és megszólaltatják az orgonát. A hivatalos átadás azonban, melyen köszönetet mondunk az adakozóknak is, ősszel, egy még meg nem határozott napon lesz, amelyre már most hívjuk és várjuk a testvéreket.

Imádság Imádkozzunk a héten többek között orgonaépítőinkért, hithirdetőkért, tankönyvírókért és a kínai népért. A héten várom a testvérek imaszándékait.

Reméljük, hogy diákjaink nem felejtették el egy jó Szentgyónással zárni a tanévet. Családtagjaik, keresztszüleik, és idősebb testvéreik jó példája pedig buzdítja őket…

Süttőn a templomkert már nem munkaterület, de a szomszédos, életveszélyes ház miatt csak elölről közelíthetjük meg a templomot!


A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
03. Hétfő SZENT TAMÁS APOSTOL
04. Kedd PORTUGÁLIAI SZENT ERZSÉBET, ÖZVEGY,
KOVÁTS MIHÁLY ORVOS, NYELVÚJÍTÓ, TÖBBEK KÖZÖTT A „SZÜKSÉGBEN VALÓ ÉS SEGEDELEM...” C. KÖNYV SZN – 1768
05. Szerda CSONTVÁRY KOSZTKA TIVADAR SZÜLETÉSNAPJA – 1853
06. Csütörtök GORETTI SZENT MÁRIA SZŰZ, VÉRTANÚ,
07. Péntek ANGSTER JÓZSEF SZÜLETÉSNAPJA – 1834 – ORGONAÉPÍTŐKÉRT
LÉNÁRD FÜLÖP (FIZIKAI NOBEL-DÍJ: 1905) SZN – 1862;
08. Szombat SZENT KILIÁN - HITHIRDETŐKÉRT
09. Vasárnap ZHAO RONG SZENT ÁGOSTON ÁLDOZÓPAP ÉS TÁRSAI, KÍNAI VÉRTANÚK,
MAKÓ PÁL SZÜLETÉSNAPJA – 1723 - TANKÖNYVÍRÓKÉRT

A 27. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2017.07.03. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-