nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.08.06 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.08.06
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2017. augusztus 06. Évközi XVIII. vasárnap Urunk Színeváltozása

Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik, őt hallgassátok!”/Mt 17,5/ (képforrás: ocarm.org)

A déli harangszó és mai ünnep emlékeztet a fényes győzelemre (1456), de kötelességünkre is, hogy a keresztény értékeket a XXI. században is, szelíden, de határozottan védelmezzük. Ne feledjük, II. Kallixtusz pápa nemcsak a harangszót rendelte el, de a buzgó hitéletre is felhívott, hogy megerősödve nézzenek szembe a kor kihívásaival. E kihívások most is számosak, hatalmasak...

Ajándék belépni a frissen takarított plébániára, megpihenni a piszkei templom előtti új padon, lépkedni a frissen nyírt füvön a Szent István templom mellett… Urunk áldja a templomainkért, közösségeinkért fáradozókat!

Jótékonyság Még augusztus hónapban is segíthetünk a Püspöki Kar által hirdetett gyűjtéssel az üldözött keresztények javára, lerombolt otthonaik újjáépítésére, a mindennapi élet feltételeinek megteremtésére. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, CIB Bank 11100104-18181490-14000003. számú számlájára való átutalással adakozhatunk e célra.

Imádság Imádkozzunk a héten többek között a szőlősgazdákért, Európáért, Hazánkért, valamint a Szentatya, a plébánia, és a testvérek által küldött szándékokra!
A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
07. Hétfő THIENEI SZENT KAJETÁN ÁP. ||| SZENT II. SZIXTUSZ PÁPA, VÉRTANÚ
SZENT DONÁT a szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentje.
KONDOR GUSZTÁV matematikus-csillagász SZN – 1825 matematikus-csillagász
08. Kedd SZENT DOMONKOS áldozópap
09. Szerda SZT. EDIT STEIN sz., vt, Európa társvédőszentje, – Európáért
10. Csütörtök SZENT LŐRINC - DIAKÓNUSOKÉRT
11. Péntek ASSISI SZENT KLÁRA - Klarissza nővérekért|||
BLÁTHY OTTÓ TITUSZ SZN – 1860 - elektromérnökeinkért
12. Szombat CHANTAL SZENT FRANCISKA, szerzetesnő
13. Vasárnap BOLDOG XI. INCE PÁPA ||| A VILÁGOSI FEGYVERLETÉTEL NAPJA – 1849 -

A 32. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Szentatya 2017., augusztusi imaszándéka: Korunk művészeiért, hogy tehetségük művein keresztül segítsenek mindenkinek felfedezni a teremtett világ szépségét.
Plébániai imaszándékok 2017. augusztus: Azért, hogy az eszmei, szellemi viharokban a hívek bizalommal fogadják az Egyház szolgálatát, mellyel Krisztus Urunk tanítását közvetíti, és ez a tanítás biztos tájékozódási pont legyen minden ember számára.
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: Azért, hogy önmagunkból kilépve, legyünk jó szolgálati tevékenységre készek, és tudjunk bármikor odaállni mindazok mellé akik az emberi és társadalmi kapcsolatok perifériáján élnek! -Azért,hogy merjük kérni a Boldogságos Szűz Mária közbenjárását, anyai gondoskodását! -Azokért a betegekért, akiket már meg műtöttek, vagy műtétre várnak. Legyenek erősek, kitartóak, a gyógyulás útján, az Úr Isten szeretetével erősödve! - Azért, hogy Szent István Király példaképe legyen minden európai nemzetnek az összefogásban, a mai korban is. – Az Egyház megerősödéséért! B.I.: -Ápolókért,akik ebben a nagy melegben is a betegek mellett vannak. – Hazánkért, népünk hitének megőrzéséért. – Hazánk vezetőiért. – A lábatlani plébániaközösségért. – A hittanos táborért. – Hitoktatókért, tanárokért az új tanítási év előtt. – Plébánosunkért. Süttő: Bné: Judit nővérünk gyógyulásáért. –

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2017.08.14. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-