nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.08.13 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.08.13
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2017. augusztus 13. Évközi XIX. vasárnap

"Te kishitű – vonta kérdőre –, miért kételkedtél?”/Mt 114,31/ (képforrás: ocarm.org)

Hála az Úrnak, tartalmas hetet tölthetett a hittanosok maroknyi csapata Pilismaróton. Erzsébet tanárnő, Tibor tanár úr, valamint Csaba, László és István testvéreink szabadidejüket áldozván a gyerekekre és Krisztus ügyére segítették építeni Isten Országát az elmúlt héten. Ezen felül köszönet minden segítségért, felajánlásért, ételekért és a Süttői Önkormányzatnak az utazáshoz nyújtott segítségért!
Jótékonyság Még augusztus hónapban is segíthetünk a Püspöki Kar által hirdetett gyűjtéssel az üldözött keresztények javára, lerombolt otthonaik újjáépítésére, a mindennapi élet feltételeinek megteremtésére. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, CIB Bank 11100104-18181490-14000003. számú számlájára való átutalással adakozhatunk e célra.

Imádság Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között Hazánkért, építészeinkért, orvosainkért, valamint a Szentatya, a plébánia, és a testvérek által küldött régebbi és újabb szándékokra!
Ne feledjük, kedden Nagyboldogasszony Főünnepe, amely a katolikus kereszténynek kiemelt, magyar embernek kétszeresen is fényes ünnep. E napon ajánlotta első szent királyunk, István Országát és Koronáját a Szűz Anya oltalmába. Parancsolt ünnep, tehát ugyanúgy szenteljük meg, mint a vasárnapot: Szentmisével. Ha saját hibánkból elmulasztjuk, az olyan megbántása az Úrnak, mintha a vasárnapot hagynánk el. Bár közel egymáshoz a két ünnep, mégis két külön ünnep. Eszerint szombaton este, vagy vasárnap délelőtt Urunk feltámadásának napját, a vasárnapot, hétfőn este, vagy kedden délelőtt, illetve este Nagyasszonyunk ünnepét szenteljük meg. Akár jól megérdemelt pihenésünket töltjük, akár munkahelyünkön állunk helyt, gondolkodjunk előre, és találjuk meg a módját a Szentmisén való részvételnek. Ne feledjük, az első századok keresztényei, (és a sok országban mai keresztények is) nem a szabadnapon, hanem munkába menet - munkából jövet, üldözések, zaklatások közepette ünnepelte, ünnepli az Eucharisztiát… A nyaralás tervezéséhez belföldön hasznunkra lehet a miserend.hu világhálós oldal.

Búcsúk Pénteken Süttőn a Szent Ilona kápolna, vasárnap Lábatlanon a Szent István templom búcsúját ünnepeljük, a jelzett időpontban. Kérjük és előre is köszönjük a kápolna és a templom takarításában fáradók készségét, a virágra adakozók kedvességét.

Szentségimádás lesz holnaphoz egy hétre, 21-én hétfőn Lábatlanon, a Szent István templomban, 15 órától a 18 órakor kezdődő Szentmiséig. Iratkozzunk föl a lapra, mikor tudunk jönni, hiszen e napon e templom közössége áll őrt az egész Főegyházmegye nevében a Szentségi Jézus előtt!

Zarándoklat Hétfőn negyedszer indul el Esztergomból a »Jerikó zarándoklat«, melynek célja imádságos lélekkel körbejárni Hazánk trianoni határait, imádkozván az országért, nemzetért. Szerdán reggel 7 és 8 óra között érkeznek Süttőre a zarándokok. Aki szívesen imádkozna velük, jöjjön el e reggelen a Süttői templomhoz. Aki csatlakozna, akár kisebb távolságra is, a http://jerikozarandoklat.blogspot.hu világhálós címen tájékozódhat.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
14. Hétfő SZENT MAXIMILIÁN KOLBE ÁP, VT
15. Kedd SZŰZ MÁRIA MENNYBEVÉTELE, AZAZ NAGYBOLDOGASSZONY|||
SZENT TARZÍCIUSZ ||| FARBAKY ISTVÁN SZN – 1837 – A VILLANYÁRAM TÁ¬ROLÁSÁT TÖKÉLETESÍTŐ FELTALÁLÓKÉRT
16. Szerda SZT. PONCIÁNUSZ PÁPA ÉS SZT. HIPPOLITUSZ ÁP VT-K, SZT. RÓKUS
17. Csütörtök FESZTY ADOLF építész SZN – 1846
18. Péntek EUDES SZENT JÁNOS – BUZGÓ PAPOKÉRT, PAPI HIVATÁSOKÉRT
SZENT ILONA – SZENT ÉLETŰ ÉDESANYÁKÉRT
EURÓPA NAP MAGYARORSZÁGON – 'BETEGESKEDŐ', LELKIEKBEN EL-ÖREGEDŐ EURÓPÁNKÉRT
19. Szombat SZENT BERNÁT – SZENT ÉLETŰ SZERZETESEKÉRT
20. Vasárnap SZENT ISTVÁN KIRÁLY – HAZÁNKÉRT
GRUBY DÁVID SZ N – 1810 – TUDÓS ORVOSAINKÉRT

A 33. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

A hónapra jelzett újabb szándékok: Lábatlan: Gné K.J.: Születendő gyermekért és családjáért. – Az újonnan kereszteltekért és családjukért. – Műtétre váró gyógyulásáért. – Hogy Egyházközségeink megerősödjenek Szent István és Szent Ilona közbenjárására.

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2017.08.14. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-